maanantaina, tammikuuta 29, 2007

Siirtorajalla säpinää

Pikainen kurkkaus kesken työpäivän sai kaffet heilahtamaan mukissa. Tepsissä tehdään hommia näin siirtorajalla:

- Mika Lehtiselle sopimus (tämä on kyllä eilisen uutisointia)
- Vladimir Sicak Ruotsiin - Kevin Kantee Jokereista Tepsiin
- Kent McDonnell on joukkueen uusi kapteeni


Lehtisen sopimus oli odotettu. Kuudella puolustajalla ollaan menty koko kausi ja määrä ei vaan riitä nykyaikana SM-liigassa. Lehtisestä saadaan hyvällä tuurilla kelpo pelaaja. Huonolla tuurilla pelintuntuman puutteen takia häslää paria peliä ja loukkaantuu.

Sicakin ulostus oli myöskin odotettu. Vladimir Sicak ei pystynyt pelaamaan odotetulla tasolla. HPK:n aikojen Sicak palkattiin, mutta saatiin jotain ihan muuta. Ei ollut ulkomaalaisvahvistuksen tasolla. Kiitos käynnistä, onnea Ruotsin valloittamiseen. Ei muuten valloita.

Kevin Kantee ei ole jäänyt mieleen, Jatkoajan pelaajakortti kertoo jotain. Ainakin kokoa on enemmän kuin Sicakilla. Turun Sanomien viime uutiset kertovat Kanteen olevan amerikkalainen. No ehkä ei, vaikka syntymäpaikka on Ämerikkä.

Nyt on seitsemän puolustajaa, joilla mennään kausi loppuun. Yksi ulkomaalaispaikka on auki, mutta taloudelliset raamit tuskin antavan myöten. Ainakin Jortikka sanoo näin. Ellei joku vielä lähde pois. Itse olisin veikannut lähtijäksi Sicakia tai Alataloa, pelkästään surkean palkka/toteutunut suoritus –suhteen takia. Kummallakin (oletetusti) iso palkka ja kaukalossa heikkoa tulosta. Ehkä Alatalon loukkaantuminen esti siirron tai sitten mies ei halunnut lähteä. Pakottaa ei voi ja ehkä TPS-uralle saadaan näin "siistihkö" loppu. Mies on kauden loppuun asti loukkaantunut ja hei hei. Kiitos loistavista suorituksista TPS-paidassa, olit hyvä jääkiekkoilija. Aikansa kutakin.

McDonnell on varmasti hyvä kapteeni. Vaikuttaa taidoiltaan ja tahdoltaan olevan johtaja. Näyttää hyvää esimerkkiä jäällä. Käytöksestä kopissa ja hallin ulkopuolisesta toiminnasta ei ole tietoa. Ja mikä tärkeintä. Ei ole kitisijä. Mikään ei ärsytä niin paljon kuin kitinä olosuhteista ja sen päälle löysää suorittamista. Pelkällä valituksella ei parane mikään, pitää toimia ja tehdä asioita, shaatana.

Vieläkö tapahtuu jotain?

Toki. Meidän ykköspakkipari on tänään valittu maajoukkueeseen, johonkin hevon kuusen höntsäilyyn. Voi villu. Jos siellä tapahtuu jommankumman loukkaantuminen… aaarggggh.

Ei kommentteja: