sunnuntaina, tammikuuta 21, 2007

Toisen kerran Espoossa

Runkosarjan toinen ottelu oli Espoossa. TPS hävisi ja minä manasin Espoon kirousta sekä tehottomuutta. Kolme viimeistä peliä Länskärillä ovat päättyneet 3-0, 4-0 ja 3-1. 2005 keväällä TPS viimeksi voitti Espoossa. Tänään voittoa lähdetään hakemaan seuraavalla kokoonpanolla:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Nurminen – Barrett – Suominen
Yli-Torkko – Sykkö – Aho
Alatalo – Makkonen – Mäkinen
13. hyökkääjä Pulliainen


Ykkösketju on tehnyt tulosta viime otteluissa, joten sitä on turha rikkoa. Vahalahden nivunen ei onneksi levinnyt torstaina, vaikka siinä kipua tuntui. Nathan Barret pelaa tänään ensimmäisen pelinsä TPS-paidassa. Numero on 41. Viimeksikin Espoossa oli Tepsillä 41 mukana, koeajalla ollut Patrik Valcak. Joka hävisi yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Barrett saa heti todistaa tasonsa. Joko vihdoinkin on löytynyt Kai Nurmiselle keskushyökkääjä, maalipaikkojen rakentaja? Nurmisen suurin ongelma on huonot ketjukaverit. Jotta pehmeät kädet ja luontainen maalivainu näkyvät pöytäkirjassa pitää jonkun ruokkia Kaitsua. Puolet Kultaranteen tehoista on keskushyökkääjästä kiinni, no kolmasosa. Viime pelissä epäonnistunut kolmonen on saanut uuden muodon. Mäkinen on vaihdettu Yli-Torkkoon. Laitahyökkääjä Sykkö jatkaa keskushyökkääjä Rauteen varamiehenä, josta paljastuu ketjun Akilleen kantapää. Liigan paras aloittaja korvataan laitahyökkääjällä. Neloseen on pudotettu viime otteluiden alisuorittajat, paitsi Mäkinen on ollut ihan oma itsensä. Alisuorittajien kasaaminen samaan ketjun ei ole huono asia, pelkästään ketjun ”numeroa” katsomalla ei saa roolittaa. Minusta Tepsillä on nyt teoriassa kaksi ja puoli hyökkäävään peliin pystyvää ketjua. Jos Barrett on mies paikallaan. Puolikas on Makkosen johtama ketju. Makkosesta on tulossa hyökkäävä keskushyökkääjä, Alatalo on entinen 20 maalin mies ja legendaarinen kulmavääntäjä ja Mäkinen on hidas virvelimies. Mukavasti on kokemusta ja ketju voi ratkaista pelejä, positiivisessa mielessä.

Näillä hyökkääjillä pitäisi jokaista ketjua uskaltaa peluuttaa reilusti yli 10 minuuttia. Erikoistilanteiden ei pitäisi enää liikaa kuormittaa tiettyjä pelaajia. Rauteen paluun jälkeen TPS on parilla varauksella kova luu kenelle tahansa. Varauksia ovat mm Barrettin kunto ja sopeutuminen Tepsin pelitapaan, loukkaantumisia ei saa tapahtua ja yksi pakki lisää.

Pakistossa on edelleen kuusi miestä tuttuun tapaan jaettuna. Bluesin kokoonpanossa näyttää olevan Ipasta lähtenyt Juha Alen. Bluesilla taitaa olla seitsemän avauskokoonpanon miestä loukkaantuneena. Tepsillä on kaksi. Hyökkäyskaluston suhteen Tepsillä on etu. Pakiston suhteen ei ole, ihan vaan siksi Tepsillä on vain minimimäärä pakkeja. Toivottavasti ei kukaan loukkaannu tänään... Tuntuu nimittäin siltä, että Espoon peleissä loukkaannutaan usein. Faktaa tunteen vahvistamiseksi ei ole.

Blues on suosikki, mutta takaa on hyvä tulla! Kolmen pisteen voitolla tänään TPS nousisi viidenneksi, maalieron turvin päästäisiin niin HIFK:n kuin Bluesikin ohi.

Ei kommentteja: