perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Perjantaivääntö

Kauden kolmas TPS-HIFK on tänään. Kaksi ensimmäistä TPS voitti, kotona kolmen pisteen ja vieraissa kahden pisteen arvoisesti. Tänään pitää ottaa kolme pistettä, koska [tähän normaalit voittamisen tarkoitukset, häviämisen vitutukset] ja koska vastassa on päävastustaja kuuden parhaan paikasta kisattaessa.

Kauden kahden ensimmäisen HIFK-ottelun tavoin olen menossa paikalle. Alkuviikosta tilanne oli matsinkin suhteen synkkä. Nyt on vain muuten synkkää, mutta matsiin lähden, jos moottoritie Turkuun vain on auki.

Ennusmerkit otteluun ovat kehnot. Historian pohjalta ennustettaessa TPS nukkuu vähintään ensimmäisen erä. Liikettä ei ole, avauspeli ei toimi ja yli kahden syötön ketjuja ei nähdä. No koska on ollut taukoa pelaamisesta. Vain Jamppa pitää mukana. Varaus on toki vastustajan sytyttävyydelle. HIFK on (mielikuvissa) vastustajana parhaasta päästä, vaikka vieraskaukalossa brändi ei juuri näy. Ei kyllä näy aina DDR-hallissaankaan.

Päivän Turun Sanomissa Jortikka antaa hyviä kommentteja, ainakin jos pitää pientä suodatinta päällä. Otteluohjelma on kieltämättä ankea. Viikon tauon jälkeen on peräkkäisinä päivinä pelit. Tauon jälkeen on yleensä nihkeää ja toisena päivänä ollaan väsyneitä. Tuntuu olevan Tepsin tämän kauden saldo. Edessä on kauden kolmannet peräkkäiset pelit. Ensimmäisestä tuplasta (24.-25.11, HIFK vieraissa, Ilves kotona) tuli 2 pistettä. Toisesta tuplasta (8.-9.12, Tappara kotona, HPK vieraissa) tuli 1 piste. Kolmannesta tuplasta saadaan…. 6 pistettä! Tai ainakin 3 tältä päivältä.

Loukkaantuneiden lista on entisellään, kapeasta materiaalista pelikuntoiset on laitettu seuraavaan muodostelmaan tänään:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Alatalo – Makkonen – Suominen
Aho – Sykkö – Mäkinen
Ramstedt – Pulliainen – Laine

Näyttää olevan samat ketjut kuin edellisessä pelissä. Puolustuksessa on edelleen sama kuusikko ja maalissa the one and only Maalivahti.

Joka tapauksessa näillä odotuksilla lähden katsomaan:

- Toki nousimme Kärppiä vastaan hienosti ja yleisökin näki hienointa peliä Turussa pitkään, pitkänä aikaan, arvioi Jortikka. TS 12.1.2007

- Jos meidän joukkueessa joku taklaa, niin en viitsi kieltää, kuului turkulaisluotsin vastaus. [KalPa-ottelun jälkeen] Jatkoaika 6.1.2007

Ei kommentteja: