lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Kolome pistettä

Tänään TPS ottaa kolome sarjapistettä. Vastassa on sentään liigajumbo. KalPa ei ole voittanut Turussa noin yhdeksään vuoteen eikä voita tänäänkään. Jos tänään tulee pistemenetys tai –menetyksiä pelaa TPS ihan itse itsensä ulos kuuden joukosta. En keksi yhtään syytä miten KalPa tänään voisi pisteitä saada. TPS on pelannut hyvää kiekkoa tällä viikolla ja joukkueen peli on vähitellen lähestymässä vaadittua tasoa.

Toivottavasti pelistä ei tule mikään 2-1 nyhjäys, vaan railakas hyökkäysvoittoinen peli jatkuu. Tuloksekkaaseen hyökkäykseen pitää vielä yhdistää hyvä puolustuspeli koko ottelun ajan. KalPa kaatuu, hyvät kotipelit saavat jatkoa. Sen verran lepsu vastus, etten lähde Turkuun katsomaan, vaikka aikaa kerrankin olisi.

Pelaava kokoonpano on sama kuin Raumalla, ainoastaan vilttipoikia ei ole mukana. Raumalla tuppea purreet Kluuskeri ja Kokkala ovat ilmeisesti a-junioreiden mukana. Minimimiehityksellä mennään, mikä on harmillista. Rauteen poissaolo näkyy ja tuntuu, jopa enemmän kuin Nurmisen. Maaleja TPS on tehnyt Nurmisen poissa ollessa, mutta ”puolustaminen”, aloitukset ja av-peli ovat kikkeliskokkelis, kun Rautee on poissa.

Raumalla nelosketju pelasi noin 10 vaihtoa / 5 minuuttia. Tähän lukuun soisi vähän parannusta, jotta bensa ei lopu kolmannessa erässä, jos nuorten pääkoppa vaan kestää paineet (ja vähäisen peliajan tuoman pelituntuman puutteen, epärytmin). Toisaalta ihan sama pelaako esim Ramstedt viisi tai seitsemän minuuttia. Kiekollinen pelaaja rikkovassa, puolustavassa roolissa ei ole optimaalista peluutusta. Ilman loukkaantumisia Ramstedt olisi penkillä tai junnuissa.

Nelosketjun jämäminuuttien sijaan nostan esiin puolustajien peluutuksen. Raumalla ykköspari sai kolme miinuspistettä ja pelasi noin 28 minuuttia. Sicakin jääaika oli 20, kolmen jäähyn Jokisen 18 minuuttia. Kolmospari sai 15 minuuttia. Luvut kertovat epätasaisesta peluutuksesta sekä jäähyilystä. Ykkösparin jääaikaa on pakko saada pienemmäksi, johonkin 22-25 minuutin tuntumaan. Kakkosparille noin 20 minuuttia ja kolmosparille loput. Optimi voisi olla 23-20-17 minuuttia per pari. Toisaalta pidän kuuden pakin ”NHL-peluutuksesta”, mutta seitsemän puolustajan rotaatio tasaisi jääaikoja. Ehkä Lehtisestä tulee meidän seitsemäs puolustaja.

Hurme jatkaa maalilla. Mies ei lepoa ilmeisesti kaipaa ja sarjatilannekin pakottaa hänet pelaamaan joka pelin. Tänään Jamppa laittaa lapun (sori, ei maaleja) luukulle ja fiilistelee matsin jälkeen kauden kolmatta nollapeliä. Tämä perustuu ihan siihen, että Jampan päästettyjen maalien keskiarvo on tällä viikolla 4,5. Ei ole voittavan maalivahdin luku ts homma pitää ottaa haltuun nyt eikä myöhemmin.