torstaina, tammikuuta 18, 2007

Ei enää mopolla

Viikon ainoa kotipeli tänään. Vastassa Lahden Pelicans. Pelicans taistelee samoista sijoituksista Tepsin kanssa. Sarjataulukko kertoo tilanteen:















Viime viikonlopun sössimisen jälkeen noustiin yhdellä voitolla (ja HIFK:n tappiolla) takaisin kuudenneksi. Jos olisi perjantaina HIFK… no ei helvetti. Jossittelu loppuu heti alkuunsa.

17 runkosarjaottelua on vielä jäljellä. Pitkä pätkä sarjaa, kun on kolme pistettä jaossa joka pelissä ja sijoitukset voivat vaihdella vielä paljon. Voittamalla loput ottelunsa TPS saisi 51 pistettä lisää, pudotuspelipaikka olisi varma. Hieman realistisemmin katsottuna kolmen kärki on selvää kauraa. Tappara on varmaan myös kuivilla. Blues ehkä on, ehkä ei. Jolloin TPS saisi kuudennen sijan. Tässä vaiheessa HIFK, Pelicans, Lukko ja Ilves ovat päävastustajat. Osa kohdataan vielä kahdesti ennen runkosarjan loppua. Samoin kuin Ässät ja kerran vielä KalPakin. Tepsillä on kuudes sija omissa käsissä. Etumatkaa on yksi piste ja maaliero on parempi kuin takaa-ajajilla.

Pelicans ei ole enää liikkeellä mopolla moottoritiellä, kuten joskus ennen. Pelicans on selkeästi pääsemässä pudotuspeleihin, jopa kuudenneksi on realistiset mahdollisuudet. Silti TPS on viimeksi hävinnyt kotonaan lahtelaisille liki 14 vuotta sitten (28.1.1993). Tämän pisteputken on jatkuttava. TPS ei ole muutenkaan hävinnyt lahtelaisille melkein viiteen vuoteen, joten kolme pistettä, kolme pistettä, kolme pistettä. Tyyli vapaa.

Voiton hakemista edesauttaa Nurmisen ja Yli-Torkon paluut kokoonpanoon. Odotetusti Alatalo putosi neloseen:

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Nurminen – Makkonen – Suominen
Aho – Sykkö – Mäkinen
Yli-Torkko – Pulliainen – Alatalo
13. hyökkääjä Ramstedt, 14. hyökkääjä Laine

Yli-Torkon ja Alatalon myötä nelosketjuakin voi peluuttaa kunnolla. Kolmosketju on toiminut hyvin yhdellä alkuperäisjäsenelläkin (Aho), joten se on saanut olla ennallaan. Toivottavasti Nurminen auttaa Makkosen pelin raiteilleen. Nyt pitäisi olla kaksi maalintekoon pystyvää ketjua, ellei Vahalahti vajoa alaspäin nyt kun vastuu maalinteosta ei ole yksin hänen kannettavana. Joka tapauksessa maalintekovoimaa tarvitaan, Pelicans on kuudessa viimeisessä ottelussa päästänyt vain 8 maalia, vähiten kaikista SM-liigajoukkueista. Tepsin luku on 19 maalia, kolmanneksi eniten, saman verran kuin SaiPa. Enemmän ovat päästäneet vain jumbot KalPa ja Ässät. Mikä kertoo karusti mikä osa ei viime otteluissa ole ollut tikissä.

Veikkauksen mukaan TPS on selkeä ennakkosuosikki (1,70-4,40-3,10). Pussileukojen kerroin houkuttelee minut pelaamisen äärelle… Mutta taidan antaa olla.

Petteri Sihvosen analyysi Tepsin pelaamisesta lämmittää mieltä:

- Lisäksi TPS on tehnyt sen oivalluksen, joka kaikkien muidenkin liiga-joukkueiden pitäisi tehdä: vastustajien kaikkien heikoimmat lenkit löytyvät puolustajista. Mitä tämä tarkoittaa? Se tarkoittaa sitä, että kannattaa pelata prässiä!

Jopa minä, värilasipuusilmäpelisilmänpäälläistuja, olen huomannut Tepsin kahden miehen karvauksen ja sen seuraukset. HIFK:ta vastaan viimeistely epäonnistui karkeasti, Jokereita vastaan tuli yksi maali karvauksen seurauksena. Puhumattakaan yleisen pelaamisen paremmasta ilmeestä, Tepsin pelissä on ajatusta.

Tänään tappamisen meininkiä, kansitakit kiinni ja vastustajan kuuma maalivahti seulaksi. Kolme pistettä on meidän. Jos taas otteluun tullaan huonolla jalalla ja huolimattomalla tekemisellä. Niin no sen näkee lopputuloksesta.

Ei kommentteja: