tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Lähtökohdat ovat...

…heikot illan otteluun. Kokoonpano on sama kuin kahdessa edellisessä ottelussa, joista TPS sai yhteensä yhden (1) pisteen. TPS lähtee Jokereita vastaan siis kolmella ketjulla, kokematon nelosketju saa jämävaihtoja, 3. erässä tuskin niitäkään. Kuten Jatkoajan Hiitelä jutussaan kirjoittaa. Jutusta jää kuva, että TPS suunnitelmallisesti pelaisi kolmella ketjulla tällä kaudella. Näinhän ei ole. Jos kaikki olisivat pelikunnossa, niin nelosketjun pelipaikoista taistelisivat Mika Alatalo, Tommi Laine, Marko Mäkinen, Tuukka Pulliainen, Teemu Ramstedt, Tomi Sykkö ja Arttu Virtanen. Todennäköisesti nelosketju olisi Alatalo/Sykkö-Pulliainen-Mäkinen. Kyllä tuota voisi noin 10-12 minuuttia otteluissa peluuttaa. Ei Jortikka ole jäänyt 80-luvulle, kyllä hän vallan hyvin tietää, ettei kolmella ketjulla enää pärjää. Siksi:

- Neloskenttä pelaa sen minkä pystyy. [Jortikka JA:n toisessa jutussa]

Ja alleviivataan vielä ongelma valmentajan suulla:

- Onhan se nyt aika harvinaista, että neljä hyökkääjää on yhtä aikaa sairaslistalla. Kaikki ovat kuitenkin sellaisia, että olisivat tuossa pelaavassa kokoonpanossa. [samassa jutussa]

Pientä liioittelua on tuo neljä pelaavan kokoonpanon miestä. Arttu Virtanen ei ole otteluakaan tällä kaudella pelannut, ja hänen tilalle hankittiin Mäkinen. Luulen näin, en todellakaan tiedä. Silti tuossa kommentissa on tämän kauden TPS. Vähän pelaajia, koska ei ole varaa pitää isoa pelaajarinkiä. Loukkaantumisriskiin on varauduttu luottamalla hyvään onneen. Tämän riskienhallinnan taktiikan toimivuuden voi jokainen itse päätellä.

Tällä hetkellä TPS tarvitsisi vähintään yhden puolustajan ja yhden keskushyökkääjän. Tammikuun loppuun asti on aikaa etsiä hyviä ja halpoja vahvistuksia. Veikkaan, ettei löydy. SM-liigassa on muitakin seuroja hakemassa vahvistuksia etsimässä ja ylipäätänsä yhdistelmä halpa&hyvä on liki mahdotonta. Varsinkaan halpa&hyvä kertaa kaksi.

Voitto tänään ei olisi kiva yllätys. Se olisi tajuttoman iso yllätys. Pakko mennä paikanpäälle katsomaan, kun lähellä pelaavat. Viime kaudella olin sitkeästi loppuun asti, vaikka Jokerit jyräsi 7-1 Tepsin. Toivottavasti tänään ei ole samanlainen ilta.

Yllättäminenkin olisi mahdollista. Yllätys alkaa Jani Hurmeen nollapelillä, yllätyksen jatko on hämärän peitossa. Todennäköisesti joku tekisi maalin ja TPS tukkisi keskialueen, hitaalla tempolla, rikkovalla pelillä puolustettaisiin voitto. Tai sitten TPS pelaisi rohkealla kahden miehen karvauksella ja yllättäisi aktiivisella pelitavalla vieraskaukalossa. Jos kolmella ketjulla voi aktiivista peliä 60 minuuttia pelata (ei voi).