tiistaina, tammikuuta 16, 2007

TPS:n Marko Mäkinen upotti Jokerit

Jumankekka, 3 pistettä napsahti tilille. Hunajata, hunajata. Vastoin ennakko-odotuksia.

Ottelu alkoi surkeasti. Maalin tappiolla reilun minuutin jälkeen, ihme pomppukiekolla. Toki Jokerit hallitsi ja TPS oli potkun perässä. Onneksi Tepsin ylivoima toimi ja tasoitus oli ihan nätti. Jokerit näennäisesti piti ohjaksia, mutta kunnon maalipaikkoihin eivät päässeet. Vahalahti pääsi läpi, pakki vähän koukki, Vahalahti sai laukaistua, Ahonen torjui, kiekko Tepsille ja pienen syöttelyn jälkeen kiekko vastustajalle. Japa Levosella kädet ristissä. Häh? Rankkari. No kiitos. Vahalahti harhautti jännästi eteenpäin syöksähtämällä ja Ahonen meni kahville. 1-2. Rangaistuslaukaus tuli heppoisesti, olisi ihan hyvin voinut antaa jäähyn tai ei mitään. Vahalahti sai kuitenkin laukauksen aikaan. En valita tuomiosta tämän enempää. Ensimmäinen erä päättyi kaksi potkua jäljessä ja summerin soidessa Ulmer sai kahden minuutin jäähyn koukkauksesta.

Ulmerin jäähyn tapettiin mallikkaasti. Siihen päälle Tepsin kahden miehen karvaus tuotti tulosta. Suominen antoi painetta / katkoi syöttölinjaa toiselle pakille, Lepistöltä karkasi kiekko maalin takana ja Suominen syötti kiekon maalin eteen, josta Vahalahti viimeisteli tilanteeksi 1-3. Nätti maali. Erän puoliväliin asti oli homma hallussa. Kohtuullinen maalipaikkakin taisi olla. Vielä Juho Jokisen kiinnipitämisestä saaman jäähyn aikanakin meni hyvin. Alivoima toimi, vastustaja ei saanut kuviota kunnolla pyörimään millään, kunnes Tuulola heitti sinisen takaa ristikulmaan, kiekko pomppasi laidasta keskemmälle ja Valtonen nappasi kiekon, luisteli maalille ja jostain se meni sisään. Ylivoimakuviosta ei ollut tietoakaan, helvetin halpa maali. Jokereiden tasoitus oli Jani Ridan voimannäyte. Maalin editse Ulmerin katsellessa vierestä. Jamppa yritti mailalla tökätä kiekkoa, ohi meni ja sitten viimeisenä keinona yritti hasekmaisesti pyörähtäen selälleen torjua. Ei onnistunut, liian syvällä maalissa, patja/luistin jäi maaliverkkoon kiinni. Hieno tahtomaali ja taas vähän halvalla tuli. Kahden maali johtoasema hävisi liian helpolla. Toisen erän kruunasi surkea ylivoima. Kaksi viimeistä minuuttia TPS sai pelata ylivoimalla, paitsi teki jotain ihan muuta. Hyvä, ettei tullut av-maalia. Tepsiltä loppui liike toisessa erässä. Mihinkään ei päästy jälkimmäisellä kympillä. En tiedä loppuiko kunto vai peluutus meni pieleen vai miksi peli takkusi.

Kolmanteen erään TPS tuli pirteämmin. Ja nyt ylivoima toimi niin hyvin kuin se voi toimia ilman maalintekoa. Paikkoja oli niin ykkös- kuin kakkosketjulla. Näytti hyvältä. Ylivoiman jälkeen ottelun jatkui kaavamaisesti, TPS on välillä lirissä ja Jokerit pyörittää. Kunnes Marko Mäkinen pääsee alivoimalla karkuun, veivaa Ahosen kahville ja iskee voittomaalin. Päälle vielä hieno virvelituuletus. Tuntui hyvältä. Samaisella ylivoimalla Jokerit sai vielä kiekon tolppaan ja hiki virtasi katsomossakin. Viimeiset kahdeksan minuuttia TPS puolusti voiton itselleen. Lopussa oli vielä yksi 1000 taalan maalipaikka, mutta Jamppa otti kiinni.

Hieno vierasvoitto. Runkosarjassa takaisin kuudenneksi, kun HIFK sai todella kylmän suihkun SaiPalta kaksi sekuntia ennen loppua.

Muutama havainto illan ottelusta, ensiksi plussat:

- Hurme, 36 torjuntaa
- Vahalahti, kaksi maalia sekä paljon yritystä ja hyviä tekoja
- Aho, yrittää ja pystyy tekemään asioita
- Mäkinen, av-maali + tuuletus!
- Sykkö, aloitukset eivät suju laiturilta, mutta muuten pirteä ja kiekon kanssa teki hyviä ratkaisuja (lähtökohdat huomioon ottaen)
- Niin siis kolmosketju toimi

Miinukset:

- peliminuutit 32-40, kavennuksen jälkeen meni peukalo pyllyyn
- puolustusalueen ”perässäjuoksu”
- purut omalta alueelta
- Alatalo, ei homma toimi (maalipaikat ihan käteen, alivoimalla purut suoraan viivamiehelle)
- Saarinen-Backman, liian heikko pari (Saarinen voisi olla ok jonkun muun kanssa)
- 2 kertaa kiekko katsomoon (Backman & Makkonen)

Ei liity Tepsiin. Areenalla muka melkein 10 000 katsojaa. Tuskin. Tunnelmaa ei ollut ts hiljaista oli. Yläkatsomoon kuului niin Japa Levosen kuin Jortikankin huudot sekä tietenkin pelaajien huudot. Paljon enemmän oli meteliä kauden ekassa Jaffalan pelissä.

Lopuksi. Tepsin kahden miehen karvaus toimii, sitä ei vaan jakseta(?) koko ajan toteuttaa. Jos ei aktiivinen pelitapa toimi ja keskustan tukkiminen ei onnistu = omassa päässä ollaan nesteessä. Katkoa, pitkää, yhtään mitään ei saada tehtyä ihan heti. Merkkausvirheitä tapahtuu koko ajan ja hosutaan liikaa. Sinänsä Tepsin 2-1-2 on ihan hyvä muodostelma vastustajan hyökätessä, jos laitahyökkääjät eivät putoa liian alas liian nopeasti.

Nyt nautitaan voitosta ja pisteistä!

Otsikko on teksti-tv:n etusivulta. Pieni lisänautinto, en muista koska viimeksi olisi päästy etusivulle.