tiistaina, tammikuuta 23, 2007

Päävastustajasta mittaa

Tänään mitataan Tepsin kanttia. Vastassa on yksi päävastustajista, Rauman Lukko. Edellinen ottelu Raumalla oli perin murheellinen. 1-4 johtoasemasta 5-4 jatkoaikatappioon 20 minuutissa. Tänään ei ole moiseen anteliaisuuteen varaa, jos suora pudotuspelipaikka kiinnostaa:

5. 67 p - 42 ott - Blues
6. 66 p - 41 ott - HIFK
ISO RAJA
7. 65 p - 41 ott - TPS
8. 62 p - 43 ott - Pelicans
9. 62 p - 42 ott - Lukko

Nathan Barrett ei olekaan peliä tekevä keskushyökkääjä, paljastuu päivän lehdestä. Nurminen saa siis jatkaa omin avuin eteenpäin ilman kunnon pelintekijää. En tiedä millä kriteereillä TPS on keskushyökkääjää hakenut, mutta ilmeisesti ei tullut ihan sitä mitä haettiin, kun keskuhyökkääjä onkin pelannut laidassa. Pelaajien tarkkailu ei ole Tepsin vahvuus, päävalmentaja valmentamisen ohella tarkkailee ja kuuntelee pelaajien, pelaaja-agenttien ynnä muiden toimijoiden kuiskutusta. Olisi hyvä, jos meillä olisi pelaajakoordinaattori, joka pelaajien tarkkailua tekisi. Kuten Bluesilla Jukka Holtari. Erillistä urheilutoimenjohtajaa (ruotsin kielen sportchef on kyllä paljon parempi titteli) en kaipaa. SM-liigaseurat ovat suhteellisen pieniä yrityksiä, joiden ansaintalogiikka ja kulurakenne (työntekijöiden palkat vievät massiivisen osan tuloista) eivät ylimääräisiä työntekijöitä kestä. Urheilutoimenjohtaja olisi todennäköisesti vielä liian kallis, koska johtajan tittelillä yleensä nostetaan johtajatason liksaa pl. tämä heppu.

Jatkoajan otteluennakossa ehdittiin ensiksi kertoa, että Tepsin kaikki ottelut tänä vuonna ovat päättyneet maalin erolla. Tähän piti puuttua jo ennen viime ottelua. Lopputulosten perusteella kauhian tasaisia otteluita on TPS pelannut. Valmentaja Kalle Kaskisella on JA:n ennakossa vastaus:

-Tuloksellisesti viime pelit ovat olleet aika hyviä, mutta hiukan me ollaan lipsuttu omasta pelisysteemistämme. Homma on mennyt sellaiseksi yksilöiden kilpailuksi, vaikka joukkueena pitäisi pelata. Oman pelin rakenteen pitää pysyä kasassa koko ajan.

Illan otteluun on ketjulotosta saatu seuraavat numerot elikäs pelaajat:

Vahalahti-Ulmer-McDonnell
Barret-Makkonen-Nurminen
Yli-Torkko-Sykkö-Suominen
Alatalo-Pulliainen-Mäkinen
13. hyökkääjä Aho

Kakkos- ja nelosketjut pelasivat noissa koostumuksissa kolmannen erän jo Espoossa. Kolmosketju on uusi, Aho menettänyt paikkansa Suomiselle. Mikä on vähän sääli. Tuomas Suomisessa on potentiaalia, kilpailee jopa vuoden tulokkaan tittelistä. Mutta onko hänen paikka jarruketjussa? Ei. Minun mielestä Aho on parempi kuin Alatalo. Mutta täysin terveen kapteenin penkittäminen ei olisi kovin nättiä toimintaa. Mutta toisaalta kilpaurheilussa toiminta tähtää voittamiseen. Jos kapteeni ei ole kahdentoista sopivimman hyökkääjän joukossa, niin sitten hän ei ole. Minusta Tepsillä ei ole kaukalossa varaa antaa yhtään tasoitusta. Kaukalon ulkopuolella tilanne on toinen, heikkoa julkisuutta on saatu ihan tarpeeksi.

Puolustajat ovat ennallaan. Mika Lehtisen sopimustilanne on edelleen auki. Ehkä tulee, ehkä ei.

Ei kommentteja: