keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Kaikkien aikojen tepsiläinen

Seuraavat kuusi pelaajaa tulivat ensimmäisinä mieleen, kun ajattelin kaikkien aikojen tepsiläistä.

Timo Nummelin
Hannu Jortikka
Hannu Virta
Saku Koivu
Jukka Vilander
Miikka Kiprusoff

Tuossa järjestyksessä. Joten äänestin Timo Nummelinia. Nummelin myös voitti Turun Sanomien äänestyksen, ylivoimaisesti. Listani kolme ensimmäistä sijaa menivät puolustajille, hieman yllättävää.

Numppa pelasi ikuisuuden Tepsissä. Viulunsoittaja ja sympaattinen herrasmies. Loput ansiot löytyvät lehdestä. Jortikan ansiot ovat Tepsin valmentamisessa, mutta puolustajana Jortsu Tepsissä pelasi. Hantta oli suosikkipelaajani vajaa pari vuosikymmentä sitten. En osaa sanoa minkä takia, ehkä juuri vahvan tepsiläisyyden tai lyhyen mailan tai irvistyksen takia. Unohtamatta legendaarista läpiajoa. Saku Koivu on Tepsin kruunamaton kuningas, vaikka suurin osa urasta on kulunut Habsien paidassa. Vilu pelasi pitkän ja tuloksekkaan uran Tepsissä. Kuuluisan Musta Surma -viisikon laituri. Pikku Kipru on TPS-maalivahtien timantti ja listan nuorin pelaaja. Vezina-voittaja.

Kuusikosta saisi melkein kentällisen. Yksi hyökkääjä tarvitaan lisää. Hän olkoon Reijo Leppänen (vaikka Tovereista tulikin Tepsiin). Ensimmäisessä näkemässäni Tepsin pelissä Leppänen teki maalin. Muistan maalin vieläkin. Kaikkien aikojen yksilöistä koottu kentällinen näyttää menestyvältä:

Jukka Vilander - Saku Koivu - Reijo Leppänen
Hannu Virta - Timo Nummelin
Miikka Kiprusoff
Valmentajana Jortsu

Listan ulkopuolelle jäi monta erinomaista tepsiläistä. Historiaa on mukava muistella. Mutta kuka on seuraava suuri tepsiläinen?

Ei kommentteja: