torstaina, tammikuuta 25, 2007

Ässät 1/2

Kiirettä on pitänyt niin paljon, etten ole ehtinyt keskittymään jääkiekon suhteen kuin tiistain ottelun aiheuttamaan vitutukseen. Onneksi hommia riittää, toivottavasti TPS antaa lisäpontta duunin tekemiseen. Edes pieneen positiiviseen viheltelyyn työn lomassa.

Tällä viikolla on vielä kaksi ottelua. Molemmat Ässiä vastaan. Tulostavoite on 6 pistettä. Vähemmän kuin kuusi ei kelpaa. Ihan sama mitä sanotaan, mutta toiseksi huonoimmalta on tässä vaiheessa kautta otettava tuplapotti, jos suora pudotuspelipaikka kiinnostaa. Tiistaina, ennen peliä, oli TPS:n oma pelitapa löytynyt. Itse pelissä pelitapa oli taas mystisesti kadonnut...

Jatketaan saman sylttytehtaan linjoilla. Kakkosta veikkaa Sihvosen Petsku illan otteluun, vaikka ”Hurme ei häviä kahdesti” analyysi päättyy lauseeseen ”Niukka vierasvoitto Ässille.” Pieni lipsahdus, joka saattaa hyvinkin toteutua. Muutenhan analyysi on ohut ja perustelematon. Ei analyytikoksi itseään tituleeraavalla Sihvosella aika riitä SM-liigan jokaisen joukkueen jokaisen ottelun analysoimiseen. Kun aika ei riitä pitää improvisoida (provosointeja) – ohi menevät jutut, yleensä vielä alta (lipan). Mutta ei Petskusta tämän enempää.

TPS tänään:

Vahalahti-Ulmer-McDonnell
Barrett-Makkonen-Suominen
Yli-Torkko-Sykkö-Aho
Alatalo-Pulliainen-Mäkinen
Vanhat pakkiparit

Minimimiehityksellä lähdetään peliin. Loukkaantumisten sietokyky on nolla. Suominen päässyt takaisin kakkoseen, kun Nurminen loukkaantui. Aho päässyt penkiltä kolmoseen. Heikosti Lukkoa vastaan pelannut nelonen on ennallaan. Pakostakin, kun ei ole muita. Nelosessa on kokemusta paljon, vauhti vaan puuttuu. Vauhdin puuttumisen huomaa taatusti, varsinkin jos kapteenin johdolla yrittävät pientä kulmapeliä hyökkäyspäässä. Kiekon menetyksen jälkeen on todellinen kiire, jalat käyvät, maisema pysyy samana.

Pessimistisestä sävystä huolimatta… TPS voittaa tänään ja ylihuomenna! Jos ei voita, niin koko joukkue valmentajat mukaan lukien peilin eteen. Vastaus alisuorittamiseen löytyy sieltä.


Kokoonpano uusiksi

Reilu tunti sitten ilmoitettu kokoonpano ei päde. Tuomas Suominen on kuumeessa. Minimistä miinustetaan yksi vakiopelaaja, tilalle A-juniori. No niin:

Vahalahti-Ulmer-McDonnell
Barrett-Makkonen-Alatalo
Yli-Torkko-Sykkö-Aho
Ramstedt-Pulliainen-Mäkinen

Ojasta syvempään ojaan. Suomisen tilalle napsahti Alatalo. Alatalon tilalle Ramstedt. Veikkaan, että kakkosketju kyntää syvällä varjojen pelloilla tänä(kin) iltana.

Ei kommentteja: