sunnuntaina, syyskuuta 17, 2006

Espoon kirous

Peli meni päin helvettiä. Taas kerran Espoossa. Väitän, että "aina" kun olen Länskärillä Tepsi häviää. Perse.

Lopputulos 3-0 kertoo kaiken. Jos ei tehdä yhtään maalia, ei ainakaan voita ottelua. Ylivoimalla saatiin vain päästettyä maali.

Niin ja tuomari oli paska. Ensinnäkin linja vaihteli, välillä sai koukkia & estellä. Välillä ei saanut. Kolme värilasi-juttua jäi mieleen:

Yksi. Ensimmäistä maalia edelsi todella hätäinen "peli poikki" -vihellys. Kiekko meni Duban suojusten kautta pakille. Vihellyksen kanssa samanaikaisesti (siltä tuntui!) pakki sai lauottua kiekon pois alueelta. Tietenkin aloitus jäi Tepsin päähän ja tietenkin syntyi maali. Ylivoimalla.

Kaksi. Alatalon jäähy ensimmäisen erän lopussa oli selkeä virhe. Tilanteessa kaksi miestä nuhjasi, espoolainen jäässä, Alatalo enemmän pystyssä. Kiinnipitäminen vihelsi tuomari Salminen. Alatalo hermostui mukavasti, linjamies työnteli kohti jäähyaitiota. Lähellä oli, ettei Alatalo käynyt verbaalisesti kouluttamassa päätuomaria.

Kolme. Yli-Torkon käytöskymppi. Noin viiden sekunnin avautumisen jälkeen. Kädet kävivät lanteilla. Naurettavaa, jos ei pelaaja saa kommentoida mitenkään tuomarille.

Saarinen loukkaantui ensimmäisessä erässä. Viidellä pakilla loppuun asti. Berg pelasi melkein joka toista vaihtoa. Duba ei ollut loistava. Duballa ja pakeilla ei yhteispeli toimi. Sicak oli pihalla. Backman ei vaan riitä SM-liigaan, kakkospariin. Hyökkääjistä mieleen jäi... ei mitään. Surkeat kuviot ylivoimalla. No kolmannesta erästä kaksi tilannetta. 5-3 yv-miehitys: Aho - Rautee - Yli-Torkko. Pehmeät kädet pääosassa. Ennen ko ketjua ykkösketju kävi nuhjaamassa minuutin. Ville Vahalahden hieno syöksymällä katkaistu syöttö ja kiekko keskialueelle. Yritteliästä alivoimapelaamista, vaikka peli oli jo siinä vaiheessa ohi.

Eipä muuta tähän aikaan yöstä, juuri kotiutuneena. Parempi voitti.