keskiviikkona, syyskuuta 06, 2006

Heikkoa journalismia

Hankin tänään IS Veikkaajan SM-liiga läpyskän. Perinteinen ostos liigakauden kynnyksellä.

Tämän vuoden lehti on asiasta köyhä. Luulisin, että taas. 76 sivua väärällä kädellä kirjoitettua lätinää, teksti-tv -analyysia toisensa perään. Ja minä kyllä tiedän miten teksti-tv:stä nähdään kaikki mitä tarvitaan jääkiekon analysoimiseen. Alkaen yksittäisistä pelaajista, päätyen kokonaisen liigan tasoon. Joku saa siis rahaa suoltamalla luuloja paperille. Ja minä maksoin siitä rahaa...

Artikkeli Pasi Nurmisesta oli miellyttävä tarina Persoonasta, liigajoukkueiden ranking oli aika omituinen ja artikkeli Jortikka & TPS oli täysin ala-arvoinen.

Jortikka & TPS -jutussa paneteltiin faktalla ja fiktiolla yhtä miestä. Ihan kuin Turun Palloseuran ongelmat olisivat yhden miehen syytä. Viime kausi oli Jortikalle valmennuksellisesti surkea. Valmentajana hän epäonnistui. Tätä faktaa en kiellä, mutta esim miten seuran vuosia jatkunut surkea taloudellinen tilanne on keväällä 2005 palkatun valmentajan vika? (Uusi valmentaja sanoi sen ääneen?)

En tiedä artikkelin kirjoittajan (Marko Lempinen) motiiveja. En tiedä mitä hän haluaa artikkelillaan saavuttaa. Hämmentää Tepsi-keittoa. Piikittää ylimielistä seuraa. Pelata johonkin pussiin. Vittuilla turkulaisille. Joka tapauksessa yksi asia on varma. Hannu-setä on hyvin vihainen artikkelin julkaisemisen jälkeen. Mutta hän kestää ja pysyy paikallaan. Toivottavasti myös "kostaa" keskittymällä valmentamiseen tulevalla kaudella. Nimettömänä haastateltu pelaaja voisi myös keskittyä työhönsä.

Lehdissä anonyymina valittaminen, vittuilu ja ihmettely ei kuuluu pelaajankaan toimenkuvaan.

Em artikkelin paras osa oli Jortikan lyhyt haastattelu. Sieltä saa viikon sitaatin:

"Ei TPS mihinkään kuole. Muutama räkänokka pyörii edelleen jaloissa, mutta niitä on kaikkialla"
- Hannu Jortikka, 5.9.2006, IS Veikkaaja SM-liiga.

Ei kommentteja: