lauantaina, syyskuuta 09, 2006

Layne Ulmer

TPS yllätti positiivisesti toisen kerran viikon sisällä. Syyskuun 1. päivä ilmoitettiin Jani Hurmeen allekirjoittaneen sopimuksen. Viikkoa myöhemmin Layne Ulmer teki sopimuksen.

Ulmerin sopimus tuli täysin puskista. Viikolla Tepsistä vastattiin, että jotain viritystä on ilmassa. Mikä ei käytännössä tarkoita yhtään mitään. Jokainen seura "tarkkailee" markkinoita ts pelaajia etsitään enemmän tai vähemmän aktiivisesti koko ajan. TPS on etsinyt ykköskeskushyökkääjää keväästä asti, jollei jo aikaisemminkin. Pitkäksi venähtänyt etsintä yhdistettynä tiukkaan taloudenpitoon sekä pelaajalta vaadittaviin ominaisuuksiin on minusta tarkoittanut sitä, ettei sopivia keskushyökkääjiä ole edes olemassa. Halvalla ei hyvää saa ja kädetön vääntäjä ei Nurmiselle tai Vahalahdelle maalintekopaikkoja rakenna.

Ulmer vaikuttaa tilastojen ja muiden tietojen (mm. TSN) perusteella hyvältä hankinnalta. Sopivan ikäinen, sopivan kokoinen ja sopivan taitava. Toivottavasti sopii hänelle tarjolla olevaan rooliin. Kai Nurminen tarvitsee pelinrakentajan, jotta maaliverkot olisivat vielä kerran tötteröllä. Esiin on nostettava Ulmerin hyvät aloitustaidot. Viime kaudella Tepsi oli aloitusten kanssa helisemässä, nyt näyttää paremmalta.


Sopivan ikäinen = ei ole liian nuori tai vanha, hyvä kausi Euroopassa voi tuoda NHL-sopimuksen.
Sopivan kokoinen = ei ole mikki hiiri, vaikka ei tietojen mukaan fyysinen pelaaja olekaan.
Sopivan taitava = no jaa, hyökkäyspään taitoa pitäisi olla, AHL-tilastot antava osviittaa, että pisteitä syntyy kohtalaisesti
Yhteenveto (paprujen perusteella)= ei tarpeeksi hyvä NHL-pelaajaksi (vielä), tarpeeksi hyvä hyökkääväksi keskushyökkääjäksi ts tuo jotain sellaista joukkueeseen mitä joukkueessa ei ole.

Ei kommentteja: