tiistaina, syyskuuta 26, 2006

Rangaistuksia

SM-liigan tilastoinnissa on epäselvyyksiä. Alatalo sai TPS-Ässät -ottelussa kaksi kahden minuutin jäähyä. Toista ei ole SM-liigan kokonaistilastossa mukana. Johtuu ehkä siitä, että jäähyn syy oli "liian monta pelaajaa jäällä". Toisaalta Nurmisen vastaava jäähy Blues-TPS -ottelusta on mukana hänen tilastoissa. Ota näistä nyt sitten selvää. Joka tapauksessa tätä kirjoitettaessa Tepsillä on SM-liigan yhden tilaston mukaan 104 jäähyminuuttia ja toisen tilaston mukaan 106 jäähyminuuttia.

Rangaistusten määrä on Tepsillä on lähellä Jortikan tyyliä. Jäähyminuutteja on kolmanneksi vähiten liigassa. Joku osa pelistä on sentään lähellä toimivaa.

HPK on toiseksi vähiten (88), Lukolla vähiten (84) jäähyminuutteja. HIFK johtaa tietenkin rangaistustilastoa, miehekkäät 183 minuuttia on kasassa. Jokerit (155) ja Kärpät(153!) ovat seuraavilla sijoilla.

Viiden ottelun jälkeen eroa on Lukon ja Hifkin välillä melkein 20 jäähyminuuttia ottelua kohden. Sarjataulukossa joukkueita erona on 10 sijaa ja viisi pistettä. Hifkin hyväksi. Nopea johtopäätös tilastoista: erikoistilannepelaaminen on Lukolla hakusessa, SM-liigan heikoin alivoima löytyy Raumalta. Hyvä, etteivät enempää jäähyjä ota.

Tepsin ali- ja ylivoima tilastot ovat tässä vaiheessa liigan keskitasoa. Välillä toimii, välillä ei. Vielä on aikaa saada molemmat voimat kuntoon.

Ei kommentteja: