tiistaina, syyskuuta 12, 2006

Puolustus 06-07, jälkimmäinen osa

Puolustajia on yhdeksän joukkueessa. Suurin nimi on tietenkin Aki Berg. Mutta puolustuksen kuningas on Marko Kiprusoff, koska minä sanon niin! Yllätyskortiksi nostan Teemu Kesän, hän on epätepsimäinen.

Kuuden kärki, pakkiparit

Kiprusoff – Berg. Puolustuksen ykköspari, kaikissa tilanteissa pelaava pari. Kipru on vanha suosikki. Rauhallinen pelityyli, hyvät syötöt, legendaarinen ylivoimavippi/lääpäisy ja loistava pelinluku sekä sitä kautta sijoittuminen. Viime kausi oli pettymys, mutta Kipru tulee vielä!

Berg tarvitsee itseään paremman parin. Berg pelaa paremmin, kun tietää olevansa pakkiparin heikompi osapuoli. Tämä väite pohjautuu Toronton pelivuosiin. Akihito oli varsin näkymätön pelatessaan Ken Kleen parina. Näkymättömyys tarkoittaa virheettömyyttä. Kipru ei ole parempi pelifyysisyydessä, mutta hän on parempi kiekollisena ja ennen kaikkea hänellä on parempi pelikäsitys. Yhdessä K&P on hyvin toisiaan täydentävä puolustajapari. Pari, josta löytyy kiekollista taitoa, hyvää sijoittumista ja voimaa.

Sicak - Jokinen. Sicak on kakkosparin vakiojäsen. Lyhyttä vartta kompensoi vääntövoima ja yritys. Nopeutta löytyy paljon, kiekko tottelee. Harjoitusotteluissa tasakentällisin Sicakin parina pelasi nuori Jokinen, kunnes Jokinen loukkaantui. Jokisesta tulee hyvä kiekollinen pakki, jos kehitys jatkuu samaa vauhtia ja peliaikaa on tarjolla. Loukkaantuminen tuli harmilliseen aikaan. Loukkaantumisen jälkeen käsittääkseni Saarinen on ollut Sicakin parina.

Kesä – Saarinen. Kolmosparissa kolmosparin perusjampat. Kesällä pitäisi löytyä luistelutaitoa ja kiekko ei polta lavassa. Vallan sopiva haussa olevaan nopeampaan peliin. Ja se ”tärkein” osa: Kesä ei ole mikki hiiri, vaan miehekkään kokoinen. Saarinen on kokematon ja kokenut. Toivottavasti Saarisen liikkuvuus riittää. Kiekonkäsittelytaidon pitäisi riittää.

Loput

Backman, Maunula ja Palmroth. Backman on pieni terrieri, joka ei oikein tiedä mitä saa tehdä. Väläyttelee välillä kiekon kanssa, mutta siihen se jää. Viime kaudelta jäi Backmanista mieleen kova yritys. Simonin harmiksi pelkällä yrityksellä ei pärjää. Maunulasta ei näköhavaintoja, todennäköisesti on Tepsin näköinen ja pelipaikka a-junioreissa. Palmroth on hieman isompi kuin Backman. Jokseenkin Tepsin näköinen on mielikuva, luistelu sujuu, kiekkokin on hallussa, voimaa ei ole. Palmrothista voisi tulla liigapuolustaja, jos hän saa peliaikaa. Tällä kaudella ei saa ilman loukkaantumisia. Taistelee Backmanin ja Maunulan kanssa seitsemännen puolustajan paikasta.

Ei analysointia

Legendaarinen ”näillä mennään” on puolustuksen tilannen kauden alussa. Kuudesta ensimmäisestä puolustajasta on yksi loukkaantuneena. Paikkaajia on teoriassa kolme, käytännössä ilmeisesti Backman saa jääaikaa.

Ykkösparille on kaavailtu paljon jääaikaa. Puoli tuntia, vähintään! (jos uskomme Jortikkaa, ja miksi emme uskoisi?) Oikeasti ehkä noin 22-25 minuuttia. Sicak saa myös yli 20 minuuttia. Sitten Kesä ja Saarinen. Jämät Backmanille. Hannu Virta peluuttaa.

Puolustustavan/systeemin analysointiin ei minun rahkeet riitä, varsinkaan kun en ole yhtään peliä tällä kaudella nähnyt. Toivon puolustuksen toimivan nopeammin kiekon kanssa. Hallitusti nopeammin, ei mitään roiskeita. Maalinedustalla määrätietoisempaa toimintaa, hyökkääjien ohjaamista parhaan maalintekosektorin ulkopuolelle, maalivahdin puolustamista.

Ei kommentteja: