tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Tapparalle lisää tuskaa

Illan ottelu värilasein nähdyssä pähkinänkuoressa: Layne Ulmer pelaa tänään. Tepsillä viisi pakkia. Tappara on aloittanut kauden kahdella tappiolla.

Ulmer pelaa kakkosketjun keskellä, laidoilla Makkonen ja Alatalo. Mikä on ihan hyvä aloituspaikka. Suominen on kolmosessa, Aho nelosessa. Pulliainen pääsee nelosen keskelle, Ramstedt on 13. hyökkääjä. Ykkösketju ennallaan. Duba jatkaa maalissa. Arvosanalla 3.00, joka sattumoisin on myös miehen päästettyjen maalien keskiarvo. Myös tämän illan jälkeen.

Kahden täysin erilaisen ottelun jälkeen on mahdotonta veikata millä tahdolla ja halulla Tepsi pelaa.

Petteri Sihvosen 23 kohdan analyysin perusteella tuloksena on tasapeli (voimapisteet 39-39). Tappara nousee tasuriin kahden kohdan voimalla: joukkueiden lataus (1-4 Tapparalle) ja analyytikon intuitio (0-5). Ilman analyytikon intuitiota Tepsi siis voittaisi. Eräällä suomalaisella veikkausyrityksellä kertoimet ovat 2,00 – 4,35 – 2,45. Kotivoitto on hieman todennäköisempi. Minä en pelaisi kumpaakaan. Pakotettuna vierasvoittoa, kun ei tuo Tepsin viimeinen peli ja pelaajatilanne vakuuta. Viimeistään kolmannessa erässä näkyy vajaalla kokoonpanolla pelaaminen, ja jos ei ihmeitä tapahdu niin Tappara ottaa kauden avausvoiton. Realisti kiittää ja kuittaa.

Optimisti jatkaa. Toivon tietenkin otsikon mukaisesti lisää tuskaa... Tapparalle. Kotivoitto! Sanoo ja vaatii juuri nolla promillea puhaltanut kannattaja (ettei vaan tulisi tuskan parahdukset omaan nilkkaan huikkaa realisti tähän väliin).

Auran Aallot / Radio Suomen jääkiekkokierros vastaavat illan viihteestä. Harmikseni AA kuuluu vain nettiradion kautta täällä Leningradin läntisessä lähiössä. Voisin yhdistää huvin ja hyödyn kuuntelemalla otteluselostusta lenkillä.

Ei kommentteja: