tiistaina, syyskuuta 19, 2006

Puolustuksen kautta, hei

Kauden alussa oli puolustus laadullisesti ja määrällisesti kunnossa. Kolmannessa runkosarjapelissä poljetaan viidellä pakilla. Aki ja Kipru levitoivat puoli tuntia, Sicak yrittää pysyä jään puolella 25 minuuttia. Backman ja Kesä saavat ”jämät”.

Loput ovat loukkaantuneita tai kyvyttömiä pelaamaan SM-liigassa. Jokinen ja Saarinen syövät popcornia vemppa-aitiossa (onko sellaista aitiota olemassa? ja minä kyllä söisin karkkia). Palmrothilla sopimus on loppunut, uutta ei syystä (palkkapyyntö) tai toisesta (taidot) tehdä. Maunulan taidot eivät riitä kuin a-junioreihin.

Pelaako Hannu ”Setä” Jortikka samaa peliä kuin vuosi sitten? Lausunnot ovat ainakin samalta pelilaudalta:

- Apuja omista junioreista on melko turha haikailla, sillä sieltä on pitkä loikkaus liigaan.

- Kyse ei ole siitä, etteikö näyttömahdollisuuksia olisi jaossa, vaan siitä, että joku esittäisi siellä sellaisia otteita, että edes ansaitsisi näyttöpaikan, Jortikka toteaa kylmän faktan.

- Samaan hengenvetoon hän myös lisää, että kaikki mahdollinen tehdään vajaiden rivien paikkaamiseksi - niukkojen resurssien ehdoilla tietenkin.

Näin se piiri pieni pyörii, kaukalossa ja mediassa.

Toivottavasti viisikko pysyy terveenä. Kuudennen puolustajan hankinta on käynnissä. Jos halpa, hyvä ja kotimainen puolustaja jostain löytyisi. Kunnossakin saisi olla. Eipä tule pikaisella massiivisten aivojeni tutkinnalla mieleen kuin Mika Lehtinen. Pelaako Lehtinen jossain? En tiedä, eikä tiedä Eurohockey.net. Kaipa SM-liigasta joku vuokralainen löytyy, pysyvämpää ratkaisua en odota nykyisessä taloudellisessa tilanteessa.

Aki Bergillä on muuten vähiten jäähyjä puolustajista. Kaksi ottelua, nolla minuuttia.

Ei kommentteja: