perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Julkisuutta

Päivän aviisissa Juhani Tamminen pamauttaa molemmilla piipuilla mielipidettä Turun Palloseuran tilanteesta. Tammisen kannanotto on minusta oikea tässä tilanteessa. Tepsin kriisi ei parane hyssyttelemällä. Pikemminkin päinvastoin, hyssyttely on osa Tepsin tautia. Asiat sovitaan kabineteissa, läpinäkyvyyttä ei ole ja kyseenalaistamista ei sallita. Kekkonen on kait kuollut ja Neuvostoliittokin, olisi aika Tepsinkin siirtyä oikealle vuosituhannelle kaikessa tekemisessä.

Tamminen ottaa kantaa tepsiläisenä eikä tuo itseään esiin Tepsin pelastajana. Tepsiläisenä hän on huolissaan seuran tilasta ja tulevaisuudesta. Toki Juhani Tammisen teksteissä Juhani Tamminen on mukana, mutta Aurinkokuningas ei olisi Aurinkokuningas ellei itse olisi vahvasti menossa mukana. Kirjoituksesta huokuu huoli TPS:n tulevaisuudesta. Mitä taustalla tapahtuu on toinen asia. Varmasti Tamminen haluaisi olla TPS:n todellisen kunnianpalautuksen pääarkkitehti ja keulakuva. Aurinkokuningas saisi maksaa kalavelkoja Jortikalle kunnolla eikä vaan laukoa lehdestä käsin.

Minusta Tammisen kannanotto on hieno asia. Nyt tarvitaan tepsiläisiä pelastamaan TPS. Muutkin tepsiläiset saisivat sanoa mielipiteensä. Eikä ole pakko lyödä lyötyä (jolta Tamin teksti jostain ihmeen syystä vähän maistuu, heh), kantaa voi ottaa tyylikkäästi, positiivisesti ja Tepsin tulevaisuuden puolesta.

Tammiselle voisi tarjota pelastusoperaatiossa jonkinlaista roolia. Tami voisi olla tähti Mersun keulalla – kuljettajan paikalle ei hänellä ole mitään asiaa ts. vaihtoaitiosta ja talouspuolelta pysyköön visusti poissa. Mutta luomaan kiekkobuumia, nostamaan henkeä siihen Tamminen sopisi kuin nakutettu. Juhani Tammisen persoona sopii jostain syystä rahankeruuseen ja positiivisen mielialan luomiseen. Tami menee eteenpäin, Tami huomataan, Tami tekee, Tami säätää, Tami tarttuu haasteisiin, Tami järjestää. Tämän ylenpalttisen energian, 24/7 tekemisen takia todelliseen vallankahvaan Tammista ei saisi päästää. Edelliset ”keikat” Oulussa, Porissa ja Vaasassa jäivät torspoiksi ja lyhytkestoisiksi.

TPS tarvitsee pitkäjänteistä toimintaa, ei projektivalmentamista tahi kikkailuja taloudessa. Talous pitää kääntää positiiviseksi, pysyvästi. Muuten hiihdetään samoja latuja kuin ennenkin ja kuka tappiollista toimintaa rahoittaa vuosi toisensa jälkeen? Salonojaa ei saa mainita. Mallista kerätään 4 rahaa, tuhlataan 5 rahaa pitää päästä pois.

Jortikka kertoi tänään jatkavansa Tepsin valmentamista. Odotettu ilmoitus. Katsellaan mitä tapahtuu, lisää sirkushuveja on tulossa.

Noin muuten minua ei kiinnosta SM-liigan pudotuspelit ollenkaan. Tuskin katson yhtään pudotuspeliottelua. Minua ei vain kiinnosta muut kuin Turun Palloseura. Pienen poikkeuksen tekee NHL ja Elitserien.

Rapakon takaisia juttuja tulee jonkin verran seurattua ja tulokset joka aamu sivulta 235. Elitserien kiinnostaa mm siksi, että Ruotsissa osataan tunnelmanluonti. Media on aktiivisesti mukana luomassa tunnelmaa urheiluun. Otetaan esimerkki Aftonbladetista.

Keskiviikon pelissä Brynäsin valmentaja Leif Boork kävi jäällä ja valmensi loppupelin katsomosta. Torstaina ihmeteltiin miten tunnetulta jäämieheltä meni hermot. Tänään, seuraavana ottelupäivänä, Boork kertoo päivän lehdessä mitä tapahtui ja vähän muutakin. Jotenkin tähän tarinaan sopii, että Brynäs tänään tasoitti otteluvoitot HV:ta vastaan. Seitsemäs, ratkaiseva, ottelu on sunnuntaina. Boork oli iloinen ottelun jälkeen ja aloitti heti psyykkaamisen sanomalla Vi har en jättechans... Mahtavaa menoa Ruotsissa. Erityisesti otsikoissa ja kaukalossa.


Ps. Onkohan Tammisen kolumnin verkkoversioon jäänyt tahallaan vanha kuvateksti? Teksti ei ole kovin mairitteleva: Sportin valmentaja Juhani Tammisen keinot loppuivat torstaina Turkuhallissa täydellisesti. Vaasan Sportin valmentaja oli täysin neuvoton TuTon antaessa vaasalaisille perusteellisen selkäsaunan. Varsinkaan jos verrataan mitä Tami vieressä kirjoittaa...

Ei kommentteja: