sunnuntaina, maaliskuuta 11, 2007

Vika rypistys?

TPS pelaa tänään Lahdessa Pelicansia vastaan. Tappiolla kiekkokausi 2006-2007 päättyy tänään. Voitolla kausi jatkuu vähintään yhden ottelun verran.

Vedonlyöntikertoimien mukaan TPS on ennakkosuosikki, vaikka on kaksi edellistä ottelua hävinnyt. Molemmat vielä Pelicanssille, kotona sekä vieraissa. Paperilla Tepsi on parempi ja vanhaa voittamisen kulttuuria arvostetaan, muuta syytä en suosikkiasemaan keksi. Kaukalossa paperiparemmuus on yhtä tyhjän kanssa, jos henkeä ei joukkueessa ole. Samoin voittamisen kulttuuri menee vessasta alas, jos henkeä ei ole.

Minusta jääkiekossa menestys rakentuu kolmiosta:

joukkuehenki
materia
taktiikka/pelitapa.

Pelkällä materialla päästään pitkälle, mutta ylivertainenkaan materia ei yksinään kanna tarpeeksi pitkälle. Tarvitaan muutakin. Tarvitaan henkeä, yhteen hiilen puhaltamista. Joukkuelajissa ei voi olla sooloilijoita ja oman tien kulkijoita. Maalivahteja ei lasketa, saavat olla omituisia häslääjiä tahi kuunpalvojia. Lisäksi taktiikan/pelitavan pitää olla kunnossa, jotta hengestä ja materiasta saadaan eniten irti. Tepsillä joukkuehenki ei näytä olevan kunnossa, materiassa on puutteita ja pelitapa on teoriassa loistava. Mitä tästä yhdistelmästä syntyy nähdään tänään.

Kokoonpano on hyvä kirjata ylös, koska siinä on paljon muutoksia. Valmennusjohto yrittää ketjuja sekoittamalla hakea menestystä. Mikä kertoo kuinka sekaisin TPS on. TPS on melkein 70 ottelua pelannut tällä kaudella ja edelleen haetaan toimivaa kokoonpanoa. Surullista.

Hurme (Santanen)

Vahalahti – Ulmer – McDonnell
Berg – Kiprusoff

Aho – Rautee – Nurminen
Kantee – Lehtinen

Mäkinen – Makkonen – Alatalo
Backman – Saarinen

Ramstedt – Sykkö – Laine
Jokinen

12 hyökkääjää ja 7 puolustajaa. Yli-Torkko on nilkkavamman vuoksi sivussa. Muista syistä sivussa ovat Nathan Barrett ja Tuukka Pulliainen. Pulliainen on koko kauden roikkunut pelaavan kokoonpanon ja vilttiketjun rajalla. Hänen poissaolossa ei ole mitään omituista. Barrettin poissaolossa on. Ulkomaalaisvahvistukset harvemmin istuvat katsomossa/kotona. Poissaolijoiden tilalle on nostettu kaksi A-junioria.

Ketjumuutokset ovat melkoisia. Ykkösketju on ennallaan, kaikki loput ovat uudessa koostumuksessa. Sellaisissa koostumuksissa, joita ei ole ennen tällä kaudella nähty. Veikkaan näppituntumalta näin.

Illalla nähdään jäikö tämä ketjulotto kosmeettiseksi leikiksi sarjassamme ”jotain piti tehdä, ettei syytetä yrittämisen puutteesta”. Todennäköisesti. Mutta pelataan ensin ja voivotellaan sitten, jos aihetta on.

Ei kommentteja: