torstaina, maaliskuuta 08, 2007

Muutama huomio kaudesta, osa 2

TPS teki runkosarjassa 167 maalia. SM-liigan mukaan. Pelaajien tilastojen mukaan TPS teki 163 maalia. Kumpikin luku on oikein ja väärin. Sarjataulukon maalimäärään on laskettu mukaan rangaistuslaukauskilpailujen voittomaalit ts TPS voitti neljä kertaa rangaistuslaukauskilpailun. Voittomaaleja ei laskettu pelaajien tilastoihin. Muita rangaistuslaukauskilpailuissa tehtyjä maaleja ei lasketa ollenkaan. Ääliömäinen kokonaisuus. Minun mielestä rangaistuslaukauskilpailujen maaleja ei pitäisi laskea ollenkaan mukaan tilastoihin.

Runkosarjassa TPS-paidan päälleen puki 34 pelaajaa, joista 31 pääsi kaukaloon. Neljä maalivahtia, 11 puolustajaa ja 19 hyökkääjää. Juniorit Kokkala, Kluuskeri ja Kosonen istuivat muodon vuoksi vaihtoaitiossa.

Maalivahdeista Hurme pelasi kaikki pelit loukkaantumisesta toivuttuaan. Hurmeen tuuraaja Duba aloitti kahdeksan ottelua. Kerran Duba vaihdettiin kesken ottelun pois. Santanen tuli tilalle. Hurme vaihdettiin myös kerran pois. Santanen tuli tilalle.

Puolustajista yksi pelasi kaikki runkosarjan ottelut, nimittäin Backman. Yli 50 ottelua pelasivat lisäksi Kiprusoff, Berg ja Jokinen. Ottelumäärien perusteella runkomiehiä olivat myös Sicak ja Saarinen. Loput puolustajat pelasivat vähäisiä määriä. Käytännössä kuudella puolustajalla TPS pelasi läpi runkosarjan. Aika hyvä suoritus sinänsä. Oikeasti suoraan suolesta, kun kuormitus nousi kaikkien kohdalla liian korkeaksi.

Parhaan puolustajan maininnan saa Aki Berg. Teki enemmän pisteitä kuin odotin (jääajan positiivinen puoli) ja joukkueen ylivoimaisesti paras tehotilastolukema, +22.

Puolustajien suoritukset ovat olosuhteisiin nähden kohtuullisen hyviä. Kiprusoffilta odotin enemmän pisteitä, samoin Jokiselta. Jokinen sai pelata todella paljon, ja toivottavasti annettu vastuu näkyy ensi kaudella.

19:sta hyökkääjästä yli 50 ottelua pelasi kuusi pelaajaa (Makkonen, Ulmer, Vahalahti, Sykkö, Aho ja Yli-Torkko). Paras pistemies oli Ulmer, paras maalintekijä Vahalahti ja eniten maalisyöttöjä McDonnellilla. Jäähykuninkaan tittelin saa Marko Mäkinen.

Parhaan hyökkääjän maininnan saa Joni Yli-Torkko. Yritys ja taistelu näkyi läpi kauden. Joukkueen toiseksi paras tehotilastolukema, +14. Roolissaan todella hyvä. Toiselle sijalle nostan tulokas Suomisen. Suominen ehti ennen loukkaantumistaan pelata 46 ottelua tehoin 7+19=26 ja tehotilastossa on lukema +7. Miehestä on ensi kaudella paljon iloa Tepsille. Jaetulle pronssille tehomiehet Ulmer, McDonnell, Vahalahti, Nurminen sekä puolustavan pelin työmyyrä Rautee.

Miinusta tasapuolisesti kaikille haluttomasta asenteesta. Runkosarjan alku ja loppu menivät päin persettä.

Joukkueen parhaan pelaajan palkinnon saa Jani Hurme. Maailmanluokan maalivahti. Voittava maalivahti. Joukkueen tärkein pelaaja. Siinä hermo lepää, kun katselee Jampan työskentelyä. Toivottavasti pelaa vielä ensi kaudella Tepsissä.

Valmennus näytti talvella hyvältä. Pelissä oli ideaa ja pisteitä ropisi. Mutta tammikuun jälkeen on ollut synkkää. Runkosarjan osalta valmennukselle ei voi kovin korkeaa arvosanaa antaa. Sarjataulukko kertoo syyn, koska vain tuloksilla on väliä.

Koko joukkue pelasi runkosarjan seiskan arvoisesti. Voi tuntua kovalta arvosanalta, mutta nyt on kysymyksessä TPS eikä mikään pikkuseura. Taloudellisista vaikeuksista huolimatta nimilista on kova, vaikka vähän kapea. Kyllä tuolla nipulla olisi pitänyt olla kuuden joukossa. Pudotuspeleissä arvosanaa voi nostaa tai laskea.

Ei kommentteja: