tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Odotusta

- Lähdemme Hantan ja Kaskisen Kallen kanssa lauantaina mökille ja alamme tosissamme rakentaa ensi kauden joukkuetta, kertoi TPS:n toimitusjohtaja Seppo Sutela.

Lauantain mökkireissusta ei ole vielä tullut konkreettista tulosta. Joukkueenrakentaminen on myöhässä pahasti, mutta silti vähitellen voisi jotain tapahtua. Epävarmassa tilanteessa odottaminen tuntuu todella piinaavalta ja vielä kun huhuissa pelaajaliikenne on pelkästään yksisuuntaista. Ja suunta ei ole sisään.

Sopimuksenalaisia pelaajia ollaan kovasti viemässä ulkomaille. Hurmeen lisäksi Kiprusoff ja Vahalahti ovat kuulemma lähellä poistumista. Rahaa säästyy (eri asia onko se säästämistä, jos ei ole alun perinkään rahaa käytettäväksi) ja mitä muuta? No menestystäkin taidetaan säästellä, katsellaan wanhoja kausikirjoja. Sieltä löytyy kaikkea mitä Tepsin pitäisi olla ja mitä se ei enää ole.

SM-liigajoukkueessa pitäisi olla 12+6+2 = 20 pelaajaa. Yhdessä ottelussa, vähintään. Koko kautta varten tarvitaan vähintään 25-28 sopimuspelaajaa. Yksi opetus kaudelta 06-07 on se, että pienellä ringillä ei jaksa koko kautta pelata. Kuudella puolustajalla ei menestystä heru kuin hyvällä tuurilla (ja silloinkin pitää kaikkien pakkien olla selkeästi liigakelpoisia ja vähän parempiakin). Tällä hetkellä TPS:n lukemat ovat 6+6+1 = 13 pelaajaa. Ei riitä, ei riitä alkuunkaan. Pari sopimusta on ilmeisesti julkistamatta ja tarjouksia on jätetty. Ja silti lopputuloksena taitaa olla pieni jengi. Liigan parhaimpiin kuuluvilla resursseilla. Voi villu.

Minä pahoin pelkään Tepsin lähtevän ensi kauteen hyvin nuorella ja ennen kaikkea lahjattomalla joukkueella. Lahjattomat treenaa sanottiin ennen. Nykyään lahjakkaatkin treenaavat ja lahjattomat kiittelevät suljettua SM-liigaa.

Kovalla työnteolla saa paljon aikaan, mutta jos menestystä ei tule laskevat katsojamäärät entisestään. En nimittäin usko nimettömän ja enimmäkseen häviävän joukkueen keräävän Turussa(kaan) paljon yleisöä. Vaikka kuinka taistelisivat. Taisteluasenteen lisäksi tarvitaan muutakin. Lahjakkuuksia, kiekollista peliä, maaleja, voittoja, tunnetta, seuraylpeyttä, persoonia, yhtenäistä ilmettä, joukkuepelaamista, vahvaa pelillistä identiteettiä, omaa (positiivista) tekemistä. Naapuriseuran menossa on mallia Tepsille.

No minä käyn ensi kaudellakin Tepsin matseissa, vaikka jäällä olisi a-junnuista ja mestispelaajista kasattu edustusjoukkue. Tilanne vaan on erittäin huolestuttava ja piinaava odotus vain jatkuu.

Ei kommentteja: