sunnuntaina, maaliskuuta 18, 2007

Osakeanti päällä, kiinteistöt myynnissä

TPS jatkaa kivikkoista polkuaan julkisuudessa. Tämän päivän Turun Sanomissa toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtajat kertovat lisää epämiellyttäviä faktoja. Omaisuutta ollaan realisoimassa ja päävalmentajan käytös aiheuttaa lisää ongelmia. Joten aika luontevaa on, että kohta tutkitaan täyttyvätkö päävalmentajan irtisanomisen perusteet. Terveessä yrityskulttuurissa ei tietenkään tilanne olisi näin pitkälle mennyt, mutta parempi nyt kuin ei ollenkaan. Tietenkin tuossa on vielä varausta ilmassa, jos Jortsu tuleekin takaisin ”lomalta” heti eikä pääsiäisenä.

Entinen Midas ja nykyinen Tepsin pelastaja (itse annettu titteli) vie koko seuran konkurssiin tempuillaan. Ei Jortikka yksin ole syyllinen, kovasti vaan edesauttaa alamäkeä. Kaikki Tepsissä ovat syyllisiä, ettei tätä luulla vain yhden henkilön syyllistämiseksi. Mutta tässä vaiheessa pitäisi Jortikankin tajuta missä mennään.

Eihän kukaan tule edes pelaamaan, kun ei ole tietoa ensi kauden valmentajasta. Loputkin saattavat jäädä tulematta, jos valmentaja on Jortikka. Olisi todella tärkeätä saada joukkue kasaan edes nyt. Toiset ovat tehneet jatkosoppareita ja värväyksiä joulukuusta asti. Tepsissä istutaan peukalo pyllyssä, kun yksi lomailee Espanjassa ja vetää omaa showta.

Jortikan paras teko tänä keväänä seuran hyväksi olisi lähteä menemään. Pyytäisi sopimuksen purkua, ottaisi huhtikuun palkan ja adjö. Seuran kannalta toiseksi paras ratkaisu olisi kaivaa (=kirjata ylös mitä on tehty ja sanottu) perustelut määräaikaisen sopimuksen irtisanomiselle. Kolmanneksi paras ratkaisu olisi Jortikan vapauttaminen työvelvoitteesta (saisi sopimuksensa loppuun asti liksaa). Huonoin vaihtoehto on Jortikan palaaminen töihin vielä vuodeksi.

Joskus vaan käy näin, että aika ja tila loppuvat. Varsinkin ammattivalmentajille käy näin. Ei ole ihmeellistä ja uusi työpaikka kyllä löytyy.

Jortikka voisi vaikka kysyä hommia Ruotsista, esim Malmön Percy Nilssonilta. Percy on luvannut kustantaa Malmön pelaajat Espanjaan, jos sarjapaikka säilyy. Neljän karsintasarjaottelun jälkeen Malmö on taulukon kärjessä neljällä voitolla ja kahdella päästetyllä maalilla. Sarjapaikka Elitserienistä on lähellä. Sarjapaikan varmistamisen jälkeen joukkue lentää Espanjaan, siellä voisi olla ohjelmassa tutustuminen ensi kauden valmentajaan... Percyn golfpaikka kun sijaitsee Marbellan tuntumassa.

Ei kommentteja: