tiistaina, maaliskuuta 06, 2007

Viimeinen

TPS pelaa runkosarjan viimeisen ottelun tänään Lahdessa. Taivaankappaleiden asennoista riippuen TPS voi ottelun jälkeen olla viides, kuudes tai seitsemäs. Tappiolla sijoitus ei muutu ja loput vaihtoehdot ovat riippuvaisia Bluesin ja HIFK:n suorituksista. Todennäköisesti sijoitus säilyy seitsemäntenä ja pudotuspelikarsinnassa vastaan luistelee illan vastustaja Pelicans.

Minä haluan Tepsin kuuden joukkoon, vaikka jotkut laskevat Tepsillä olevan helpompi tie ”pitkälle” pudotuspelikarsinnan kautta. Minusta TPS ei mene ”pitkälle” nykyisellä tyylillä oli runkosarjasijoitus mikä vaan. Joten olisi parempi hävitä pudotuspeleissä kuin pudotuspelikarsinnassa. TPS:n halusta ei ole tietoa. Luulisi kiinnostavan, mutta minun luuloilla ei ole paljon väliä.

Vahalahden vamma ei ole vakava, ei kuitenkaan pelaa tänään. Kokoonpanoa on muutettu, kolmanteen peliin peräkkäin lähdetään muutoksen kautta. Mikä on aika harvinaista herkkua ja toisekseen kertoo siitä, että voittavaa kokoonpanoa ei runkosarjan aikana löytynyt.

TPS tänään:
(kursiivilla runkosarjan 06-07 ensimmäisen ottelun kokoonpano)

Nurminen – Ulmer – McDonnell
(Vahalahti – Huml – Nurminen)
Berg – Kiprusoff
(Berg – Kiprusoff)

Aho – Sykkö – Alatalo
(Suominen – Makkonen – Alatalo)
Kantee – Lehtinen
(Sicak – Backman)

Yli-Torkko – Rautee – Barrett
(Yli-Torkko –Rautee – Aho)
Backman - Saarinen
(Kesä – Saarinen)

Makkonen – Pulliainen – Mäkinen
(Ramstedt – Valcak – Sykkö)
7. puolustaja Jokinen
(13. hyökkääjä Pulliainen)

Hurme
(Duba)

Kauden aikana kokoonpano on elänyt, pelimiehiä tullut ja mennyt. 9 runkopelaajaa voidaan runkosarjan ensimmäisestä ja viimeisestä kokoonpanosta nostaa esiin: Nurminen, Berg, Kiprusoff, Aho, Sykkö, Yli-Torkko, Rautee, Backman ja Makkonen.

Edellä mainittujen lisäksi on toki muitakin pelaajia ollut, ehkä yhteensä noin 17 runkomiehen voimalla on kausi viety läpi. Loput ovat enemmän tai vähemmän olleet sivuosissa. 34 pelaajaa on ollut kauden aikana kokoonpanossa. Paljon vaihtuvuutta, ilman suurta menestystä. Ainakin toistaiseksi. Vielähän voi jotain tapahtua menestyksen suhteen… (uskoon ken haluaa, minulla ainakin usko horjuu pahemmin kuin askel klo 3.33 la-yönä).

Illan kokoonpanosta sanon tyhjentävästi: "No joo". Kanadalaisketju pelasi 5 erää yhdessä. Nyt Nurminen on korvannut Barrettin ja ykkönen toimii? Ei toimi? Nurminen ei ole vain maalintekijä, saattaa hyvällä pelipäällä pedata parit maalipaikat McDonnellille. Kakkosketju on hyökkäyspelin suhteen vitsi, joka ei naurata. Kolmosen vakiopari YT & Raku jatkaa yhdessä, tänään Barrett yrittää saada osansa vakioparin magiasta.

Pulliainen on pitkästä aikaa päässyt pelaavaan kokoonpanoon, olisikohan pitkä penkitys tuonut pelihaluja? Vahalahden paluun myötä mies valuu takaisin vilttiin. Ellei pysty vakuuttamaan nelosen keskellä. Periaatteessa pystyy ainakin aloittamaan ja roiskaisemaan kiekon punaviivan jälkeen päätyyn. Käsiä Pulliaisella on, mutta paketti kaipaa vähintään asennelisäsarjaa. Makkonen & Mäkinen ovat omituisella tavalla hyvä pari, toivottavasti eivät saa vain jämäminuutteja. Makkonen on meinaan ensi kaudella isossa (kiekollisessa) roolissa ykkös- tai kakkosketjun keskellä. Ilman kiekkoa ja jääaikaa menee taitava pelimies hukkaan. Jo tällä kaudella voi Makkonen vielä ratkaista pelejä (huom! optimistinen monikkomuoto) nelosketjusta käsin.

Illan ottelulta toivon kolmea pistettä. Katsellaan sarjataulukkoa kierroksen jälkeen.

Ei kommentteja: