keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

Akatemian aloitus

Varmaan ensimmäisen kerran sitten kevään erehdyin menemään Urheilulehden nettisivuille. Sieltä löytyi ”uutinen” akatemian perustamisesta. Teksti on perin tuttua. No mutta sehän on sanasta sanaan (yhtä virkettä on lyhennetty) sama kuin TPS:n omilla sivuilla oleva teksti, jota on varmaan myös tiedotteena lähetelty eteenpäin. Kaiken huipuksi ”uutisessa” on vanha logo. Voiko enempää vasemmalla kädellä tehdä töitä? No voi, mutta on tuo naurettavaa toimintaa aikakauslehdeltä.





Iltalehden jutussa on vähän lisää lihasta akatemian luiden päälle. Samaten lehden netti-tv:n juttu tuo lisää valoa. Turun Sanomien jutussa Jukka Koivu tuo esiin tärkeän asian. Nimittäin tepsiläisyyden:

- Minusta tuntuu, että itseluottamus ja ylpeys tepsiläisyydestä ovat olleet kateissa viime aikoina sekä juniorivalmentajilta että pelaajilta. Ei meidän tarvitse keneltäkään pyytää anteeksi sitä, että olemme tepsiläisiä.

- Lähden omalta osaltani nostamaan itseluottamusta sille tasolle, jolla sen minun mielestäni pitää TPS:ssa olla.

Viesti on selvä ja jopa kaunis. Tepsiläisyyttä (mitä se sitten itse kullekin on) ei saa unohtaa saati hävetä, vaikka häpeällisiä aikoja Seurassa ollaan eletty.

Katsotaan nyt miten akatemia lähtee käyntiin. Erillisrahoitus on hyvä asia ja TPS-taustaisten NHL-pelaajien rooli varmasti selkenee. Iltalehden perusteella jäi sellainen kuva, että NHL-jäbät on haalittu kasaan ex tempore puhumaan nättejä. Samaten toivon Jukka Koivun keskittyvän akatemiaan täyspainoisesti ja pitkäaikaisesti. Pelkäksi lähtölaukaukseksi tämä ei saa jäädä.

Ja onhan se kiva nähdä Koivut mukana TPS:n toiminnassa. Tuleeko Koivujen mukana Tammisen Jussi? Höpötyskuningas varmasti kertoo itse onko päässyt porstuaan asti vai jäikö pihalle kökkimään.

Ei kommentteja: