perjantaina, elokuuta 10, 2007

Derby

Kesäloma jatkuu edelleen ja pienen rykimisen jälkeen internet avautui. Lomasuunnittelussa jäi jääkiekko toiseksi, ja nyt pitää kuikuilla netistä tuloksia aina kun on mahdollisuus. Tepsin ensimmäinen harjoituspeli oli voittopeli ja selvin 5-1 numeroin. Hyvä aloitus nuorelta joukkueelta. Juuri tällaisia onnistumisia tarvitaan, jotta kausi saadaan hyvin käyntiin. Uskon kauden aloituksen asettavan kurssin koko kaudelle. TPS tarvitsee positiivisen ja nousujohteisen polun. Negatiivinen syöksykierre on pakko oikaista niin kaukalossa kuin taloudessa, muuten pitää veistää risti koko seuralle.

Tänään TPS pelaa kauden toisen harjoitusottelun. Vastassa on TuTo ja pelipaikkana Kupittaa/Kuppis. Paikallisottelusta tulee varmasti hyvää viihdettä, TuTo panostaa puitteisiin ja TPS antaa isännän kädestä kaukalossa. Happyhour viimeistään tuo hyvän tunnelman derbyyn. Derbystä voisi tulla perinteinen, kerran kaudessa pelattava ottelu. Kiekkokulttuurin nimessä toivon näin. Hieman harmittaa, etten itse pääse paikalle. Nyt valehtelin. Aika paljon harmittaa! Pitää pyytää tekstiviestirapsuja ja kaukofiilistellä derbymenoa.





Päivän Turun Sanomissa on Heikki Salmelalta
hyviä ajatuksia Turun jääkiekosta. Erityisen tärkeää olisi vanhojen ajatusmallien unohtaminen, joka tasolla. Poliittinen historia on nimenomaan historiaa. Ei 2000-luvulla poliittinen vastakkainasettelu toimi. Muuten kyllä pitää olla vastakkainasettelua, paikalliskilpailija pitää voittaa aina. Lisäksi Salmela osuu mielestäni naulankantaan:

- Jääkiekko on yleisöpalvelua ja silloin pitää aina muistaa olla nöyrä. TPS:ssä taidettiin jossain vaiheessa unohtaa se nöyryys.

Nyt pitäisi olla lakki kädessä, mutta silti pää pystyssä. Ylettömiin nöyristelyihin ei pidä sortua, vaan kunnon yleisöpalveluun. Ei voi olla niin vaikeaa (tjaah, no voi se olla).





TuTo näyttää YouTuben avulla mallia miten pienellä budjetilla tehdään videokoosteita kotiotteluista. Koska Tepsin kotiotteluista saadaan videokoosteet yleiseen jakeluun? Toivottavasti mahdollisimman pian eli tulevalla kaudella. Homma on kuulemma sponsorista (lue= rahasta) kiinni. Sanon vaan, että on se kumma, kun KalPan otteluista saadaan ja TPS:n otteluista ei.

3 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

TuTo kuittasi derbyn lopulta. Ei parasta mahdollista mainosta Tepsille varmastikaan. Toisaalta NT:ssä homma taas pakettiin ja tämä tilastotappio unohtuu yhtä nopeasti kuin asiallinen Ässät-voitto.

Huolestuttavinta tuossa paketissa yhden näkemän perusteella on juuri se mitä pelättiin: joukkueessa ei ole hyviä laukauksia tai pehmeitä käsiä mitenkään ylenpalttisesti. Aktiivisuuskin saattaa olla enemmän katsojan silmässä kui kentällä.

Mutta, kausihan on vasta alussa eikä Kupittaalla menetetty yhtään sarjapistettä vielä. 16.8. olisi Helsingissä seuraava peli. Pitäisi melkein mennä paikalle sipulikupolien äärelle ihmettelemään TPS-tarinan seuraavaa jaksoa.

Anonyymi kirjoitti...

Sullakin on näköjään toi zoomclouds juttu, miten se on toiminut sun mielestä ? Kiva nähdä muitakin suhteellisen aktiivisia jääkiekkoblogeja. :-)

Anders kirjoitti...

Zoomcloudsin lisäsin reilu viikko sitten. En osaa sanoa miten on toiminut, kun en ole näin kesälomalla pahemmin blogiin postaillut. Kauden lähestyessä postausten määrä nousee (laatu pysyy normitasolla, heh) ja pilven toiminta selviää.