perjantaina, elokuuta 31, 2007

Maaleja syntyy

Ahkerointi työpaikalla vie näköjään aikaa blogilta. Puolentoista tunnin lounas taas vie aikaa kaikelta muulta paitsi lihomiselta ja naisten tuijottamiselta. Kesä on valitettavasti ohi, kun lyhyiden hameiden ja paljastavien toppien määrä on vähentynyt viikossa lähes minimiin. Vain parilla vakiokasvolla on minihame, tosin heillä onkin ympäri vuoden kroppa framilla. En valita tästä, hyvät muodot piristävät aina päivää. Niitä voisi olla vaan enemmän näkyvillä, vaihtelu virkistää!

TPS teki eilen viisi maalia ja päästi seitsemän. Negatiivisesta maalisuhteesta huolimatta ei juuri ketuta, nimittäin maalinteko sujuu. Maalinteon sietämättömän vaikeuden kanssa on huomattavasti rankempi painia kuin lepsun puolustuspelin kanssa. Kuka tahansa osaa puolustaa, harvempi osaa maalinteon. Silti seitsemän (viimeinen takaisku tuli ilman maalivahtia pelattaessa) päästettyä maalia on törkeä luku jääkiekossa. Liirumlaarumin nimessä todettakoon, että vastassa oli todella hyvä joukkue ja TPS oli väsynyt pelaamisesta sekä reissaamisesta.

Joku Tomi Kallio teki kolme maalia Tepsin verkkoon (oli varmaan ihan pakko). Lähteestä riippuen myös Tuomas Suominen teki kaksi tai kolme maalia. Taputukset Suomiselle, josko maalihana pysyisi jatkossakin auki?

Wild West Supportin otteluraportti on toki värilasien takaa kirjoitettu, kuten tämäkin, mutta silti jäi vahva kuva, että TPS roikkui mukana Frölundan määrätessä valssin tahdin. Toisaalta TPS roikkui hyvin mukana, maaleihin vastattiin hyvällä prosentilla.

Kolmas ottelu kolmen päivän sisällä vaikutti eilen Tepsin liikkeeseen ja myös se, että Luke Fulghum ja Marko Kiprusoff jättivät pelin kesken. Fulghum onnistui telomaan nilkkansa ja Kiprusoffin vanha selkävamma lopetti pelaamisen. Kummankaan loukkaantumisen vakavuudesta ei ole tietoa. Onko niin, että Fulghumin pelit olivat tässä? Ehti vähän pidempään pelaamaan kuin Justin Morrison, heh. Jos Fulghumin tilalle joku tulee, niin mielellään sellaisella karlisskrastinsmaisella kestävyydellä varustettu pelimies. Tuntuu meinaan Tepsin ykkösketjun laiturilla olevan vaarallinen pelipaikka.

Kiprun selkä varmaan paranee levolla, jatkuva bussissa istuminen ja pelaaminen peräkkäisinä päivinä sai selän oireilemaan tavallista enemmän. Kipru on selän kanssa taistellut usean kauden ajan, joskus selkä kestää pelaamista ja välillä käy näin. Miettikääpä täydessä iskussa olevan Kiprusoffin panosta ja tehoja? Raajarikkonakin pelaa 25 minuuttia illassa… Voittaisi SM-liigan pakkien pistepörssin.

Valmennusjohdon positiivinen linja jatkuu. Molemmat kehuvat estotta joukkuetta. Mikä on minusta oikein. Kunhan eivät unohda vaatia pelaajilta asioita, pelkillä kehuilla ei päästä maaliin.

- Näillä pojilla on aivan uskomaton moraali. Frölundan tähdet mättivät maaleja, mutta me tulimme aina vain takaa tasoihin. Voimat loppuivat vähän pelin lopussa, mutta jokainen pelaaja taisteli loppuun asti. Hannu Virta

- Pelasimme omaa peliä ja uskalsimme rakentaa tilanteita. Pelirohkeus ja taistelu olivat erinomaisella tasolla. Kalle Kaskinen

Olin keväällä, kesällä ja vielä elokuun alussa skeptinen Hannu Virran päävalmentajakykyihin. Päätin antaa Hantalle työrauhaa lopettamalla narinan valmennustaitojen tai lähinnä –näyttöjen puutteesta. Nyt kun vakaa mieleni horjuu jo uhkaavasti ennen perjantai-illan peijaisia, niin mieli alkaa muuttua. Kansitakki ei ole vielä kahise takinkäännön johdosta, mutta sen voi luvata, että takki kyllä kääntyy, jos ja kun SM-liigassa pelit sujuvat samaan malliin.

Ei kommentteja: