sunnuntaina, elokuuta 05, 2007

Joukkue 2007-2008

Anna blogille pikkusormi, se vie koko käden. Päivän toinen postaus lähtee tästä.

TPS:n liigajoukkue tällä hetkellä, kun ensimmäiseen harjoitusotteluun on kaksi yötä ja SM-liigan alkuun vajaat kuusi viikkoa.

Maalivahdit (2 kpl)
#53 Alexander Salak 20 v (uusi)
#60 Juha Kuokkanen 25 v (uusi)

Puolustajat (10 kpl)
#2 Marko Kiprusoff 35 v
#4 Tony Vidgren 17 v (uusi)
#5 Niko Kluuskeri 17 v (uusi)
#6 Juho Jokinen 21 v
#8 Aki Berg 30 v
#18 Antti Halonen 25 v (uusi)
#33 Lee Sweatt 22 v (uusi)
#36 Joonas Järvinen 18 v (uusi)
#48 Simon Backman 23 v
#52 Jesse Saarinen 30 v

Hyökkääjät (15 kpl)
#7 Mikko Rautee 28 v
#10 Teemu Ramstedt 19 v (vaihtanut numeroa, 40 viime kaudella)
#15 Tommi Laine 21 v
#17 Tomas Sinisalo 21 v (uusi)
#24 Max Kolu 24 v (uusi)
#25 Jussi Makkonen 22 v
#29 Lassi Kokkala 18 v (uusi)
#34 Tuomas Suominen 23 v
#39 Arttu Virtanen 23 v (uusvanha)
#40 Toni Jalo 18 v (uusi)
#41 Antti Reivonen 19 v (uusi)
#44 Matti Aho 24 v
#74 Antti Erkinjuntti 21 v (uusi, Stounin numero!)
#84 Tuukka Pulliainen
#92 Teemu Laine 25 v (uusi)

Muutama ajatus nykyisestä joukkueesta, alkaa näet jääkiekkokuume nousemaan.

Pelaajaliikennettä on Tepsissä ollut paljon. Viime kauden pannukakun aineksia on vaihdettu reippaasti. Talouskurimuksen takia vaihtosuhde on ollut kalliista halpaan (ainakin pitäisi olla!), vanhasta nuoreen. Kuten nimilistasta näkee on joukkueessa mukana paljon omia junioreita antamassa näyttöjä, hakemassa tuntumaa ja jopa vakituista pelipaikkaa. Yhteensä sopimuspelaajia on tällä hetkellä 27 kappaletta, joista junnuiksi voi laskea vähintään viisi. Kiprusoff (35 v) on joukkueen vanhin pelaaja ja Rautee vanhin hyökkääjä (28 v). Keski-iältään joukkue on SM-liigan nuorimpia, ellei peräti nuorin.

Maalivahdit ovat heikompia kuin viime kaudella, toisaalta maalivahtipari on tasaisempi. Kuokkanen todennäköisesti aloittaa ykkösenä, mutta Salak voi nousta kauden sensaatioksi. Salakin pelityyli on raporttien mukaan epäpuhdas, hasekmainen on kait hyvä kuvaus. Jos Salakin annetaan jatkaa omalla tyylillään ja kenttäpelaajat luottavat mieheen (poikaan), niin läpimurto SM-liigan maalivahtikärkeen ei ole mahdottomuus. Huom! Tämä on vain ajatus ilman yhtään omin silmin nähtyä peliä. Potentiaalia on, se vain pitää saada ulos. Tämä pätee muuten koko joukkueeseen.

Puolustajia on enemmän kuin viime kaudella, jolloin kuusi puolustajaa ottelupöytäkirjassa oli enemmin sääntö kuin poikkeus. Tästä johtuen kärkipari Berg-Kiprusoff pelasi aivan liian paljon ja molempien taso laski kauden edetessä ts. laatu kärsii vähäisestä määrästä. Mutta katsaus puolustajien nimiin ja syntymävuosiin paljastaa, ettei tulevan kauden tilanne ole sen parempi kuin viime kaudella. Yksi aikuinen lisää tarvittaisiin puolustukseen, jo pelkästään loukkaantumisten takia. Sitten voisi kauden vetää läpi kohtuullisesti, seitsemällä puolustajalla joka ottelussa ja suhteellisen tasaisella peluutuksella. Toki Bergille, Kiprulle ja todnäk Sweattille eniten minuutteja.

Puolustuksen yllättäjäksi en veikkaa Sweattia (hoitaa oman hommansa, veikkaan ma), vaan Halosta tai nuorta Järvistä. Halonen on jo pelimiehen iässä ja hänen pitäisi pystyä hoitamaan peruspuolustajan rooli. Vain liigavauhti ja -varmuus puuttuu. Järvinen on nuorten maajoukkuejätkä ja miellyttävän iso. Toivottavasti pääsee jakamaan makuupaikkoja liigassa!

Pakkiparien kanssa voisi kokeilla ykkösparin rikkomista. Leveyden nimissä. Parit voisivat olla:

Berg – Sweatt
Jokinen - Kiprusoff
Halonen – Saarinen
Backman

Näin joka parissa olisi leftin ja rightin pelaaja. Backman pyörisi seitsemäntenä. Järvinen ei kyllä tekisi läpimurtoa em. sommitelmassa, mutta eiköhän isolle pojalle ruutu löydy, jos kesäharjoittelu on onnistunut. Sana jos esiintyy TPS:n kohdalla usein. Ihan vaan sivuhuomiona, kun alan pikku hiljaa kypsymään jossitteluun.

Hyökkääjiä on viisitoista. 12(+1) hyökkääjää tarvitaan yhdessä ottelussa plus kauden aikana muutama loukkaantumisvara ja kilpailutilanteen luoja. 15 hyökkääjää ei siis riitä. Varsinkaan kun luvussa on mukana 4 junioria, jotka eivät Ramstedtia lukuun ottamatta pelanneet viime kaudella SM-liigassa. Ramstedtin peliminuutit olivat vähäiset ja fysiikka selvästi vajavainen (kiekolliset taidot jäivät takataskuun, kun oli väärä rooli ja miehet tönivät poikaa pois alta). Jäljelle jää 11 hyökkääjää, joista Virtanen on ollut vuoden pelaamatta ja aika monen muun kohdalla on myös kysymysmerkki. Suoraan voi sanoa, että kilpailukykyinen ykkösketju puuttuu kokonaan ja maalintekovoimaa ei ole. Makkonen tekee läpimurron liigaeliittiin? Tuomas Suominen ainakin tekee! Erkinjuntista vuoden tulokas ja sensaatio? Rautee pelaa tasaisen varman kauden. Lopuista en sano mitään, paitsi olisi kiva nähdä Arttu Virtanen kaukalossa. Laitetaanpas kauden ensimmäinen ketjuhahmotelma esille:

1. Teemu Laine - Makkonen – Suominen
2. Sinisalo – Ramstedt – Erkinjuntti
3. Virtanen – Rautee – Aho
4. Tommi Laine – Pulliainen – Kolu
5. Jalo – Kokkala – Reivonen

No niin. Karmea. Lupaava. Suljettu SM-liiga. Epätoivoinen. Jossittelua. Mitä puuttuu? Realistisesti(?) ajatellen ykköskeskushyökkääjä ja maalitykki numero uno. Mutta toisaalta em. kakkosketju tarvitsee jääaikaa ja luvan hyökätä, muuten käy kylmät yksilöiden kehitykselle. Toisaalta joukkuemenestystä tarvitaan, jotta kaudesta ei tule täydellistä helvetin tulta. Minä en tiedä mitä pitäisi tehdä, kun en talouslukuja tiedä. Ylipanostusta ei ainakaan kannata tehdä, viime kauden jälkeen se tie on kuljettu. Joukkue näyttää halvalta pl. Berg ja Kiprusoff. Joten panostusvaraa pitäisi olla. Kahdella onnistuneella hyökkäysvahvistuksella voisi kauden pelata läpi. Päälle vielä yksi pakki, jolloin olisi realistiset mahdollisuudet... mihin? Pudotuspelipaikkaan? Suoraan pudotuspelipaikkaan? Paha sanoa, laitetaan kympin sakkiin.

Parhaimmassa skenaariossa nuori joukkue saa lentävän lähdön ja voittaa tarpeeksi, jotta alamäki ei heti ala ja hilaa itsensä pudotuspeleihin. Huonointa skenaariota en viitsi maalailla, jokainen voi itse kuvitella mitä tapahtuu, jos joukkue saa satanolla turpiin kauden alusta kauden loppuun asti.

Valmennuksesta ei sanaakaan. Olen epäileväinen, mutta otetaan se myöhemmin. Joka tapauksessa näillä mennään, hei!

Ei kommentteja: