tiistaina, elokuuta 21, 2007

Bergistä kapteeni

Aki Berg on nimitetty TPS:n kapteeniksi. Jesse Saarinen jatkaa varakapteenina, toinen varakapteeni nimitetään myöhemmin.

Bergin valinta oli odotettu. Ei pelkästään siksi, että edellisessä pelissä hoiti kapteenin hommia, vaan koska muita ei oikein ole. Kiprusoff on vanhin pelaaja, mutta on liian hiljainen. Rautee on vanhin hyökkääjä ja periaatteessa sopisi, mutta taitaa olla liian laiskanpulskea kaukalon ulkopuolella. Kaukalossa hoitaa hommansa hyvin, mutta se ei riitä. Ja loput pelaajat ovat liian nuoria tai jotain. Nuoruus ei itsessään ole este, mutta TPS:n nuorten pelaajien pitää ensisijaisesti keskittyä oman ruudun hoitamiseen. Ei siinä tarvita lisää paineita kapteenin hommista.

Toiseksi varakapteeniksi voisi nimetä Lee Sweattin. Jos persoona sopii, kaukalon otteet (yhden pelin perusteella) ja on aikaisemmin ollut joukkueensa kapteeni. Max Kolu on toinen vaihtoehto varakapteeniksi. Kolusta huokuu jonkinlaista johtajuutta (yhden pelin perusteella). Enempää en spekuloi, kun en todellakaan tiedä minkä sortin persoonia joukkueessa on.

Toivottavasti Aki Bergin lausunto on totta kirjaimellisesti lopusta lukien:

- TPS:n kapteenina on ollut vuosien saatossa monia legendaarisia nimiä, joten pääsen hienoon joukkoon. Uudistunut TPS on yhtenäinen joukkue ja sen kapteenina on helppo olla.






Turun Sanomissa on kuulemma tänään ollut TPS:n iso ilmoitus. Ensimmäisten kommenttien perusteella ilmoitus on hyvä, joten lähdenpä tästä kirjastoon katsomaan omin silmin mainosta. Viime kauden ”Koti, usko, isänmaa jne” oli kunnianhimoinen ja meni suoraan metsään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Kipru olis erittäin pätevä kantamaan vaikka A-kirjainta. Enemmän kuin esimerkiksi Jesse Saarinen. Saarinen on hasardi. Kiprusoff johtaa ja näyttää esimerkkiä enemmän teoillaan kuin sanoillaan. Ja voi olla vielä että Kipru ei käytä optioitaan uran jatkumisen suhteen, tämähän on miehen sopimuksen viimeinen kausi. Sinänsä kauhea ajatuskin, että lempipelaajani jo vuosien takaa lopettaisi... ei kestä ajatella.

Anders kirjoitti...

Kyllä vain, Kipru olisi iän ja roolin puolesta sopiva kapteenien kirjaimien kantajaksi. Mutta taitaa olla niin, että hänestä ei ole siihen. Siis persoonaltaan ei sovi. Pelkkä esimerkki kaukalossa ei riitä kirjaimen saamiseen. Johtajuus vaatii enemmän, ainakin kaukalon ulkopuolisessa maailmassa. Kipru on köyhän miehen Lidström ja kun kaikesta vähentää jotain – on tuloksena, ettei paitaan ommella kirjaimen kirjainta.

Sen verran pitää sanoa, että molemmat Kiprusoffit ovat jonkinlaisia suosikkeja. Vanhempi vaan on vammojen ja persoonan takia nykyään Tepsissä. Uskon vahvasti, että jos vanhempi Kipru olisi 100% kunnossa ollut ”aina” ei hän Tepsissä pelaisi. Vaan pelaisi rapakon takana. Mutta aina ei mene putkeen, joten hän onneksi(!) pelaa Tepsissä. Selkävaivaisenakin hän on selkeästi Tepsin ykkönen/kakkonen kun puolustajia listataan. Itse nostaisin hänet jopa Bergin edelle, koska on hyökkäyksen suhteen selkeästi parempi. Puolikuntoisenakin.

Optiosta ei minulla ole tietoa, onko seura- vai pelaajaoptio. Epäilen kuitenkin, että on seuraoptio ja tätä myöten seura ei käytä optiota. Miljoona markkaa on kova hinta, vaikka kysymyksessä on seuran paras puolustaja. Ehkä Kipru jatkaa Tepsissä halvemmalla sopimuksella? Taidot riittävät hyvin SM-liigaan jatkossakin, vaikka ikä hidastaa potkua.

Jesse Saarisessa on pakko olla jotain kaukalon ulkopuolella, muuten hän ei olisi varakapteeni. Hitaalla esityksellä kaukalossa ei nimittäin voi saada varakapteenin arvoa. Eräänlainen pukukopin ”niinimaa”? Muuta syytä en hänen A:lle keksi.

Niin ja humalassa ei minun pitäisi kirjoittaa mitään. Tähän sitten joku sopiva hymiö. Paitsi, että Niklas Lidström on maailman paras puolustaja, oli minulla promilleja tai ei.

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta olen kyllä aivan samaa mieltä, että jos Kiprulla olisi ollut paremmat kortit urallaan, niin olis kyllä aivan toisella tasolla. Mun mielestä Kipru on aina ollu vähän sellanen "väärinymmärretty" persoona ja pelaaja. Tai ehkä kokonaan ymmärtämättömäksi jäänyt.(kauhea "erilainen nuori"-arvio :D) Käsittääkseni mies on myös aika vakiintunut sinne Turun lähistölle, (minnelie Piikkiöön), ettei varmaan muualle enää lähde, jos ei Tepsissä jatka. Vaikea uskoa Kiprua näkevän muussa liigaseurassa... Mutta eihän sitä tiedä.
Aika ankeata olis jos lopettaisi, kun en ole ehtinyt oikein pelejä livenä seuraamaan. Kaksi Tepsin peliä kaudessa, ja nekin raksilassa... Muut areenat hieman liian kaukana opiskelijalle.
Saarisen tahtoisin kyllä todella tavata ja nähdä ne lihakset, joilla pitää hallussaan varakapun kirjainta...