keskiviikkona, elokuuta 22, 2007

No se mainos

Tänään kirjastoreissu ei tuonut vesiperään TPS:n suhteen. Löysin eilispäivän Turun Sanomat. Painostavasta ilmasta rankasti hikoillen pläräsin keskiaukeaman esiin. Hmmm, mainos on ihan hyvä. Jalkapallon puolelta mallinnettu (hyvä!). Neljästä sivusta kolme on TPS:n ”omia” ja takasivulla autoliikkeiden mainoksia, joista yksi toki on TPS:n sponsori ja sponsorin mainoksessa Bergin kuva ynnä autopalkinnon promo.

Mainoksesta ”pääsloganit”:

Kova laji
Uusi kausi
Taisteleva TPS
Maan kovin jääshow
Pysyvästi Turussa


Kolme ensimmäistä on loistavia, keskimmäinen paras. Neljäs on uhoava, mutta menettelee. Viides on negatiivisen (talous)uutisoinnin vastaisku, hieman kökkö.

Mainoksen pääteksti kuuluu näin:

TPS on yksi Suomen legendaarisimmista kiekkojoukkueista. Vuosikymmeniä olemme taistelleet kaukaloiden herruudesta ja saavuttaneet paljon. Tiedämme hyvin kuinka makealta voitto maistuu. Ja toisaalta kuinka karvas on tappio.

Nyt uuden kiekkokauden kynnyksellä olemme laittaneet koko paketin uusiksi. Haluamme tarjota sinulle ja ystäville jälleen loppuun asti taistelevan joukkueen ja viihdyttävän elämyksen hallilla. Sitä kaikkea, mitä TPS-jääkiekko on parhaimmillaan. Tervetuloa mukaan!

Mainoksessa on yksi iso pelaajakuva, keskivartalo (pelipaita) on näkyvissä. Numerosta päätellen kysymyksessä on Aki Berg. Joukkueen pelaajat ja valmentajat on lueteltu alalaidassa.

Minusta mainos vetoaa tunteisiin ja on kokonaisuudessaan varsin tyylikäs resursseihin nähden. Vuoden takainen uho TPS:n kunnianpalautuksesta ja isänmaallisuuden jatkeesta loistaa poissaolollaan. Mainos korostaa joukkuetta, taistelevaa joukkuetta, joka antaa hyvän fiiliksen kannattajille. Itse joukkuekin vaikuttaa taistelevalta ja nyt vielä ottelutapahtuma raiteilleen, niin hyvin menee.

Laittaisin linkin mainokseen, jos sellainen olisi mahdollista. Mainoksesta joka tapauksessa pisteet Ruissaloon! Suunta on oikea teoissa.

Ei kommentteja: