maanantaina, elokuuta 27, 2007

Johannes ja Luke koeajalle

TPS ilmoitti tänään hankkineensa koeajalle Luke Fulghumin ja Johannes Alasen. Fulghumilla on 2 kuukautta aikaa näyttää närhen munat, Alasella 1 kuukausi aikaa vakuuttaa seura taidoistaan.

Fulghumin nimeä en ennen tätä päivää ollut edes kuullut. Maailman suosituin hakukone kertoo miehen olevan nopea luistelija, taistelijaluonne ja jollain tapaa tuntematon/anonyymi. Tilastojen mukaan hän ei ole mikään maailmanluokan maalitykki. Toisaalta kuka odotti maailmanluokan pelaajan tulevan tämän hetken Tepsiin? Joka tapauksessa Tepsissä odottaa maalintekijän paikka.

Alanen taas on tuttu nimi, jonkin sortin kuntoihme kuulemma. Urheilijanuorukaiseksi on nimitelty. Hyvin luisteleva alivoimapelaaja, joka ei ykkösketjuun "ikinä" pääse on oma hatara käsitys ts. liigajyrä. Käsitystä vahvistaa tilastot. Alanen taitaa olla Tuukka Pulliaisen ja ehkä jopa Arttu Virtasen korvaaja. Leveyttä alempiin ketjuihin joka tapauksessa ja hyvän liikkeen ansiosta pitäisi sopia TPS:n aktiiviseen pelitapaan. Samalla tuo kokemusta nuoreen joukkueeseen. Ja jopa ripauksen voittamisen kulttuuria, heh.

Molemmille plussaa hyvästä luistelusta ja miinusta vähäisestä painosta, jäävät molemmat alle joukkuekeskiarvon. TPS 2007-2008 on yllättävän raskas joukkue ollakseen nuori ja nopea joukkue.

Toimistolle plussaa koeajasta. Koeaika on hyvä asia, vaikka talous saattaa olla suurin syy koeajalle. Vaikka olisi rahaa, niin silti tämän tason miehille pitää olla koeaika. Toisaalta, jos olisi rahaa, niin tämän tason miehiä ei hankittaisi.

Aki Bergille ei olla hankkimassa korvaajaa. Näin minäkin olisin tehnyt. Loput rahat hyökkääjiin ja menoksi. Loppujen rahojen määrä selvinnee syyskuussa ja sen mukaan on kaukalossa uusia miehiä ja/tai koeaikoja jatketaan. Ja totta munassa minulle olisi kelvannut Jarkko Immonen sponsorien vahvalla tuella Tepsin paitaan. Mutta näillä resursseilla mennään.

Ei kommentteja: