keskiviikkona, elokuuta 29, 2007

TPS Ruotsissa

TPS pelaa tänään Nordic Trophyn -ottelussa Färjestadia vastaan Arvikassa ja huomenna Frölundaa vastaan Kungsbackassa. Kolme ottelua kolmessa eri kaupungissa kolmessa päivässä. Hieman saattaa huomenna olla jäykkää liikettä. Arvika sijaitsee Karlstadin ja Norjan rajan välissä. Kungsbacka taas sijaitsee Göteborgin eteläpuolella. Ruotsalaisjoukkueet harrastavat Nordic Trophyssa jääkiekon ilosanoman levittämistä maakuntiin. Innokkaimmat voivat kartasta katsella Tepsin pelipaikkoja ja etäisyyksiä.

Edelleen olen sitä mieltä, että otteluohjelma on järjetön. Toistetaan, kolme ottelua, kolme päivää. Harjoituskaudella. Huhheijaa.

Ruotsin reissun jälkeen seuraava NT-ottelu on ensi viikon tiistaina. Kärpät tulee Turkuun. Sen jälkeen on enää yksi harjoitusottelu TPS:llä jäljellä ennen SM-liigan alkua. Ottelu pelataan Helsingissä, joko perjantaina 7. syyskuuta tai lauantaina 8. syyskuuta. Riippuu miten TPS sijoittuu Nordic Trophyn sarjataulukossa. Neljä parasta pelaavat lauantaina ja neljä huonointa perjantaina. Neljän ottelun jälkeen TPS on jaetulla toisella sijalla.

Ruotsin turneen otteluiden tilanteita voi seurata suorana Ruotsin jääkiekkoliiton palvelun kautta. Jossain vaiheessa ennen otteluiden alkua (klo 20.00 Suomen aikaa) palveluun ilmestyvät kokoonpanot.

Färjestad ei ole helppo vastus, vaikka kokoonpanosta tänään puuttuu iki-ihana Jörgen Jönssön, Esa Pirnes ja Peter Nordström ynnä muutama muu. Pelle Prestberg palaa kaukaloon tänään, siinä on oiva taklauskohde. Pelle on pehmeä ja peli-ilo katoaa, kun vähän antaa kropan puhua.

Näkisin, että Tepsillä on kova iltapuhde, muttei mahdoton. Voiton puolesta puhuu Färjestadin loukkaantumistilanne, hyvin sujuneet harjoitusottelut, hyvä joukkuehenki. Tappion puolesta puhuu pitkä matkustaminen, eilinen peli ja kokoonpanon ”tuoreus”. Fulghum oli eilen täysin jäässä (aikaero ja pihalla kuin lumiukko pelitavasta) ja tuskin tänään on yhtään sen paremmin mukana. Hyvä, jos tietää missä maassa on ja mitä kello on.

TPS ikväll:

TELaine – Makkonen – Suominen
Sinisalo – Rautee – Aho
Kolu – Johansson – Fulghum
Erkinjuntti – Laine – Alanen

Pakkiparit menevät eilisestä uusiksi, kun Antti Halonen palaa pelikiellon jälkeen kaukaloon. Illalla selviää pakkiparien uusjako. Toivottavasti Joonas Järvinen saa jatkaa Lee Sweattin kanssa. Halosen laittaisin Saarisen pariksi ja Backman saisi pyöriä jaloissa seitsemäntenä pakkina. Allu Salak on maalissa.






Eilisestä ottelua pitää vielä toinenkin Virran kommentti nostaa esiin:

- Avauserässä meillä oli liikaa henkilökohtaista yrittämistä. Meillä ei ole joukkueessa yhtään Mario Lemieux'ta, emmekä pysty voittamaan otteluja yksilötasolla. TS 29.8.2007

Hantta on asian ytimessä. TPS 2007-08 voittaa pelitavan avulla, yksittäisiä ratkaisijoita ei ole. Yhtään 20 maalin tekijää tai 40 tehopisteen miestä ei joukkueessa ole. Potentiaalia em. lukemiin on monella pelaajalla, mutta se ei vielä riitä. Esimerkiksi Tuomas Suomisen pitäisi kolminkertaistaa viime kauden maalimäärä tai Jussi Makkosen kaksinkertaistaa tehopisteensä päästäkseen em. lukemiin. Teemu Laineella on etukäteen ajateltuna parhaat mahdollisuudet, 10 tehopistettä lisää viime kauteen ja 40 pistettä on kasassa. Mutta näitä spekuloin myöhemmin lisää. Toistan vain, että pelitavassa ja sen noudattamisessa on TPS:n menestys kiinni tulevalla kaudella. Jätetään myös pelitavan, aktiivisen pelitavan, arviointi myöhempään ajankohtaan. Saattaa jäädä todella myöhään, koska on aika vaikea arvioida pelitapaa, jos ei näe tarpeeksi pelejä. Pelaajien tulevia pistesaldoja taas voi heitellä hatusta historian ja mutun avulla. Tai sitten vaan tietää.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos olisin Hantta, koittaisin Halosta Sweattin parina. Järvinen pelasi todella hienosti Tapparaa vastaan, mutta ehkä Lee uskaltaisi hyökätä enemmän kun hällä olisi joku kokeneempi peluri parina.

Järviselle totkai paljon minuutteja näissä peleissä edelleen. Pakiston top-kuuteen on hyvät tsäänssit.

Anders kirjoitti...

Halonen ja Sweatt sopisivat varmasti hyvin samaan pariin ja varmaan kauden aikana näin käykin, ainakin Bergin sairasloman ajan. Mutta silloin Järvinen jäisi Saarisen/Backmanin pariksi ja se ei minulle sovi. Järvisen pakkiparin pitää olla nopea ja paikata sijoittumisella lapsuksia. Saarinen/Backman ei täytä em. ehtoja.

Toivon sydämeni pohjasta Järvisen ottavan kuutospakin paikan depht chartissa jo tämän kauden aikana. Saarinen ja Backman kisaisivat seitsemännestä paikasta. Kisan voittaa muuten Saarinen.

Toisaalta seitsemän pakin rotaatiossa parit vaihtuvat koko ajan ja silloin voi taitavalla peluutuksella välttää hasardiparien muodostumisen.

Anonyymi kirjoitti...

Järvinen näyttäisi jatkavan Sweattin parina. Näin ainakin stats.swehockey.se:n mukaan kun katsoo Tepsin ilmoittamaa kokoonpanoa. Halonen on merkattu 7. pakiksi.