torstaina, elokuuta 30, 2007

Tappio Värmlannissa

TPS kärsi eilen harjoituskauden ensimmäisen tappion varsinaisella peliajalla. Färjestad voitti 5-2. Färjestadin sivujen matsiraportti piti voittoa helppona. Färjestadin virallisessa blogissa ei ole vielä mitään eiliseen otteluun liittyen. Tepsin sivuilla on tyhjentävästi lopputulos ja maalintekijät. Nya Wermlands Tidningin jutun mukaan ottelu oli hyvää jääkiekkoa.

Matsiraporteista voidaan poimia muutamia juttuja. Allu torjui ensimmäisessä erässä rangaistuslaukauksen. Erkinjuntin syöttö Alasen ohjausmaaliin oli chanspassning (riskisyöttö, toivotaan, toivotaan tms). Hienoa kuitenkin, että tuli maali –yhtä hyvin olisi voinut tulla vastahyökkäys - mutta riskejä pitää ottaa menestyksen tavoittelussa. FBK:n toinen maali oli silkkaa tuuria. Mikael Johanssonin syöttö osui Salakin pudottamaan mailaan ja meni sisään. Sitä ei kerrota missä vaiheessa Salak mailansa hukkasi, maalin syntyessä hänellä oli joka tapauksessa kenttäpelaajan maila kädessä. Pientä häsläystä selkeästi ollut ennen maalia.

Toisessa erässä TPS aiheutti hyvällä liikkeellä rangaistuksia FBK:lle, mutta ylivoimia ei pystytty hyödyntämään. 3-2 tilanne kolmanteen erään lähdettäessä ei ollut ansaittu. Tosin ansaittu maali/tilanne/voitto on mitä omituisin kuvaus, koska vain tehdyillä maaleilla on merkitystä. Tätä voisi joskus ihmetellä enemmän. Kolmannen erän alussa FBK teki neljännen maalin ja matsi oli käytännössä ohi.

Ottelussa oli kaksi päätuomaria ja tuomaritoimintaan oltiin tyytyväisiä ainakin kotijoukkueen puolelta. Ottelu oli loppuunmyyty ja Arvika Hockey tienasi noin 100 000 kruunua ottelun järjestämisestä. Jääkiekon ilosanomaa todellakin levitettiin maakuntaan.

Tappio ei hirveästi harmita. Tekee hyvää joukkueelle ottaa käkättimeen välillä. Ei nouse menestys harjoitusotteluissa päähän liiaksi. Illalla on edessä toinen kova ruotsalaisjoukkue. Frölundan kyydin uskon olevan kovempaa kuin Färjestadin, vaikka heilläkin on miehiä sivussa mm. eräs Justin Morrison, heh. Ja oikeasti sivussa ovat ainakin A-J Niemi, Tuukka Mäntylä ja Steve Kariya. Mahdollisesti muitakin.