tiistaina, elokuuta 28, 2007

TPS Hockey Akatemia

Tänään TPS ilmoitti TPS Hockey Akatemian näkevän päivänvalon 1.11.2007. Akatemian toiminta-ajatus on sellaista mitä huippuseuralla pitääkin olla:

Tulevan akatemian tärkeimpänä tehtävänä on mahdollistaa yksilöllinen huippuvalmennus lahjakkaille A-, B- ja C-junioreille. Lisäksi akatemian on tarkoitus kehittää valmennuksen tasoa, rakentaa oma valmentajakoulutus, jakaa stipendejä ja varusteita lahjakkaille nuorille ja innostaa yleisellä tasolla nuoria jääkiekon harrastajia.

Toiminnan tavoite on kunnianhimoinen ja näin se pitää ollakin:

Pitkän tähtäimen suunnitelmana on tuottaa huippupelaajia TPS:n edustusjoukkueeseen. Visiona on se, että 3-5 vuoden kuluttua TPS:n ykköskenttä rakentuisi akatemian läpi käyneiden pelaajien varaan.

Kuten arvattua Jukka Koivu on hankkeen takana ja hän myös toimii akatemian rehtorina(?). Mukana on kuuluisia valmentajia ja TPS:n kautta maailmalle lähteneitä pelaajia pl. Aki Berg, joka on jo palannut takaisin.

Taputukset ansaitsee akatemian perustaminen, paperilla on kovat suunnitelmat. Ruusuja voi jakaa lähes kaikesta, paitsi itse nimestä. 2000-luvun it-hengessä nimen kahteen sanaan on onnistuttu tunkemaan englantia ja suomea. Olisiko ollut liian vaikeaa käyttää vain suomea? Ja ulkomaalaisia yhteyksiä varten kääntää englanniksi. Pieni asia, mutta minua vituttaa tuollaisen sekasikiönimen keksiminen. Nimi ei akatemiaa pahenna, korkeintaan toiminta, jota päästään arvioimaan jo kevään aikana. Nimittäin junioreiden ”vuoto” Tepsistä mm. paikallisvastustajalle on saatava pysähtymään.

Toivottavasti akatemia nostaa TPS:n kuralla olevan juniorityö takaisin maan huipulle. Akatemian parhaimmat hedelmät pääsevät NHL-pelejä pelaamaan, pelattuaan kauden tai pari Tepsin ykköskentässä. Kuten 1990-luvulla. Hienoa tulevaisuuden rakentamista! TPS:n nousu takaisin huipulle on alkamassa. Pessimistisiä kuvia en halua tähän yhteyteen maalailla. Onneton nimi riittää.

Ei kommentteja: