torstaina, elokuuta 30, 2007

Kungsbackassa

TPS:n kova urakka saa tänään päätöksen, kun TPS kohtaa Frölundan Kungsbackassa. Kolme ottelua kolmeen iltaan ja matkustamiset päälle alkaa tuntua jo työnteolta. Eilen tuli nekkuun ja tänään on edessä sama kohtalo. Frölunda ei ole Färjestadia heikompi joukkue ja ”kotijoukkue” on ennakkosuosikki, vaikka kuinka vääntäisi ja kääntäisi. Mutta ei haittaa, kun eivät tule SM-liigassa vastaan ja muutenkin TPS väijyy sellaisessa kuopassa, ettei parane henkseleitä kansitakin alla paukuttaa.

Matsin etenemistä voi seurata saman tulospalvelun kautta kuin eilenkin. Frölundan sivuilla kerrotaan myös mahdollisuudesta seurata ottelun tapahtumia suorana. Linkki ilmestyy puoli kahdeksan Suomen aikaa sivuille. Todennäköisesti linkki on juuri tuohon Ruotsin jääkiekkoliiton tulospalveluun.

TPS on hieman muokannut ketjuja edellisestä ottelusta:

Kolu – Makkonen – Suominen
Sinisalo – Rautee – Aho
TELaine – Johansson – Fulghum
Erkinjuntti – TOLaine - Alanen

Pakkiparit lienevät ennallaan Sweatt Järvisen kanssa, toisessa Kiprusoff – Jokinen, kolmosessa höntyilevät Saarinen – Backman ja seitsemäs puolustaja on Antti Halonen. Tosin seitsemän puolustajan rotaatiolla mennään, jolloin parit vaihtuvat taajaan. Ainakin tasakentällisin pelattaessa. Erikoistilannekentällisistä ei ole tietoa. Maalissa on tänään Juha Kuokkanen.

Tänään on siis Max Kolun vuoro yrittää ykkösketjussa. Nimellisessä ykkösketjussa. Saattaa olla hyvä veto, vaikka Kolu on kaukana perinteisestä ykkösketjun pistelingosta. Harjoitusottelu on hyvä paikka kokeilla kemian löytymistä, Kolu ainakin tuo fyysisyyttä ja puolustamista ketjuun. Kakkosketju jatkaa entisellään, koska se toimii.

Illan kolmosketju voisi olla tuleva ykkösketju, siinä on meinaan TPS:n ulkomaanavut ja viime kaudella eniten tehopisteitä SM-liigassa tehnyt nykyisen Tepsin pelaaja. Teemu Laineelle kun saisi vähän pehmeyttä käsiin... Olisi hän 20 maalin mies. Nyt voima ja vauhti menee monesti hukkaan, kun kiekko ei tottele. Nelosketju teki eilen molemmat Tepsin maalit ja siitä on hyvä jatkaa. Erkinjuntille tekee hyvä pelata kokeneen liigajyrän kanssa, Alanen ehtii paikkamaan mahdollisia aivopieruja. Tai ei kai ne Erkinjuntin kiemurat ole aivopieruja, joskus vain kiekko karkaa tai syöttö on ylivaikea/hätäinen.

TPS:n ennakosta voidaan poimia Kalle Kaskisen mielenkiintoinen kommentti koskien eilistä peliä:

- Oma pelimme toimi ja saimme vastustajan tekemään virheitä ja rikkeitä. Jätkät saivat rutkasti lisää itseluottamusta, kun he näkivät että oma pelitapamme tehoaa.

Tuossa ollaan taas asian ytimessä eli pelitavassa. Kun pelaajat luottavat pelitavan toimivuuteen, he myös noudattavat sitä paremmin ts. omat sooloilut jäävät vähemmälle.

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Mielenkiintoinen uutinen Nordic Trophyn online-seuraamisen liittyen: http://www.frolundaindians.com/notice/notice_read.asp?id=1476

Eli eiköhän olisi aika laittaa asia Suomessakin kuntoon?

Anders kirjoitti...

Kyllä vain, otteluiden liveseuranta pitäisi olla kunnossa myös Suomessa. Lisäisi takuuvarmasti kiinnostusta. Tosin eilen tekniikka petti Frölundalla ja liveseuranta jäi torsoksi, kun vain erätulokset saivat eetteriin.

Mitenkähän on, televisioidaanko NT:n finaaliturnaus myös Suomessa? Ruotsissa näkyy suomalaisten tuottamana. Huonolla tuurilla pitää ruotsalaissivun kautta katsoa Suomessa pelattavia matseja… Mikä on turnauksen markkinoinnin kannalta järkyttävä pohjanoteeraus.