tiistaina, elokuuta 28, 2007

Tapparan kanssa harjoitusotellaan

TPS kohtaa tänään Tapparan Nordic Trophyn -ottelussa. Ottelu alkaa jo klo 17.30, mikä estää minun osallistumisen. Enkä olisi kyllä puoli seitsemäksikään ehtinyt. Että se siitä valituksesta.

TPS on pelannut 5 harjoitusottelua, voittoja on 4 (yksi rl-voitto) ja tappioita 1 (rl-tappio). Viiden ottelun jälkeen voi sanoa kauteen valmistautumisen alkaneen hyvin ja jopa yli odotusten. Edelleenkään ei joukkueella kuuhun asti pääse, mutta tekemisessä on hyvä maku. Harjoitusotteluiden tuloksilla ei yleensä ole paljon merkitystä liigan kannalta, mutta TPS:n tilanteessa jokaisella voitolla on suuri merkitys. Joukkue todistaa itselleen ja kannattajilleen olevansa jotain muuta kuin seuran lähihistorian joukkueet.

Eric Johansson ei edellisessä ottelussa pelannut kuumeen takia. Arttu Virtanen oli ja on sivussa selän takia. Tämä on todella valitettavaa. Pahasti näyttää siltä, että Virtasen pelit jääkiekkoilijana on pelattu. Ura on loppumassa ennen kuin ura edes kunnolla pääsi käyntiin. Harmittaa nuoren miehen puolesta, mutta jossain vaiheessa on aika heittää pyyhe kehiin. Loppuelämän terveyttä ei kannata uhrata, elämä paskan selän kanssa muuttuu vaan tuskaisemmaksi taipaleeksi mitä enemmän ikää tulee mittariin. Tätä en sano kokemuksen matalalla rintaäänellä, vaan ihan mutulla.

Tapparaa vastaan lähdetään seuraavassa kokoonpanossa:

TELaine – Makkonen – Suominen
Järvinen – Sweatt

Sinisalo – Rautee – Aho
Jokinen – Kiprusoff

Erkinjuntti – Johansson – Fulghum
Backman – Saarinen

Kolu – TOLaine – Alanen

Maalissa Kuokkanen

Molemmat Tepsin uudet pelaajat ovat mukana. Alanen on juuri siellä missä pitääkin. Tulisikohan Alasesta ja Kolusta hyvä alivoimapari? Koeaika-akseli Johansson-Fulghum yrittää löytää toisensa ja Erkinjuntin maagisella tavalla. Palkintona akselille olisi koko kauden sopimus ja Erkinjuntille vuoden tulokas –palkinto. Mikä on kyllä aika kaukaa haettu, kiekolliset taidot riittäisivät palkintoon, mutta riittääkö pelinluku & luistelu paikkaamaan hentoa vartta? Ykkös- ja kakkosketjut ovat ennallaan ja entistä enemmän tuntuu siltä, että ainakin kakkosketju on ”valmis” SM-liigaan.

Pakeista Berg on tietenkin poissa loukkaantumisen takia ja Antti Halonen kärsii pelikieltoa. Pelikielto tuli lentopallomailan käyttämisestä edellisessä matsissa. Joten ykköspariin on nostettu Joonas Järvinen. Kuten tänään Turun Sanomien jutusta selvästi käy esille:


Hassua, että juuri tänään sattui TS:n sivuilla olemaan kysely verkkolehden tasosta, laadusta, luotettavuudesta yms. Ei kovin hyviä arvosanoja voinut antaa ja kyselyn päälle heti tuollainen sekasotku. Jota ei tietenkään korjata, onkohan paperiversiossa yhtä selkeästi?

Joka tapauksessa hienoa, että Järvinen on ykkösparissa. Järviselle pitääkin antaa vastuuta. Ei pelimieheksi tulla pelkällä harjoittelulla ja ilmapiirin haistelulla. Kolmospari on katastrofi, valitettavasti. Sijoittuminen ja väärät päätökset. Ei muuta vikaa, pari äkkiä hajalleen.

Pakko todeta, että onneksi näitä harjoitusotteluita on. Koska TPS:n kokoonpano on elänyt koko harjoituskauden ajan ja samoilla ketjukokoonpanoilla ei ole taidettu kahta ottelua peräkkäin pelata. Kolmos- ja nelosketju ovat olleet jatkuvan muutoksen kohteena. SM-liigan alkaessa pitäisi ketjujen olla suhteellisen valmiit, ainakin sopivia ”pareja” pitäisi löytyä. Nyt sopivia pareja on kaksi: Rautee – Aho ja Makkonen – Suominen (varauksin). Sinisalo täydentää hyvin ensin mainittua ja jälkimmäisen varauksin johtuu pienestä nikottelusta. Suominen ei ole vielä täydessä iskussa ja Makkonen on vaan verkkaisen oloinen. Plus viime kaudella harjoitusotteluiden jälkeen sujuivat tosipelit paljon huonommin. Jospa tällä kaudella suunta olisi nouseva…

Tapparasta sen verran, että niillä on ruman väriset housut ja Janne Ojanen on edelleen mukana.

Ei kommentteja: