keskiviikkona, elokuuta 22, 2007

Turkuhallin korkkaus

TPS pelaa tänään kauden neljännen harjoitusottelun ja toisen Nordic Trophy –ottelun. Saldo on tähän mennessä 1 voitto, 1 rl-voitto ja 1 rl-tappio. Positiivinen saldo, vaikka ainoa tappio tuli TuTolle. Oleellisempaa kuin voitot ja tappiot harjoitusotteluissa on itse peli. Nimensä mukaisesti harjoitusottelussa treenataan pelitapaa, haetaan ketjukoostumuksia, annetaan näyttöjä jne. Tepsin ensimmäinen harjoitusottelu onnistui, toinen meni heikon asenteen takia viemäriin ja kolmas onnistui. Tänään on vuorossa siis...

Illan vastustaja on Linköping. LHC:n kyyti voi olla kylmää nimilistan ja viime kauden menestyksen perusteella. Linköping pelasi viime kaudella Elitserienin finaaleissa ja on vahvistunut mm. Ville Vahalahdella. Niin, Vahalahti tekee pikaisen paluun Turkuhalliin ja kommentoi itse:

- Ja, vi ska bland annat spela mot mitt gamla lag och jag hoppas att det kommer att bli speciellt. Men vi får se vad fansen säger om saken, säger Ville och ler. [Pelaamme mm. minun vanhaa seuraa vastaan ja toivon siitä tulevan erityislaatuisen (ottelun). Mutta katsotaan mitä fanit sanovat. Ja hymyä pukkaa päälle]

- Efter åtta bra säsonger är det så klart roligt att komma tillbaka hem så snabbt, även om det är i motståndarlaget. [Totta kai on hauska palata kotiin näin pian kahdeksan hyvän kauden jälkeen, vaikkakin vastustajan paidassa]

Ettei vain Vahalahdella olisi jo pientä koti-ikävää? Saattaa olla enemmänkin, koska siirto Ruotsiin tapahtui enemmän tai vähemmän (taloudellisen) pakon edessä kesken TPS-sopimuksen.

TPS ei kerro etukäteen kokoonpanoa, ei edes pelaavaa maalivahtia. Vuorossa olisi Salak, mutta Kuokkanen taitaa pelata? Justin ”järkäle” Morrisonin pelaaminen on epävarmaa, Eric Johansson pelaa. Joka tapauksessa varmaan on, että TPS pelaa tänään kauden ensimmäisen kotiottelun. Minä en tietenkään ole paikalla, työvelvoitteet ja välimatka jälleen kerran estävät reissun. Auran Aallot ei varmaankaan otteluselostusta tänään tee. Mikä on harmi, olisin voinut toisella korvalla työskentelyn lomassa kuunnella.

Kolmen harjoitusottelun jälkeen Tepsin epävirallisen pistepörssin kärki näyttää seuraavalta:

1. Sinisalo 2+2
2. Makkonen 0+4
3. TELaine 2+1
4. Kiprusoff 1+2
5. Aho 0+3
6. Ramstedt 2+0 (2 ottelua)
7. Sweatt 1+1, Rautee 1+1
9. Berg 1+0, Saarinen 1+0

Pari sanaa tehopisteistä. Tomas Sinisalo on ollut tähän asti suurin yllättäjä, harjoituskauden jälkeen Sinisalo jatkaa hyökkäävässä roolissa suurella jääajalla ja tulosta syntyy. Makkosella on mukavasti pisteitä, vaikka meno ei ole näyttänyt järin hyvältä. Vuosi sitten Makkonen oli liekeissä harjoitusotteluissa ja liigassa tuli seinä liian nopeasti vastaan. Toistuuko sama kuvio? Teemu Laineen lukemat ovat oikeinpäin, jos hänestä ajatellaan maalintekijää. Historian pohjalta näin ei kuitenkaan ole, tekee silti maaliennätyksensä SM-liigassa ensi kaudella? Ahon pirteät otteet näkyvät pisteissä asti. Tuomas Suomisella on vain yksi syöttöpiste ja hänellä on selkeästi ollut vaikeuksia kaukalossa. Saattaa loukkaantumisen jäljiltä olla jäljessä ”aikataulua” tai sitten sophomore jinx on tapahtumassa.

Pistepörssi näyttää kohtalaisen hyvältä, vaikka ei sille paljon painoa voi antaa. Mukavuutta tuo se, että pisteitä on syntynyt. Maalinteon on arveltu olevan yhtä tuskaa Tepsille tällä kaudella, kun ei ”varmoja” maalipyssyjä joukkueessa ole. Harjoituspeleissä on kuitenkin mukavasti tullut maaleja, joten ehkä niitä tulee kaudellakin? Tänään muuten nähdään miten TPS-hyökkääjät pärjäävät hieman isompien puolustajien kanssa. LHC:n takalinjoilta löytyy muutama satakiloinen patukka omaa maalia suojelemassa. Joka tapauksessa henkilökohtaiset onnistumiset harjoituspeleissä luovat hyvää pohjaa liigakautta ajatellen.






TPS:n mainos jäi eilen näkemättä. Ei täällä Pietarin itäpuolella länsipuolella saman päivän maakuntalehtiä ole edes illalla kirjastossa. Tarkistin varmuuden vuoksi pääkaupunkiseudun ulkopuolisten lehtien päivämäärät, ettei vaan Turkua sorsittaisi. No ei, kaikki olivat päivän vanhoja. Tänään teen uuden yrityksen mainoksen näkemiseksi.

Muokkaus 17.55: Ilmansuunta korjattu. Ei Helsinki sentään Pietarista itään ole. Vaikka siltä monesti tuntuu.

Ei kommentteja: