lauantaina, marraskuuta 24, 2007

Kolme pistettä ja Kuokkanen

Siteeraan tekstiviestiraportistani alun:

Paska ottelu. Kaksi umpisurkeaa kohtasi... Siinä tiivistetysti fiilis ottelun jälkeen.

Otsikossa on TPS-HPK –ottelun parhaat kohdat. Olen niin pettynyt TPS:n peliesitykseen, että korvista tulee savu. Lauantai-illan spektaakkeli oli kökkötraktorien äiti tai vähintään täti. Onneksi vastassa oli alavireisyyden suossa vaeltava Kerho. Ensimmäisen erän jälkeen lukemat olisivat voineet olla 0-5. Edes pienellä tuurilla 0-2. Kuokkanen hoiti hommansa täydellisesti kenttäpelaajien säätäessä.

Toisen erän alku oli ensimmäisen erän säätämistä potenssiin kaksi. Molemmat HPK:n rangaistuslaukaukset olivat ansaittuja. Onneksi tekivät vain yhden maalin niistä ja sekin tuli suoralla laukauksella. Rankkareissa harhautteleminen ja veivaaminen on niin turhaa. Vartaloharhautus ja tarkka rannelaukaus, ellei nimesi ole Peter Forsberg (maailman paras jääkiekkoilija, jos ei olisi niin rikki).

Teemu Laineen mielipide rankkareista antoi kunnon naurut minulle ja vierustovereille. Pari minuuttia jälkimmäisen rankkarin jälkeen Laine tunki maalille ja kerholainen roikkui mukana. Chiodo torjui ja Laine pisti vihellyksen jälkeen kädet ristiin pään päällä. Rankkari, Ringbom, rankkari! Häh, eikö muka? Pelimiehen liike tuo. Minä tykkäsin, vaikka ansaittujahan nuo Kerhon molemmat rangaistuslaukaukset olivat.

Ottelun tempo oli hidas. Todella hidas. Systemaattista pelinrakentelua ei juurikaan näkynyt ja puolustussuuntaan tuli "jatkuvasti" mokia. TPS oli juoksuhiekassa oikeastaan koko ottelun. Muutama vaihto meni hyvin, mutta ei tuolla pelillä pärjää pitkässä juoksussa. En tiedä johtuiko hidas tempo kunnosta vai asennevammasta. Mutta jotain oli pielessä. Syöttöketjut olivat lyhyitä, tuli mieleen keskiviikkona pelattu potkupallo-ottelu, jossa Suomi syötti taitavasti Portugalille noin sata kertaa. Harhasyöttöjä, aivopieruja, kaatumisia ynnä muuta tunarointia.

Toisessa erässä TPS teki ketjumuutoksia ja kolmannessa mentiin kolmella ketjulla. Ketjumuutokset:

TELaine – Lundbohm – Erkinjuntti
Sinisalo – Hurme – Suominen
Aho – Rautee – Kolu
Kokkala – TOLaine – Ramstedt

Kolmannessa erässä Suominen luisteli kesken vaihdon vaihtoaitioon eikä enää palannut. Sen jälkeen myös Kokkalan ja Tommi Laineen peli oli kutakuinkin ohi. Tämän jälkeen Ramstedt siirtyi takaisin omalle paikalleen kakkoseen.

Ketjumuutokset toimivat siinä mielessä, että vähän peli parani. Ei paljon. Toisaalta uusittu kolmosketju oli kusessa omassa päässä "koko ajan" eikä esimerkiksi ylivoima toiminut koko ottelussa ollenkaan.

Puolustuksessa Sweattilla ja Jokisella oli surkea iltapuhde. Enkä menisi kehumaan Saarista tai Backmaniakaan. Puhtaat paperit voisin antaa Kiprulle (hienosti pelasi seinäsyötön omaan maaliinsa) ja Haloselle (Mestis-vahvistus pelaa hyvin lähtökohtiin nähden). Joonas Järvisestä tulee vielä pelimies, ei kuitenkaan vielä ole sitä.

Yleisömäärä (5 544) oli pettymys. Ottelutapahtuma oli huono vitsi. Tästä kirjoitan myöhemmin lisää, jos muistan ja jaksan. Ei voi olla niin vaikeata saada pelaajien sisääntuloa kuntoon. Ei voi olla niin vaikeata tehdä show’sta toimivaa. Ei voi olla. Yksinkertainen on kaunista ja monesti halpaa. Turhat kikkailut mäkeen, jos eivät toimi. Kun eivät toimi.

Enempää en nyt tohdi kirjoittaa. Vanne kiristää liiaksi päätä. Positiivista on kuitenkin se, että surkealla pelillä tuli kolme pistettä. Melkein kävi sääliksi Kerhon pelaajia, jotka tuhlasivat tuhannen taalan paikkoja. TPS ei nimittäin ollut kovinkaan hyvä (jos ei joku sitä vielä tajunnut). Mutta kolme pistettä on kolme pistettä, vaikka voissa paistaisi. Ryhtiliikettä kuitenkin tarvitaan joukkueelta ja jos mahdollista myös muilta. Minulle riittää lyhyellä tähtäimellä ensin mainittukin.

Ottelun sankari oli Juha Kuokkanen. Oikein hieno peli Kuokkaselta! Valmentajat ovat samaa mieltä:

- Kuokkanen maalissa oli aika ilmiömäinen. Napsi monta käsittämätöntä vetoa. Matti Alatalo
- Juha Kuokkanen piti meidät pystyssä ensimmäisen erän. Hannu Virta

Videokooste

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Toisaalta hyvän jengin merkki on se, että se voitaa heikkonakin iltana. Nyt saatiin koko rahalla molemmasta pussista.

Toisalta ihmettelen mihin TPS:n energia on kadonnut. Tapahtuuko nyt se jo ennakkoon spekuloitu akkujen tyhjeneminen hyperaktiivisesta pelitavasta johtuen vai onko taustalla jo aloitettu harjoittelu kevättä varten?

Tämä saattaisi olla syy liikkeen tahmeudelle, toisaalta keväälle treenaaminen saattaa sekin olla tarpeeton riski. TPS:n nykyprofiili ei liian montaa itseaiheutettua tappiota välttämättä kestä. 5544 maksanutta lauantaipelissä ei ole ihan superlukema kuitenkaan.

Anders kirjoitti...

Tai sitten flunssa-aalto on vienyt joukkueen mehut? TS:n mukaan Hurme jätti eilen aamujäät väliin kuumeen takia ja illalla pelasi yli 20 minsaa. Aika levotonta toimintaa. Mutta minkäs teet, kun ei ole pelaajia.

Toivottavasti Mestiksestä joku lainahyökkääjä löytyy tai edessä on kolmella ketjulla pelaaminen ja siitä ei hyvää seuraa edes lyhyessä juoksussa.

Hyvän peli-ilmeen otteluissa nelosketjukin on pelannut vajaat 10 minuuttia. Mikä taitaa olla aktiivisen pelitavan perusedellytys ts. kuormitusta kaikille ketjuilla. Muuten tulee noutaja, varsinkin sarjataulukossa yläpuolella olevia joukkueita vastaan.

Joo ja huomasi kyllä kumpi joukkueista on todellisessa vastatuulessa. Kerho ei vaan pystynyt tekemään pelitilannemaalia millään eikä edes lopussa tullut sellaista rutistusta, että nyt kiekko ohi Kuokkasen, maksoi mitä maksoi.