tiistaina, marraskuuta 20, 2007

Todennäköisyyksiä vastaan Oulussa

Ulkomaan keikka on lusittu ja taas on hetki aikaa keskittyä olennaiseen. TPS sai lauantaina pisteen Jyväskylästä ja herkullinen vieraskerroin (3,25) ei toteutunut. Jenkkikääpiöpuolustajien tittelin vei Lee Sweatt. Sweatt teki maalin ja Lars Helminen ei tehnyt. Yksinkertaista.

Tänään TPS on Oulussa ja vieraskerroin on muikea. Käsittämättömän korkea. Vai onko? Kärppien voitto Tepsistä on yhtä todennäköinen Lukon voitto KalPasta, jos uskomme kansallista vedonlyöntifirmaa. Minun on vaikea uskoa todennäköisyyksien olevan noin, pienessä hönössä ovat laskeneet kertoimia. Tai minä olen edelleen pienessä sievässä.

Kärppiä nyljetään seuraavalla miehityksellä:

TELaine – Lundbohm – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Ramstedt
Järvinen – Sweatt

Erkinjuntti – Rautee – Aho
Halonen – Saarinen

Reivonen –TOLaine – Kolu
Backman

Salak (Kuokkanen)

Hyökkääjät ovat ennallaan ja puolustuksessa Backman ja Halonen ovat vaihtaneet paikkaa. Ihan odotetusti. Suurin muutos edellisiin otteluihin on kuitenkin Allun pelaaminen maalissa.

TPS:n mukaan Salak tarvitsee peliaikaa. Ihanko totta? Jo oli aikakin, että Salak pelaa. Minä olisin hakenut Salakille jo aikaisemmin peliaikaa. Esim Mestiksestä, kun Kuokkasen vire on ollut hyvä. Tai jopa loistava viime aikoina.

Salak pelasi hyvin viimeksi Kärppiä vastaan. Itse asiassa Salak on viimeksi pelannut juuri Kärppiä vastaan. Kevyen reipas kuukauden pelitauko on Salakilla takana. Miten mahtaa Salakin peli sujua? Pelituntuman puute ei voi olla alussa näkymättä, joten toivottavasti viisikkopelaaminen on kuosissa alusta asti, ettei tule nuorelle miehelle noutajaa parin nopean takaiskumaalin muodossa.

En millään haluaisi laittaa näyttöhaluja uhkuvaa nuorta maalivahtia tuollaiseen paikkaan. Toisaalta paineessa timantteja syntyy. Luotetaan siis valmennusjohdon pelisilmään. Omaani en luota, heh.

Jos edellisestä vierasottelusta piste tyydytti, niin tänään se vasta tyydyttäisikin. Kärpät on mahtijoukkue kaikilla mittareilla ja nuori, mutta urhea TPS saa tehdä likimain täydellisen työn, jos meinaa pisteitä saada. Pahoin pelkään, että seitsemän ottelun pisteputki menee tänään poikki. Huom. Pessimisti ei pety ja puun takaa on hyvä tulla!

1,30 – 4,85 – 6,20

Olisikohan tasuri tai vierasvoitto pelikelpoinen? Kotivoittoa ei ainakaan kannata pelata ihan pienellä panoksella.

3 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Ei helvetti, jatkan edelleen suurenmoista ihmettelyä Tepsin kertoimien suhteen.. Ihan käsittmätöntä..Ei muuta kun veikkaamaan ja toivotaan et osuu. Voitto kotiin tänään.

Anders kirjoitti...

Enpä olisi uskonut, että samoilla kertoimilla ollut Lukko-KalPa päättyy vierasvoittoon. Urheilu on omituista touhua kuten kertoimienlaskentakin.

Onneksi en lyö vetoa.

Anonyymi kirjoitti...

Oli muuten aika hirveä kokemus tuo peli Oulussa. Odotin ihan tosissani tasaisempaa ottelua. Halli melkein täysi ja kärpät huudatti niitä vielä viisi kertaa. En sentään ollut ainut turkulaisten kannattaja, oli siellä ainakin kaksi muuta... Sweatt oli järkyttävän huono, mutta onneksi ainakaan Kipru ei pettänyt. Kärppäfani kaverini jopa myönsi että "oli se aivan hyvä se Kiprusoff". Mutta silti, helmikuussa uudestaan.