tiistaina, marraskuuta 13, 2007

Porissa ei tapahdu mitään

Maaottelutauko on lusittu ja TPS pelaa tänään Porissa. Porista jäi viimeksi huonot muistot. Tuon ottelun jälkeen eivät joukkueet ole kohdanneet. Edellisen kohtaamisen toisen erän pääesiintyjä on pelikiellossa tai sitten ei ole. Riippuu miten valitus oikeusturvalautakuntaan toimii. Pitäisiköhän Teemu Laineen (nimeä ei muutettu) tehdä vastavalitus? Saisinko vähän pelikieltoa, jos tuo… (ko. valittaja ei ole ottelun kokoonpanossa, ei siis pelaa?)

No niin, pelleily seis

TPS on tauolla harjoitellut hyvin. Ja odotuksena on varmasti hyvien otteiden jatkuvan. Ainakin Kaskisen mukaan höpötaktiikka on kirkas:

- Olemme saavuttaneet voittomme omalla aktiivisuudella ja energisyydellä. Se on säilytettävä jatkossakin. Kaikki tehot yritetään saada irti jokaisessa pelissä.

On se hyvä, ettei osakaasulla ajella, vaan kaasu on tiukasti pohjassa. Ainakin henkisesti. Taas meni pelleilyn puolelle, mitäs aloittivat tuollaisilla heitoilla. Toivoisin pientä petrausta kommentteihin.

TPS:n kokoonpano tänään:

TELaine – Lundbohm – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Ramstedt
Järvinen – Sweatt

Erkinjuntti – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Reivonen – TOLaine - Kolu
13. hyökkääjä Kokkala

Maalissa jatkaa Juha Kuokkanen. Allu Salak tönii vaihtoaition ovea.

Kokoonpanosta voidaan todeta, että eräs puolustajapareista saa minut hoippumaan epätoivon partaalla. Nimeltä mainitsematon kolmospari pitäisi kieltää. Ei kaikkia ole tarkoitettu toisilleen. Sadan prosentin varmuudella ko. parilla on illalla kiire, sijoittuminen ontuu ja kiekko ei tottele. Yrittävät kyllä ja mukaviakin varmasti ovat, mutta siellä on peli. Onneksi Antti Halonen on huomenna mukana, kun vastus kovenee potenssiin n.

Ykkösketjun pelin pitäisi parantua Teemu Laine -show'sta koko ketjun kattavaksi. Odottaa soisi, että Lundbohm olisi joukkueen & ketjun kuvioissa sisällä, kahdeksan ottelua on jo pelannut ja joukkueharjoituksiakin on mukavasti takana. Miehen pisteiden teko on vähentynyt ensimmäisistä otteluista, vähitellen voisi tulla taas tehojakin.

Remontti-Reiska Makkosen korvaa odotetusti Tommi Laine. Nelosketjulla oli edellisissä otteluissa hyvä tekemisen meininki ja jostain kumman syystä uskon positiivisen ilmeen jatkuvan. Reivonen & Laine voivat päästä jopa tehopisteille, vaikka raahaavat yhtä tyhjänpanttia mukanaan.

Kolu voisi olla tänään ns. erikoistoimenpidemies, joka uhraisi itsensä heiluttelemalla käsiään vapaaseen tahtiin jonkun porilaisen kanssa. Jos sellaiseen on minkäänlaista tarvetta, uskon nimittäin ottelun olevan marraskuun näköinen perusnyhjäys, jossa ei ole rytinää tai draamaa. Vain perusrutinaa, kun venäläistuomari viheltelee eri tahtiin kuin kotimaiset kollegat.

Mukavakavalla ilmeellä sanon, että tauon jälkeiset ottelut ovat aina arpapeliä valmistautumisen suhteen. Häviäjät yleensä selittävät tauon olleen haitaksi ja voittajat eivät selittele. TPS:n pitäisi pelata samalla tavalla kuin edelliselläkin Porin visiitillä. Ja todellakin ratkaista ottelu, kun on siihen tilaisuus. Muuta ei tarvita.

Porilaisista en keksi mitään sanottavaa. Toivottavasti häviävät. Jaa no, siellä on Kapasen Kimmo maalissa. Mikä on hyvä asia Tepsin kannalta. En ole ikinä miestä pitänyt hyvänä maalivahtina.

2,05 – 4,00 – 2,50

6 kommenttia:

Niko kirjoitti...

mikä helvetti noita veikkauksen kertoimia vaivaa?? Miten on mahdolliset nuo illan kertoimet? perusteita? huhhuh.

Anders kirjoitti...

Mahtanee johtua siitä, että Ässät on kaikki kauden 3 pojon voittonsa ottanut kotona ja TPS ei ole ollut järin loistava vierasjoukkue.

Jotain syytä voi olla myös historiatilastoilla, esim edellisellä Porin kamppailulla. Ja Tepsin pakisto on tänään luokaton sekä Ässien hyökkäys on aika nimekäs. Eiköhän tuosta saa jonkinlaisen kotiedun aikaiseksi.

Illan kertoimet ovat kuitenkin sellaiset, ettei kotijoukkue mikään hervoton ennakkosuosikki ole, toisin kuin esim JYP tänään (1,60).

Jari Nikkola kirjoitti...

1-6 hei! Ei huono! Huomenna kova haaste vetää Pelsua käkättimeen. Ei pitäisi onnistua mutta on sitä ennenkin Viljasiilolla ihmeitä nähty. Mm. muitakin tapahtumia kuin Helmut Lotti ja seurakunnan luistelut? Sweatt näköjään skarpannut Poris eks tiä asiallisesti, viimeksi kotijäällä homma ei ollut aivan pulkassa.

Niko kirjoitti...

"Odottaa soisi, että Lundbohm olisi joukkueen & ketjun kuvioissa sisällä, kahdeksan ottelua on jo pelannut ja joukkueharjoituksiakin on mukavasti takana. Miehen pisteiden teko on vähentynyt ensimmäisistä otteluista, vähitellen voisi tulla taas tehojakin."

Mitä, ootko tehny miehelle jotain? 5 tehopistettä 2 viime matsissa =D

Anders kirjoitti...

Kato, kun mä tiedän nää jutut.

No ei. Vaan arvasin. Aikaisemmin Hantta ilmoitti, että haluaa Lundbohmin jatkavan koeajan jälkeen ja silloin ajattelin, että potentiaalia on pakko miehessä olla. Miksi muuten Hantta haluaisi miehen jatkavan?

Lisäksi jäbän AHL-tehot ovat samaa tasoa kuin esim Layne Ulmerilla. Joten kyllä sieltä tehoja on tulossa, kun vaan pääsee kunnolla kyytiin.

Totuuden nimissä pitää sanoa, että näin hyviä tehoja en odottanut. Samalla vauhdilla saa jatkaa keväälle asti, kukaan ei kiellä.

Niko kirjoitti...

totta, totta.. näitä toiveita kun täs on yks sun toinen jo esittänyt ni toivoisin että tepsi (+lundbohm) jatkais samalla tahdilla kevääseen asti, ja kuittais hienon sijoituksen runkosarjan päätteeksi. Päälle vois vielä sit pelata hyvät pleijarit.

Ai niin toivon kans paljon lahjoja joulupukilta...mut oon valmis vaihtamaan ne hantan jatkosopimukseen as u said!