lauantaina, marraskuuta 24, 2007

Kotiputken toinen

Tänään olisi paikka maan kovimman jääshow’n näyttää olevansa maan kovin. Tai ainakin Turkuhallin kovin. Vastassa on HPK, joka edellisellä kerralla Turussa sai 5-0 turpaan. Tänään pitäisi samalla teemalla mennä, koska Kerho on edelleen sekaisin kuin baarin vessa klo 03.15. Ei ole mitään syytä päästää HPK:ta ryhdistäytymään. Tämän enempää ei kannata ajatella asiaa, muuten saattaa hiipiä kansitakin vetoketju auki ja voi tulla illalla kylmä.

Kolme pistettä on minimisuoritus tänään. Kolmesta edellisestä ottelusta TPS on saanut vain pisteen ja se ei riitä. En tiedä olivatko vierasotteluiden kulkuvälineet tekosyy vai todellinen syy Ilves-ottelun heikkoon suoritukseen, mutta tänään on lauantai ja kotimatsi. Ei silloin voi kotiyleisölle tarjota muuta kuin kolmea pistettä, väkevän yrityksen tuloksena.

Matti Alatalon soisi olevan yhtä apea kuin edellisen Turun matsin jälkeen. Ei mitään henkilökohtaista, mutta ei niin alistunut saa olla. Potkaisisi isoa kivenlohkaretta ja sitten antaisi kommentteja otteluista. Tulisi vähän tunnetta mukaan. Minun ei onneksi tarvitse kikkailla tappion hetkellä, vitutus tulee väkisin elkeisiin. Alatalon teema illan otteluun:

- Viimeksi meni viisi omiin. On ihan selvää, että puolustus pitää saada kuntoon ja pelata sen kautta. TPS on vaarallinen ja pelannut hyvin. Meidän pitää iskeä vastaiskuilla.

Puolustuksen tiivistämisen kautta lähti myös Ilves liikkeelle. TPS:n aktiivinen pelitapa on ilmeisesti tekemässä vaikutusta? Toisaalta lähes kaikki pelaavat enemmän puolustuksen kautta vieraissa, mutta silti. Kauden alkaessa kukaan ei kehunut Tepsiä, nyt alkaa olemaan muitakin mielipiteitä.

Kokoonpano ei ole tähän aikaan päivästä tiedossa. Se on tiedossa, että Antti Reivosen kausi on ohi ja Lassi Kokkala nousee tilalle. Toivottavasti eilinen a-junioreiden matsi ei paina liikoja. Henkisellä puolella ei ainakaan paina, kun selkeä voitto Porista tuli.

Harjoitusotteluissa Kokkala oli mukana ja HIFK:ta vastaan pelatussa harjoitusottelussa Kokkala arkaili liikaa. En tarkoita fyysistä peliä, vaan ylipäätänsä oli hukassa pelitavasta, ei uskaltanut tehdä juuri mitään. Kovasti Hantta neuvoi ja katsomoon asti kuului ”Lassi sitä ja Lassi tätä”. Ja vaihtojen jälkeen Hantta kävi vielä opastamassa lisää. Tänään Kokkala on varmaan paremmin sisällä pelitavassa ja ennen kaikkea uskaltaa pelata.

Veikkaan kokoonpanon olevan sama kuin edellisessä ottelussa. Ketjuja tuskin muutellaan, kun ovat toimineet ihan hyvin. Viime pelien heikko pistesaalis on ollut kiinni jostain muusta kuin ketjujen koostumuksista.

Puolustuksen suhteen parit pysyvät ennallaan ja kun seitsemän ei ole parillinen luku ja kaikki pelaavat, niin rotaatio pyörii. Yleistäen pakkien peliajat menevät tällä hetkellä suunnilleen näin: Sweatt ja Kiprusoff ainoina yli 20 minuuttia. Sitten Jokinen ja vaihtelevasti Saarinen sekä Halonen. Backman ja Järvinen kisaavat jumbopaikasta. Keskiryhmään pääsee 16-19 minuutilla ja jumbolle annetaan 6-8 minuuttia.

Suurin kysymys kokoonpanoon liittyen on pelaava maalivahti. Haetaanko Kuokkasen kautta varmempaa(?) kolmea pistettä vai laitetaanko Salak vihdoin maaliin? Minäpä en osaa kysymykseen vastata. No, vastaan kuitenkin. Kuokkanen maaliin. Salakille hankitaan pelituntumaa parin pelin verran jostain ja sitten voimistelemaan Tepsin maalille.

Mikko Rauteelle illan ottelu on 400. liigassa. Siinä on hyvä pelimies, eräs suosikeistani. Eikä vähiten massan takia. Kaiken lisäksi Raku on tekemässä yhden kauden piste-ennätystä, jos terveenä säilyy.

Seuraavaksi pakkaan laukkuun makkaraleivät, termospullollisen kahvia, taskumatin, kirjan sekä tupakka-askin ja lähden julkisilla liikennevälineillä kohtia Turkua. Päämääränä on päästä kotiin Turkuhallin kautta. Paitsi minä en syö makkaraa, en omista ehjää termospulloa, taskumattia ei ole ja tupakka haisee & maistuu pahalle. Kirjan otan mukaan ja loput korvaan luottokortilla. Lupaan olla ihan hiljaa ja hissuksiin kiehua känniin, jos tappio tulee. Jos taas tulee voitto, saatan nauraa parille vastustajajoukkueen kannattajalle. Toivottavasti ovat paikalla, nuo kipakoista emännistä puhuvat.

1,90 – 4,00 – 2,75

Ei kommentteja: