perjantaina, marraskuuta 30, 2007

Kotiputken neljäs

Ajattelin pistää otsikoksi ”Rikkinäiset & pienet”, mutta mennään kotiputki loppuun asti samalla tyylillä. SaiPa on illan vastustaja ja heidän tilanne on jokseenkin tämä. TPS:n sairaslista on seuraava:

Johannes Alanen
Aki Berg
Jussi Makkonen
Antti Reivonen
Tuomas Suominen
Arttu Virtanen


Yksi puolustaja ja viisi hyökkääjää on sivussa. Sopivia lainapelaajia ei ole löytynyt ja a-junioreista ei ole nostettu ”ylös” ketään. Kyllä on ankea tilanne, lätkämutsien illan kokoonpano on torso:

TELaine – Lundbohm – Erkinjuntti
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Ramstedt
Halonen – Sweatt

Kolu – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Kokkala – TOLaine
Järvinen

Salak (Kuokkanen)

Tjaah. Kolmella ketjulla voittoon? Tuntuu, ettei ole mahdollista. Pelkään pahinta.

Allu on maalilla! Kiitos ja kumarrus. Samat sanat Puurulan pelaamisesta SaiPan maalilla.

Ehkä joku yrittää vetää tuplavaihtoja, jotta nelosketjukin saisi vähän kuormitusta? Minä laittaisin Sinisalon tupladuunariksi ja samalla ottaisin hänet pois ylivoimakentällisestä. Edellisessä ottelussa kolmella ketjulla pelattaessa loppuivat voimat kesken, vaikka sitä ei tilastojen perusteella huomaa, ja tänään käy samoin. Yksinkertaisesti kolmella ketjulla ei aktiivista pelitapaa toteuteta.

Yksi mahdollisuus olisi rohkeasti laittaa joku puolustajista laitahyökkääjäksi. Järvinen sahaamaan omaa kaistaa eestaas välillä maalin edessä rynnien. Toinen vaihtoehto olisi vt. kapteeni Saarinen tai vt. sylkykuppi (puolustajien) Backman. Kunhan vain kaikki pelaisivat, ettei lopu mehu kesken ottelun. Pelkään pahinta.

Veikkana ottelukuvaksi samaa kuin tiistaina. TPS vie ottelua SaiPan pelatessa viisaasti vieraissa ja maalit tekee? Pelkään pahinta.

1,75 – 4,20 – 3,05

TPS on näköjään selkeä ennakkosuosikki tänään, vaikka pelaa kolmella ketjulla, on kuntopuntarissa SaiPan takana ja hävisi kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen. Ja vaikka sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäin. Kotikenttäetu ja joku muu mystinen tekijä nostavat Tepsin osakkeita. Historian haamut tuntuvat vedonlyöntikertoimissa? Hassua, no joka tapauksessa, miten mahtaa ennakkosuosikin asema sopia kotijoukkueelle? Pelkään pahinta.

Ennakkosuosikin asemaan ynnätään lisäpanokseksi vielä tiukka sarjatilanne. Tänään olisi vähän niin kuin pakkovoiton paikka, jotta TPS pysyy viivan oikealla puolella ja toivonkipinä ylemmän viivan saavuttamisesta säilyy. SaiPa hönkii ikävästi niskaan, jos tänään voittaa. Pelkään pahinta.

Ottelun seuraaminen jää tänään uskollisen tekstiviestiraportoijan varaan työpaikan pikkujoulujen takia. Ajattelin syödä ja juoda hyvin. Onnistumisprosentti tulee olemaan historiatiedon perusteella 101. Huomenna ei ole kivaa, lähinnä tuon ylimääräisen prosentin takia. Toivottavasti tänään on kivaa myös Turkuhallissa. Pelkään pahinta.

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

kyllä noi veikkauksen kertoimet on ihan hatusta vedettyjä. ei voi tietää mistä ne niitä arpoo. Noi ei ainakaan perustu mihikää inhimilliseen.