perjantaina, marraskuuta 02, 2007

Pikahehkutus

Elämä maistuu suolenmutkaan jämähtäneeltä gorgonzolalta juuri nyt. TPS:n otteet sentään tuovat vähän iloa marraskuun alkuun. TPS teki eilen Tampereella viisi maalia ja mikä tärkeintä voitti ottelun kolmen sarjapisteen arvoisesti. Iloa!

Hannu Virran kommentit Jatkoajasta ja Turun Sanomista poimittuina. Ensiksi vähän pelitavan näkökulmasta ja itse pelitavasta:

- Todella tasapainoinen ja hyvä lyhytsyöttöpeli, ja pelin rakenne.

- Ollaan kielletty roiskiminen, rännien ja laitojen kautta pelaaminen. Muuten ei opita pelaamaan. Suuri tavoite tähän kauteen on se, että kehitetään näitä nuoria poikia. Me ei voida tulla seisomaan keskialueelle ja pelata 1-4-trappiä. Sillä me ei kehitetä pelaajia.

- Joukkueessa ei ole isoja tähtiä, joten meidän on pelattava hyvää viisikkopeliä, missä reagoidaan jatkuvasti keskustan kautta.

- Se [joukkue] on katsellut koko syksyn videoita ja oppi alkaa mennä oikeaan osoitteeseen. Laidat pysyivät laidoissaan eikä kiellettyjä purkukiekkoja pitkin ränniä juurikaan enää esiinny. Tästä on hyvä jatkaa pikku hiljaa.

Kuulostaa modernilta jääkiekolta... mikä taas ei kuulosta vain eräältä analyytikolta, vaan hyvältä meiningiltä. Tosin modernin voisi ehkä korvata jollain muulla sanalla?

Ja päävalmentajan tapa jakaa kiitosta & kehuja on esimerkillistä. Kehun paikka. Hyvä Hantta! Mitä nasevuudessa on menetetty, sitä on kannustamisessa saavutettu.

- Tämä antaa taas uskoa mennä eteenpäin. Täytyy olla tyytyväinen. Suuri kiitos kaikille.

- Olen todella ylpeä joukkueen suorituksesta taas kerran.

- Oli myös kivaa, kun nuori Antti Reivonen avasi maalitilinsä liigassa vasta muutaman ottelun pelanneena.

Kakkosvalmentaja komppaa päävalmentajaa:

- Rohkeaa kiekollista peliä. Ilme oli hyvä ja pysyimme sotasuunnitelmassa. Nyt pystyimme tekemään myös korjauksia sovitun kaavan sisällä.

Tuo korjausten tekeminen ottelun aikana kuulostaa hyvältä kehitykseltä. Sehän tarkoittaa sitä, että reagoidaan. Ollaan aktiivisia eikä passiivisesti anneta vastustajan viedä aloitetta ja ottelua.

Jussi Makkosen mielipide ottelusta tukee valmentajien kommentteja:

- Tosi hyvä peli meiltä. Pelasimme oman systeemimme mukaisesti ja aika virheettömästi.

Tästä on todellakin hyvä jatkaa. Huomenna on sitten iso kivi edessä. Jokerit on varmasti tiukalla ilmeellä liikkeellä ja niillä on syksyn tehokkain ketju. Mutta sen on huomisen ongelma, vielä saa nauttia eilisestä.

Ei kommentteja: