lauantaina, lokakuuta 06, 2007

DNA

TPS pelaa tänään Raumalla vieraskiertueen päätösottelunsa. Turpaan tulee niin, että orvaskesi lähtee kaljusta. Ei minulta, minulla on hiukset päässä ja hiusmassaa riittäisi pienelle Afrikan maalle. Hiusrajani on alhaalla, matalaotsaisuuteni on niin fyysistä kuin henkistä.

TPS on samassa kurimuksessa kuin vuosi sitten. Puolustajapula on karmea, Kiprusoffin selkä on taas pelikyvytön ja tänään on kuusi puolustajaa kaukalossa:

Jokinen – Saarinen
Järvinen – Sweatt
Backman – Halonen

Näyttääkö tiukalta? Tiukalta taloudelta kyllä. Tiiviiltä puolustamiselta ei näytä, saati hyökkäysten käynnistäjiltä. Nyt syö miestä muukin kuin päänsärky. Päänsärkyyn pitää kohta ottaa pientä korjausta, kun luomulääkityksen teho ei riitä. Saattaa korjaus mennä pitkälti huomisen puolelle, eihän tässä muuta voi kun katselee TPS:n kokoonpanoa.

Juuri nyt ei ole helppo päättää TPS:n pelaavasta maalivahdista. Ykkösmaalivahti on kaksi kertaa peräkkäin nykäisty vaihtoon kesken pelin. Missä kunnossa on Kuokkasen pää? Pitääkö antaa Kuokkaselle luottamusta vai turvautua kakkosmaalivahtiin? Kumpi ratkaisu on parempi nyt ja tulevaisuuden kannalta? Minun valinta, tuntematta kummankaan maalivahdin psyykettä, olisi Salak. Salak on näyttöpaikan ansainnut ja Kuokkasen nyt vaan pitää kerätä itsensä kasaan, varsinkaan maalivahti ei saa jäädä murehtimaan menneitä.

Perusteluista en tiedä, mutta Allu Salak pelaa maalissa tänään. Aplodit Allun ensimmäiselle matsille SM-liigassa! Nyt katsotaan miten pojan pää kestää aloittavan maalivahdin paineet. Allu joutuu kyllä tiukkaan paikkaan. Puolustus on uudessa kuosissa, kaksi parasta miestä on sivussa eikä hyökkäyskään loistavalta vaikuta ja joukkue on pahasti rämpinyt viime otteluisssa. Positiivista on se, että ylimääräistä painetta tuskin on yhdelläkään tepsiläisellä. Kukaan ei odota altavastaajalta muuta kuin yrittämistä. Yritystä onkin riittänyt. Tulisi nyt vaan palkintoa yrityksestä.

Eric Johanssonin kylkivamma on vieläkin pahana. Hyökkäyksen kotimaisuusaste on sata prosenttia tänään:

TELaine – Hurme – Suominen
Sinisalo – Makkonen – Aho
Ramstedt – Rautee – Erkinjuntti
Alanen – TOLAine – Kolu
13. hyökkääjä Reivonen

TPS:n tehokaksikko ensimmäisissä otteluissa Teemu Laine - Tuomas Suominen on ollut vaisu viime otteluissa, piste per peli tahdista on jääty. Paitsi Markku Starvin Marvin Hurme on kolmessa ottelussa tehnyt kolme pistettä. Merkille pantavaa on myös Lee Sweattin nousu kohti joukkueen sisäisen pistepörssin kärkeä. Sweattilla on joukkueen suurin miinuslukema, mikä ehkä johtuu pakkiparista. Sweattin pakkiparin pitäisi olla suhteellisen varma puolustava puolustaja. Joonas Järvinen ei vielä tuota kriteeriä täytä. Lisäksi pitää muistaa, että Sweattin puolustuspään ratkaisut ovat välillä vähän kevyitä esim. yrittää usein katkaista syöttöä miehen ottamisen asemesta.

Veikkaus tarjoaa Tepsin voitolle kertoimeksi 3,75. Neljäs peräkkäinen tappio on erittäin todennäköinen. Lukon kokoonpano näyttää sellaiselta, joka tekee maalit ja samalla lyö Tepsin pojilta nenän niskan puolelle. Eikä sinänsä ihme, kun tänään on jalkeilla heikoin TPS vuosikausiin.

Tappiomielialasta huolimatta toivon tietenkin voittoa. Minä en joukkuettani myy. Realistisempi toive on selvitä ilman takaiskuja ottelun ensimmäisestä kympistä. Nyt on kolme ottelua peräkkäin aloitettu heikosti. Vastustaja on tehnyt heti ottelun alussa maalin ja toisenkin, jolloin Tepsin peli on käytännössä ollut jo ohi. Nyt pitäisi selvitä ottelun alusta kunnialla ja sitä kautta luoda painetta vastustajan korvien väliin. Siinä on pienen pieni sauma TPS:n menestykselle, vastustaja turhautuu, kun paperilla Daavidin asemassa oleva ei Goljatin edessä taivukaan suosiolla.

Lähden päiväunille näkemään unta, jossa Salak torjuu kaiken ja ylivoimalla tehdään normaalit kaksi maalia. DNA-Areenalta otetaan kolme pistettä.

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Veikkaan, että Upi preppaa Kuokkaa jo Kärpät-matsiin. Jos ykkösvahdin pelivire heiluu, on klassinen kikka ottaa hänet yhdestä pelistä pois ja keskittyä hiomaan tekniikan puutteet kuntoon ennen suurta iltaa.

Kärpät ja HIFK ovat isoja pelejä seuralle muutenkin. Kauheasti ei naurata ellei niiden voimalla saada 5308 maksaneen katsojakeskiarvoa hilatuksi 1000 katsojaa ylöspäin.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti Saarinen nauttii ensimmäisestä ja (toivon mukaan) viimeisestä pelistään ykkösparissa...