lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Lappeenrannasta

Eilinen meni fiilistelyn parissa enkä ehtinyt onnitella Joonas Järvistä ensimmäisestä liigamaalista. Fiilistelin Bruce Springsteenin Magic-levyn parissa ja samalla söin vähän karkkia ja lueskelin kirjaa. Sellainen rauhallinen perjantai-ilta ilman internettiä ja alkomahoolia. Bruce on paras ja Big Man & saksofoni saa ihokarvat edelleen pystyyn.

Torstaina SaiPa-TPS -ottelussa Järvinen teki 0-1 maalin nätillä repäisyllä siniviivalta. Onnittelut! Muutenkin näytti perin nuorelta maalilta, maalintekijä syntynyt vuonna 1989, syöttäjät 1988 ja 1987. Antti Reivonen muuten syötti molemmat Tepsin maalit. Ei hullummin, varsinkin kun taisi olla ensimmäistä kertaa kaukalossa ottelun alusta asti.

Jesse Saarisen tehot tähän mennessä: 0+0=0
Simon Backmanin tehot: 0+1=1
Juho Jokisen tehot: 0+1=1
Joonas Järvisen tehot: 1+1=2

Kuka em. puolustajista on pelannut vähiten ja kuka eniten? Järvinen ja Jokinen. Erityisesti Jokisen tehot ovat naurettavan heikot, jätkä on pelannut keskimäärin yli 20 minuuttia per peli eniten ja on saanut ylivoimavastuutakin. Silti vain yksi syöttöpiste. Kertoo hyvin mikä TPS:n pelissä mättää.

Jos olisi aikaa ihmettelisin kunnolla Alasen ja Kolun toimintaa. Molemmilla kiikaritehot ja kertaakaan eivät ole olleet jäällä, kun TPS on tehnyt maalin. Mitä liigajyrä Johannes Alanen tekee tämän kauden Tepsissä? Kolu sentään pelaa ensimmäistä kautta liigassa ja taklailee sekä on oma kasvatti. Kolu saa vähän anteeksi, Alanen ei yhtään. Ryhdistäytykää! Pitäkää edes oma pää puhtaana.

Torstain osalta harmittaa 0-2 johtoaseman menetys kolmannessa erässä. Lisäharmitusta toi rangaistuslaukauskilpailu. TPS:n yrittäjät olivat Hurme, Kiprusoff ja Teemu Laine. Kaikki epäonnistuivat. Miksi Markku Hurme on ampumassa rangaistuslaukausta? Kipru on rightin pelaajana ja rauhallisena & kokeneena jotenkin ymmärrettävä vaihtoehto. Tosin SM-liigan sivujen mukaan Kipru on leftin pelaaja. Hyvä SM-liiga! Teemu Laine on hyväksyttävä vaihtoehto, vaikka en minä välttämättä niin puukätistä ottaisi leikkiin mukaan.

Minä, suurena ja kauniina valmentajana, arpoisin rangaistuslaukausten ampujat seuraavista:

Sinisalo
Rautee
Makkonen
Erkinjuntti
Ramstedt
Molemmat Laineet
Kiprusoff
Sweatt

Perusteluja löytyy jokaiseen kohtaan. Perustelen vain yhden. Sweatt siksi, että pikkujässikän (ranne)laukaus on tarkka ja kova. Ei mitään harhautuspelleilyä, vaan suora laukaus. Niin ne maalit rankkareissa tehdään. Kysykää vaikka Kurrilta tai Sahlstedtin Kallelta.

Niin TPS koki kuudennen peräkkäisen tappion Lappeenrannassa. Kuusi ottelua ja kaksi pistettä ei kelpaa minulle. Tänään tulee parempaa jälkeä.

Ei kommentteja: