torstaina, lokakuuta 11, 2007

Juuson paita kattoon

Lauantaina nostetaan Juhani ”Juuso” Wahlstenin paita Turkuhallin kattoon. Jäädytettävä numero on 8. Tällä hetkellä Bergillä on kasi paidassa, mutta ehkä ei tarvitse Akin tämän kauden aikana valita uutta numeroa, jos huhut sairasloman todellisesta pituudesta pitävät paikkansa. Toivottavasti kuitenkin joutuu valitsemaan uuden numeron.

Turun Sanomissa on Juuson kiekkoansiot ja on kyllä mahtava kiekkomies. Silti purnaan vähän. Purnaan koska suurimmat tekonsa ja voittonsa on Juuso tehnyt Turun ulkopuolella.

Minä olisin nostanut kattoon Jukka Vilanderin paidan. Jos kriteereitä (mitä kriteereitä?) löysennetään, niin löytyisi nimiä kuten Reijo Leppänen, Juhani Tamminen ja Urpo Ylönen. Ja vaikka Jouko Narvanmaa, Jouni Rokama ja Heikki Leime sekä monia muita kovia pelimiehiä. Jonka jälkeen voidaan todeta, että parhaat numerot eivät ole enää käytössä eli onko pelinumeron jäädyttäminen paras tapa kunnioittaa entisiä pelaajia?

Minusta ei ole. Minun mielestä vanhojen starojen ja persoonien paitoja voisi nostaa kattoon/seinälle/näkyvälle paikalle ja numeroa ei jäädytettäisi.

Perusteluni on se, että minä en tykkää isoista numeroista. Pienet numerot ovat enemmän ”oikein”. Pakin numeron pitää olla alle kymmenen. Kaiken maailman kuusysit ynnä muut kuuluvat muualle kuin kiekkokaukaloon. Gretzkynkin ”oikea” numero oli 9. Lusmu otti valmentajan ehdotuksesta toisen ysin mukaan, jotta saisi pitää rakkaan ysinsä ja erottuisi joukosta. Ihan kuin Väinö ei olisi mitenkään muuten erottunut.

Lauantaina olen paikalla taputtamassa, kun Juhani Wahlstenin paita nostetaan kattoon. Fiksu mies, jota pitäisi kuunnella enemmän. Todellinen lätkäjätkä. Onnittelut Juusolle!







Niin ja tätä kirjoitettaessa ei TPS:n omilla sivuilla ole minkäänlaista mainintaa Juuson paidannostosta. Vallan hassua, että taas on TS saanut tiedotusetumatkan. Jopa seuran omiin sivuihin verrattuna. Ala-arvoista toimintaa. Tiedotuksen suhteen, Juuson kunnioitus on erittäin hieno teko Tepsiltä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suotta purnaat, Juuso on nimittäin ne mittavimmat urotekonsa tehnyt nimenomaan Turussa - ei tosin pelaajana.

Kasvatti seuran historian parhaan pelaajaikäluokan (Hantta ja puoli joukkueellista muita), loin liigajengin valmentajana 80-luvun alussa perustan tulevalle menestykselle (se Juuson junnusukupolvi oli muuten mestarijoukkueiden runkona Jortshullakin), oli keskeinen hahmo turkulaisen nuorisokiekkoilun organisoinnissa, koulutti Jursin tukena kaikenmaailman sakukoivuja urheilulukion aamujäillä jne.

Mitä tulee tiedotuspuoleen, niin vieno aavistus on sellainen, että kun Ruissalossa huomattiin kummallisesti salaillun nimen leviäminen muualle (mm. IS), piti eilen hoitaa homma niin, että TS saa kerrottua asian tänään. Omalla tiedottamisella ei niin väliä ole ennenkään ollut.

Kyseinen skenaario tuli mieleen siitä, että TS:n uutinen oli aika vaisunoloinen siihen nähden, mitn iso uutinen sen pitäisi ko. aviisissa olla.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys edelliseen, minäkään en pidä isoista numeroista, etenkään pakeilla. Esim. numerot 48 ja 52 olisi syytä "jäädyttää".

Anders kirjoitti...

Kas, kas. Epäsuora kritiikkini superpakkiparin suuntaan ei jäänyt huomaamatta.

Numerologiasta hämääntyneenä alankin kutsumaan heitä 100% -pariksi. 48+52=100. Täyttä laatua, vaikka parin ns. suorituslaskennossa tapahtuu matemaattinen mahdottomuus: 1+1=1. Välillä jopa alle yksi. En ole matemaatikko, en pysty selittämään miksi näin on. Onneksi erikseen toimivat vähän paremmin. Hundred percent rules!

Hmmm. Niin jätin, unohdin Juuson muut kuin pelaajasaavutukset. Silti pidän vähän kiinni purnauksestani. Muistaa pitää, mutta ei saa parhaita pelinumeroita jäädyttää. Muuten siellä on vain noita viiskakkosia, neljäkaseja, neljävitosia ynnä muita.