tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Niin huonoja oltiin pari erää

Sanoi Marko Kiprusoff illan ottelusta. Lukko teki maalin enemmän ensimmäisessä erässä ja se riitti voittoon. Ensimmäinen erä oli huono ja toinenkin oli kuulemma huono. Kiprun loput kommentit ottelusta:

- Paikat oli tulla tasoihin ja ohi [kolmannessa erässä].

Vaikutti lauantain ottelu henkisesti valmistautumista illan otteluun?

- Emmä tiedä. Melkoinen häiriötekijä. Melkoinen sirkus. Ei mitään tekemistä ammattijääkiekon kanssa.

Onko pelaaminen raskasta? [kun voittoja ei tule]

- Sinänsä on hauskaa [pelaaminen]. Ei ole sellaista rutiinia, että saataisiin voittoja.

Rutiinia tarvittaisiin, jotta pisteet joskus irtoaisivat vähemmälläkin väännöllä. Nyt vaan taistellaan ja hävitään silloinkin, kun olisi "ansaittu" voitto. Vaikka jääkiekossa ei voi "ansaita" voittoa, vain maalit ratkaisevat.

- Harvoin ollaan noin ylivoimaisia vieraissa kuin me tänään kaksi erää.

Sanoi Lukon valmentaja Mika Toivola ja näpäytti sitten toimittajaa hölmöstä kysymyksestä. Ihan oikein, mitäs ei kuuntele vastauksia. Yleistäen, toimittajien pitäisi kuunnella mitä haastateltavat vastaavat, jotta seuraavat kysymykset eivät mene turhan toiston puolelle.

Hannu Virran kommentit ottelusta (osittain tiivistettynä):

- Täytyy olla pettynyt. Paska 40 minuuttia. Luokaton TPS. Ei voi tulla tolla ilmeellä kotipeliin. Ensimmäisen kerran [valmistautumista ei ollut tai se meni noin vihkoon ja kaukalossa oli vaan parikymmentä yksilöä joukkueen sijaan]. Luokattomia virheitä. Ei ole joukkueen valmistautumista.

- Ehkä se on henkisellä puolella [minne viime viikon hyvät valmistautumiset hävisivät parissa päivässä].

- Lukko teki kotiläksynsä paremmin ja ansaitsi voittonsa.

Ja lopuksi Hantta puhui, että joukkue ei ole ollut kunnolla kasassa, kun pelaajia tulee ja menee. Tänäänkin oli uusi mies kaukalossa. Joukkueen pitäisi olla kasassa jo syksyllä ja korkeintaan yksi pelaaja saisi tulla/mennä/liikehtiä.

No shit. Ihanks totta. Nyt sanotaan ääneen, ettei tässä pelaajaliikenteessä ole mitään mieltä. Ei tietenkään ole. Kaikkihan sen tietävät, ettei jatkuvasti voi vaihtaa pelaajia. TPS ei ole mitään muuta tehnytkään tänä syksynä kuin kokeillut pelimiehiä ja palkannut veropakolaisia. Koeta siinä sitten rakentaa joukkuepeliä, kun ulkomaanmiehillä on etusija muihin pelaajin nähden. Ihan sama mitä reivoset, ramstedtit ynnä muut esittää harjoituksissa, niin hrdinat, johanssonit, morrisonit ynnä muut pelaavat. Väkisinkin syö pelaajan motivaatiota, kun tietää oman asemansa mahdottomuuden.

Ehkä joku nyt Tepsissä tajuaa, että pelaajaliikenteen pitää loppua. Joukkueen pitää olla valmis viimeistään elokuussa. Piste. Ihan sama mikä tavoite on, paitsi jos ei pudotuspeleihin halua, silloin voi pelailla vaikka pelkillä ikämiehillä ja junnuilla. Jatkuvasti muuttuva joukkue ei ole joukkue, vaan joukko yksilöitä, jotka tekevät yhteistä hommaa vähän sinnepäin.

Viime kauden opetus oli, ettei lisää tuhlaamalla talous parane. Tämän kauden opetus on, ettei voi sekä syödä kakkua että säästää sitä. Tarkoitan, että odotellessa 6 kuukauden vähäveromiehiä pyöritellään erinäisiä koeaikamiehiä sekä Ruotsiin meneviä vähäveromiehiä. Ja sitten palkataan pari suomalaista liigajyrää, kun miehiä ei ole tarpeeksi. Ei ja ei. Vaan joukkue kasaan ajoissa (harjoituskauden alkuun) ja maksimissaan yksi 6 kuukauden vähäveromies voidaan palkata ja hänenkin pitää olla ihan törkeän hyvä pelaaja.

Niin, että ei ole kiva olla oikeassa Morrisonin hyödyllisyyden suhteen. Morrisonin pelaamisesta ei ollut tänään mitään hyötyä ja varmaan torstaina pelaa taas sekä vie Ramstedtin tai jonkun muun pelipaikan. Torstai-illan jälkeen ei miestä Turkuhallissa enää nähdä. Olipas hyödyllinen hankinta.

Tepsin surkean esityksen kruunaa videokoosteen tunarointi. Tänään ei maaleja nettiin ilmesty, eikä ole tietoa ilmestyykö koskaan. Ei varmaan. Ei tietenkään ole Tepsin vika, että Turkuhallin laitteet olivat kotijoukkueen esityksen tasolla. Tai laitteiden käyttäjät.

Hassu juttu, mutta Hantta sanoi kauden alussa, että joukkueen tavoite päätetään sitten, kun joukkue on valmis. Tällä vauhdilla joukkue ei ole valmis tämän vuoden puolella ja sitten ei tarvitse enää päättää tavoitetta. Pudotuspelipaikka on silloin jo mennyt ja sarjapaikkaa ei pelaamalla voi menettää. Eläköön suljettu SM-liiga!

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

Ei helvetti, on se ihmeellistä ettei saatu maalikoostetta nettiin. Ai, ei vai? Ihme touhua...

http://www.nelonen.fi/smliiga/videot.asp?videoId=75&newPage=0