sunnuntaina, lokakuuta 28, 2007

Uutisia odotellessa

FC TPS päätti eilen kautensa ja palasi mitalikantaan 11 vuoden tauon jälkeen. Jalkapallo-Tepsille onnittelut pronssimitalista!

FC:llä on kova vauhti päällä ja ensi kaudella vauhti vaan kasvaa. Mikään muu kuin mestaruus ei voi olla enää tavoitteena. Vähän onnellisen kateellisena seuraan FC:n menestystä. Koska jääkiekon suunta kääntyy ylöspäin?

Televisiosta katsottuna FC TPS:n kannattajia näytti eilisessä pelissä olevan todella paljon paikalla. Helsingissä. Nikkolan mukaan 300 henkeä oli paikalla. Turun Sanomien mukaan reilut sata. Jostain syystä uskon ensin mainitun luvun olevan lähempänä totuutta.

Harry Harkimo kehuskeli Nelosen urheiluaamussa kuinka Jokereilla menee paremmin kuin koskaan. Katsojakeskiarvo on 9000 jotakin ja fanipäädyssä on 600 fania. Paljonko TPS:n lätkämatseissa käy väkeä ja paljonko on porukkaa fanipäädyssä? Jalkapallo on Turussa menossa ohi joka rintamalla, aktiivisten kannattajien/fanien määrässä taisi mennä jo.

Viikonlopun jääkiekkoannoksen nautin eilen televisiosta Jokereiden juhlaottelun muodossa. Itse asiassa olisin päässyt paikalle juhlaotteluun ja vieläpä ottelun jälkeiselle illalliselle. Eräs tuttu neiti esitteli saamaansa juhlaillallisen kutsua ja pohti kuka olisi hyvä kavaljeeri. Minä tietenkin! Neiti vähän epäröi, mutta antoi varovaisen positiivisen hyväksynnän. TPS-kannattajalle.

Sitten ammuin itseäni jalkaan, rupesin nimitäin miettimään ääneen Jokereita, seuran näkyvintä omistajaa, toimitusjohtajaa, maskottia (=kakkosvalmentajaa) jne. Maskotin mollaus oli viimeinen pisara, avec-status peruuntui. Wadesta ei saa sanoa negatiivisia asioita! No ei sitten. Maskotti mikä maskotti, nykyään.

Tyhmästä päästä kärsii, olisin saanut ilmaista juotavaa ja syötävää, nähnyt kiekkoihmisiä sekä päässyt pelleilemään narrien kanssa. Helkkari, etten osaa pitää suuta kiinni. Totta kai olisin oikeasti käyttäytynyt kunnolla, herrasmies osaa aina käyttäytyä. Paitsi tietenkin olisin muutaman aperitiivin jälkeen kertonut Janeckylle mailan olleen korkea silloin... oikeasti oli. Piste. Harmittaa vieläkin, muistan nimittäin elävästi kuinka kaaduin henkisesti taaksepäin ko. maalin jälkeen. Ei ole totta. Ei ole. Ei. Korkea maila. Onpas. Denial, denial, denial.



Olen perjantaista asti odottanut TPS:n uutisointia Alasen loukkaantumisesta ja Lundbohmin kohtalosta. Kuinka kauan Alanen on poissa peleistä? Saako Lundbohm sopimuksen? Mitään ei kuulu. Haluaisin tietää onko joukkue valmis vai ei? Verorajamiesten viimeinen takaraja on jo mennyt (viimeinen mahdollinen finaaliottelu miinus 6 kk, optimistisesti laskettuna) ja NHL-leirit ovat loppuneet jo aikaa sitten. Pelipaikat kaudelle 2007-2008 on 99,9% jaettu. Missä mennään? Mikä on Tepsin tilanne?

Paikka on tietenkin tiukka. Tämän kiekkokauden taloudellinen tulos on jo tiedossa, ja jos tavoite ei toteudu... tulee turskaa ja turskan määrään voi vaikuttaa vain myymällä kannattavasti lisää tai vähentämällä kuluja. No taas olen peruskysymyksen parissa eli ihmettelemässä HC TPS:n taloutta. Olisi tosi hienoa, jos joku selvittäisi Tepsin kulubudjetin sisällön. Mihin rahaa kuluu? Rahaa ei ainakaan kulu ottelutapahtuman järjestämiseen paljoa. Tämä on silkkaa päättelyä ottelutapahtuman toimivuudesta ja laadusta, heh.

Perjantain lehdestä sentään sai lukea TPS:n, tai no Hannu Virran, oppineen jotain:

- Sen ainakin olen tänä syksynä oppinut, että mitään ulkomaalaisia täytemiehiä ei enää meille tarvita. Heistä melkein kaikki ovat olleet pahoja pettymyksiä.

- Morrison oli iso pettymys. Aivan yhtä suuria pettymyksiä olivat myös Eric Johansson ja Jan Hrdina. Eivät tuollaiset kaverit sitoudu joukkueeseen, kun heillä on työpaikka muualla.

Niinpä niin. Ei sitten etukäteen osattu tuota arvata? Väitän, että Tepsillä olisi enemmän sarjapisteitä, jos pelaajaruletti olisi ollut maltillisempaa. Ei mahdottomia määriä, muutama pojo. Sijoitus olisi siinä tapauksessa kympin sakissa. Ei nytkään kaukana olla (2 pistettä eroa), mutta ei Tepsille olisi varaa organisaation hölmöilyn takia ”antaa” pisteitä pois.

Nyt jollain tulee tietenkin mieleen kuinka paljon pisteitä TPS on viime vuosien aikana ”antanut” pois organisaation impotenssin vuoksi? Aivan sama, menneet ovat menneitä ja nyt pitäisi pitää tiukasti ruorista kiinni ja yrittää luovia väljemmille vesille.

Ässillä on muuten viisi ulkomaalaista joukkueessa. Sitä virhettä ei saa tehdä, että esimerkiksi Rob Hisey siirtyisi Tepsiin. Hyi, että puistattaa jo pelkkä ajatus siirrosta. Ei saa tapahtua. TPS tarvitsee pelimiehiä eikä ilmaveivipygmejä.

Ei kommentteja: