tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Kotona taas

Tänään on kotipeli pitkästä aikaa, kauden neljäs. Kaksi edellistä kotipeliä TPS voitti ja silloin näytti homma toimivan kohtalaisesti. Nyt taas näyttää siltä, että Kärpät vie, vie ja vie. Kyse on vain tuloksen suuruudesta. 3,50 on kotivoiton kerroin kotimaisella veikkauslafkalla. Ei siinä paljon selittämistä ole. TPS:n ainoa toivo on asenne. Oma asennenuppi kaakkoon ja Kärpät vähän löysäilee. Siinä on mahdollisuus, peli kuitenkin alkaa tasalukemista. Tulostaulun osalta. Palkkavertailuun en lähtisi. Näillä mennään.

Kaskinen kertoo miksi vieraskiertueella tuli turpaan:

- Ei me olla pelitavasta tai sellaisesta huolissamme. Se on kuitenkin fakta, että tällä hetkellä meillä ei ole ollut äijiä tekemään maaleja.

- Niissä on ollut hieman sitä, että pakit ovat toisin ajoin pelanneet hieman yli-innokkaasti. Ovat pelanneet itsensä liian syvälle ja sitten on tullut vastaiskuja. Puolustajien pitää Kärppiä vastaan malttaa.

Ei pystytä tekemään maaleja ja hyökätään liian innokkaasti ts. kiitettävää yrittämistä pelata aktiivisesti. Mopon kierrokset ovat tapissa, heh.

Toivottavasti tänään on järki kädessä hyökkäysinnokkuuden kanssa. TPS:n pitäisi edelleen löytää sopiva kompromissi aktiivisen ja vähemmän aktiivisen pelitavan väliltä. Milloin annetaan hanaa ja milloin pidetään vaan pakkaa kasassa? Tykkään hyökkäysvoittoisesta kiekosta, mutta en menestyksen kustannuksella. Minä vihaan häviämistä ja minulle on yksi lysti millä tavalla voitto tulee. Kunhan voitto tulee. Siinä vaiheessa, kun on ylivertainen materiaali, kuten tämän päivän vastustajalla, niin voi alkaa inisemään pelitavan viihdyttävyydestä.

TPS tänään:

TELaine – Hurme – Aho
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Johansson – Makkonen
Järvinen – Sweatt

Ramstedt – Rautee – Erkinjuntti
Halonen – Saarinen

Alanen – TOLaine – Kolu
Backman - 13. hyökkääjä Reivonen

Salak (Kuokkanen)

No niin. Loukkaantuneet Kiprusoff ja Johansson ovat takaisin kokoonpanossa ja Allu Salak saa aloittaa toisen pelin peräkkäin. Kotiavaus Allulle, kyllä se siitä lähtee. Nousu kohti kirkkaampia valoja. Tuomas Suominen sen sijaan on sivussa lievän olkapäävamman takia. Ilmat pihalle, ei mitään hätää oli diagnoosi lauantaina. Jep, jep. Toivottavasti on oikeasti lievä vamma, muuten on kausi Suomisen osalta paketissa. Kuten Bergillä.

Johansson tuskin tekee kovin suurta vaikutusta tänäänkään. Ensi viikolla pelaa Ruotsissa ja tähän asti on TPS:n paidassa lähinnä surffaillut, ainakin ennakko-odotuksiin nähden. Yksi hyöty Johanssonin pelaamisesta on. Nimittäin Makkonen pelaa tänään laidassa, joka taitaa sopia miehelle paremmin kuin keskushyökkääjänä pelaaminen. Muuten ketjuista on aika paha sanoa muuta kuin, että yltiöpäiseen maalintekokilpailuun ei kannata lähteä Kärppien kanssa.

Puolustus on sentään paremmalla mallilla, kun Kiprusoffin paluu pukkaa Saarisen takaisin kolmospariin ja Backmanin seitsemänneksi puolustajaksi. Kyllähän Kiprun selkä taas kestää jokusen pelin… Torstaina Kipru on sitten mennen tullen makuuasennossa Lappeenrannan keikalla. Ettei vaan selkä mene bussissa istumisesta jumiin.

Vähämaalinen ottelu, kiitos. Maalivahtien taistelu toisien sanoen. Ja sen taistelun vie Allu, koska Kärpät peluuttaa kakkosvahtiaan (Jaakko Suomalainen). Kuka tekee maalit? Sinisalo yhden ja Hurme toisen. Riittääkö voittoon? Ilta näyttää.

Ei kommentteja: