tiistaina, lokakuuta 02, 2007

Askissa Ipa

Viikonloppuna veljenpoika sai nimen ja jopa minulla, jäyhällä miehellä, oli pala kurkussa ja tippa linssissä. Uuden elämän alkutaipaleet ovat yhtä ihmettä ja tunnetta. Veljenpoika on pituuskäyrän yläpuolella ja painokäyrän alapuolella. Laiha roikale, josta setä leipoo jääkiekkoilijan tai ainakin näyttää mallia miten pakkia kasvatetaan. Geenien puolesta veljenpojasta tulee paksujalkainen ja pitkä ts. puolustava puolustaja, lempeä jättiläinen. Ellei jostain löydä pelisilmää, jonka päällä mm. setä istuu.




TPS piti tietenkin taukoa nimenantoseremonian ajan ja jätti lauantain kierroksen väliin. Tänään on sitten pienen tauon jälkeen neljän ottelun vieraskiertueen toinen matsi vuorossa. TPS luistelee askiin Tampereella, vastapuolella on Ilves. Ilves on sarjataulukossa pisteen edellä, kaksi ottelua enemmän pelanneena.

Pelaajamuutoksia ei Tepsissä ole tapahtunut. Eric Johansson jatkaa edelleen ja uusia nimiä ei ole kerrottu. Parin viikon kuluttua on varmasti tilanne toinen, kun 6 kuukauden miehiä voi palkata. Aikaisemminkin voisi palkata, mutta silloin jää 6 kuukauden miehiltä osa pudotuspeleistä pelaamatta. Ellei jostain löydy rahaa verojen maksuun. Ruotsissa on tätä tapahtunut, joukkueet ovat laskeneet, että apua tarvitaan heti eikä ole niin väliä onko artisti paikalla pudotuspeleissä. Suomessa ilmeisesti pitää odottaa niin kauan, että verorajamies voi tarvittaessa pelata viimeisenkin finaaliottelun. Tämä tietenkin tarkoittaa sitä, että kaikilla on finaalipaikka tavoitteena ja SM-liiga on suljettu sarja. Ruotsissa on avoin sarja ja vahvistuksien hankintaa ei voi välttämättä lykätä verotuksen mukaan. Saattaa pian käydä huonosti, ja finaalipaikka vaihtuu sarjasta putoamiseen.

TPS tänään:

TELaine – Johansson – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Aho
Järvinen – Sweatt

Makkonen – Rautee – Erkinjuntti
Halonen – Saarinen

Alanen – TOLaine – Kolu
Backman – 13. hyökkääjä Ramstedt

Kuokkanen (Salak)

Kokoonpano on sama kuin edellisessä ottelussa. Ainoa muutos on Halosen nousu Backmanin ohi kolmospariin. Toisaalta seitsemän puolustajan rotaatiossa ei ole niin väliä miten pakkiparit paperilla ovat. Ottelun alussa mennään paperin mukaan ja sitten peliesityksen mukaan. TPS:n ennakossa Kalle Kaskinen sanoo:

- Videoita on katseltu kuten jokaisen pelin jälkeen kuuluukin. Tärkein painopiste asetettiin oman puolustusalueen pelaamisen terävöittämiseen. Täytyy yrittää ottaa tila ja aika vastustajalta nopeammin pois.

Olen Kaskisen kanssa samaa mieltä. Lahdessa puolustusalueen pelaaminen oli ajoittain luokatonta. Vastustajalla oli aikaa ja tilaa, kun Tepsin viisikko seurasi johtajaa. Muutama heikko hetki käänsi Lahden pelin kotijoukkueelle. Kärjistettynä paketti ei kestä leviämistä yhtään, koska yksilötaito ei riitä oikeisiin ratkaisuihin. Jos viisikkopeliä ei ole, on tämän kauden TPS mennyttä.

Vedonlyöntitoimistojen mukaan TPS on taas altavastaaja. Veikkauksen kerroin TPS:n voitolle on 3,05. Aika kova kerroin. Tekisi mieli pelata vierasvoiton puolesta, mutta en halua Tepsin pelejä pelata. Liikaa tunnetta pelissä ja lisäksi omaa joukkuetta vastaan en pelaa. Siis värilasien takaa väitän, että ei TPS noin heikko Ilvestä vastaan ole.

TPS on pelannut kuusi ottelua, hävinnyt niistä kolme. Minä olen nähnyt kolme Tepsin matsia, TPS on hävinnyt ne kaikki. Tänään jätän matsin väliin, TPS voittaa? (ja torstaina häviää, heh)

Ei kommentteja: