torstaina, lokakuuta 04, 2007

Kuka päästi koirat ulos

TPS:n kolmas peräkkäinen vierasottelu on tänään Espoossa. TPS:n otteluohjelma on aika mielenkiintoinen, neljä vierasottelua putkeen ja marraskuussa on vuorostaan neljä kotiottelua putkeen. Hieman on lipunmyynnissä haastetta, kun pitää Turkuhalli myydä neljä kertaa täyteen kahdeksan päivän aikana.

Tänään Tepsillä ei voi olla muuta teemaa kuin työnteko. Viisikkopeli on saatava toimimaan ja yleinen yksityisyritteliäisyys on kitkettävä pois. Paremmin en osaa sanoa mitä tarkoitan. Esimerkin kautta ehkä onnistuu, Erkinjuntti saa kikkailla kiekon kanssa ja Saarinen ei saa. Muutamalla pelaajalla on tarpeeksi kiekollista taitoa ja suurimmalla osalla ei ole. Joten jokaisella pelaajalla pitäisi reality checkin olla pakollinen toimenpide ennen ottelua, ennen vaihtoa, hitto jatkuvasti. Ettei tule niitä käsittämättömiä nimeni on saarinen/backman/lähes mikä vaan, harhautanpa alimpana miehenä karvaajan jalkakynällä kaffelle… no voi vittu missä se kiekko... kiitos/sori Kuokka.

Eric Johansson jätti Ilves-ottelun kesken kylkivamman takia. Vanha vamma ärtyi ja ärtyi sen verran pahasti, ettei pelaa tänään. Ketjut Länskärillä:

TELaine – Hurme – Suominen
Sinisalo – Makkonen – Aho
Ramstedt – Rautee – Erkinjuntti
Alanen – TOLaine – Kolu
13. hyökkääjä Reivonen

Makkonen on siirretty takaisin keskelle ja Ramstedt on nostettu viltistä mukaan. Hurme on Tepsi ykkössentteri. Hurme on ykkössentteri. Hurme on… no ei tämä toistamalla muuksi muutu saati parane. Minä olen hitsannut itseni kiinni ajatukseen ykköskeskushyökkääjästä. En ainoastaan Tepsin osalta, vaan yleensäkin jääkiekkojoukkueen tärkein kenttäpelaaja on ykköskeskushyökkääjä. Markku Hurme ei voi olla ykköskeskushyökkääjä. Piste. Missä ne hankinnat viipyvät? Hyökkäystehoja nimittäin kaivattaisiin. Tepsin tehokaksikko Teemu Laine – Tuomas Suominen on tehnyt lähes puolet hyökkääjien pisteistä ja TPS on tehnyt vain 15 maalia 7 ottelussa.

Valmennus on ilmeisesti pysyvästi hajottanut duon Rautee – Aho. Rauteen laitahyökkääjiksi on viime peleissä istutettu kiekollista taitoa omaavia jätkiä. Ahosta on tehty jonkin sortin käynnistysmoottori ylempiin ketjuihin. Rooli on sinänsä hyvä, Aho taklaa ja tsemppaa mikä ehtii, mutta pisteitäkin pitäisi tulla. Nelosketju on pidempään ollut nykyisessä muodossa ja välillä tuntuu, että ketju toimii ja sitten taas tilastojen valossa ei todellakaan toimi. Kukaan tuskin odottaa Max Kolun voittavan pistepörssiä, mutta hyökkääjien heikoin tehotilastolukema (-4) ei vaan käy pidemmän päälle. Alasella lukema on miinus kolme. Nelosketju ottaa vastaan turhan paljon takaiskuja ja hyökkäyssuuntaan eivät saa mitään aikaan. Voisikohan Kolun siirtää puolustajaksi? Amerikoissa pelasi pakkinakin, toisi ainakin jämäkkyyttä maalinedustalle.

Pakkiparit ovat entisellään:

Jokinen – Kiprusoff
Järvinen – Sweatt
Halonen – Saarinen
Backman

Kyllä tuossa olisi Kolulle yksi paikka. Kolun tilalla voisi hyökkäyksessä peluuttaa Ramstedtia. Kaiken järjen mukaan Kolun pitäisi osata luistella myös takaperin ja kuutospakkina ei tarvitsisi välittää, vaikka avaukset menisivät välillä miten sattuu. Pääasia, ettei kiekkoa suoraan anna vastustajalle. Kuten eräät jesset ja simonit. No, kyllä kuule vitutti viimeksikin katsella superkaksarin ratkaisuja. Niin, että saan olla ilkeä ja nimitellä ynnä haukkua. Muistakaa, että rillipäitä ei saa lyödä.

Veikkaus arpoo TPS:n yllättäen huonommaksi kuin Bluesin. Blues on ennakkosuosikki ja vierasvoitolle annetaan kertoimeksi 3,95. Turpaan siis tulee niin, että tukka lähtee.

Minä lähden katsomaan ottelun, vaikka vihaan Länskäriä ja Bluesin maalilaulua. Se on karmea ja olen kuullut sen aivan liian usein viime vuosina. Olen luvannut ostaa haulikon ja ampua radion päreiksi, jos radiosta ko. kappaleen joskus kuulen. Paska biisi ja paska bändi. Niin paska, etten edes muista bändin nimeä enää.

Pitkävetolappuun laitan kakkosen ja tulosvetoon 2-3. Hurmeen Markku on umpijäässä vanhalla kotiareenalla ja Suominen & Laine ratkaisevat ottelun kahdestaan, taas.

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

Hei! Loistavaa tekstiä! :D lähetä linkki Virran Hantalle ja sutelalle!